עבור לתוכן

התוכנות שיעשו לכם את השנה! - ExtraOrdinary

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

להתחלת ההורדה וההתקנה של חומת האש המצליחה עקבו אחר ההוראות שלהלן (לינק להורדה):

73auwri1trt6ww58zdmb.png

zy8ft6960pwnqnbi8xz9.png

ההתקנה מגיעה עם כלי מיותר (לדעתי לפחות) בשם 'חבר חנון' עם מספר שאלות נפוצות ותשובות אליהן, דפדפן מבוסס גוגל כרום בשם דרקון קומודו. ניתן בקלות לוותר על השניים הללו, וזאת מכיוון שאם הולכים על פי האשכול, תמצאו תחלופות משתלמות הרבה יותר משתלמות לכלים שמציעה החברה עם חומת האש החינמית שלה. אני בסה"כ מתרשם לטובה מהדפדפן שנלווה לה, אבל אין לו ייחוד בהשוואה לכרום, ואני מעדיף את כרום ללא צל של ספק.

c9y9viavq3c2bm95kra8.png

2bp7gl1epre85uxyh76y.png

• תגובות 83
  • צפיות 10.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

cfslcs263b0cnmzoluv0.png

c8i559n7hejpp3wl3tn4.png

u2dm78e8sfztofrmg207.png

13nh7rhszw67fguwq5fs.png

מגניב לא כך? - מדובר בחומת אש מוצלחת וקלה יחסית, עם עיצוב מסחרר.

פורסם
  • מחבר

p0knpdp2adke8exsund9.png

כחלק מהמגמה שלי להתאים את האשכול הענק הזה לכולם, גם למבינים יותר, וליצור בו דיון החלטתי להעלות סוגיה מאד מעניינת, והיא סוגיית 'עידן ההקפאה' במחשבים האישיים והמשרדיים. אני מניח שכל משתמש שמגדיר את עצמו כמשתמש מבין שמע על התוכנה פעם והסתכל עליה בפליאה, ניסה להבין כיצד היא עובדת, האם היא כדאית ואיך הוא יכול לקחת חלק במסגרת האקסקלוסיבית שהיא מציעה לך כקונה שלה. אני ממש לא עומד לתת כאן את התוכנה (עולה כסף ואני לא תומך בתוכנות פרוצות כלל וכלל – למעשה כל המטרה של האשכול היא להראות שיש תחליף לכל דבר), אבל כן רוצה להתמקד בה במסגרת מעמיקה מהסיבות שציינתי מקודם לכן.

מה היא Deep Freeze? – רבים עושים טעות עמוקה ומגדירים את התוכנה כללי אבטחה, אז צר לי לאכזב אתכם, היא ממש לא כלי אבטחה (וניתן גם להשבית אותה די בקלות לאחרונה), אבטחה היא יכולה לספק, אבל היא לא תוכנת הגנה על המחשב (לפחות לא במובן הממוקד, כן בכולל). כלי ייחודי זה הוא לא יחיד מסוגו, אבל ללא ספק מציג טכנולוגיות איכותיות שטרם נראה כמותן בהשוואה למתחריו השונים. המוצר הוא ללא ספק מוצר מעניין, מדובר בתוכנה שלמעשה כשמה כן היא, 'מקפיאה' את המחשב. בוחרים כונן, והוא נשאר באותו מצב, אם נבחר בכונן C לדוגמה, מה שלא נעשה עם המחשב לא יפגע במערכת ההפעלה ובמהירות של המחשב (מבחינת תוכנה), כעיקרון גם כל וירוס שיהיה לנו במחשב יעלם לאחר הפעלת המחשב מחדש. ארגונים רבים נוהגים להשתמש בתוכנה לצרכים הללו, על מנת לשמור על מחשבם פועל בצורה המיטבית. רבים מכם וודאי שמעו על הרכיב החומרתי, המג'יק קארד, שגם הוא פועל באותה הצורה למעשה.

ezz7jvvr92os86tr6f4k.jpg

בכמה מילים מה זה חוסך מכם? – א. איחוי דיסק קשיח (ניתן לאחות על ידי המאחה של המערכת), ב. פגיעה במהירות המחשב ורישום מפתחות רגיסטרי שלא לצורך, מחשב שפועל כמו חדש מהחנות. ג. מונע מכם חשש לווירוסים קטלניים, בכיבוי המחשב כל המזיקים נעלמים כבאו. חשוב לציין כאן שזה לא מונע מתוכנות כמו רוגלות לבצע את פעולתן ולהוציא מידע מהמחשב שלכם כל עוד לא עשיתם ריסטרט (הפעלה מחדש) למחשב לפני פעולתן – משמע, ממש לא כלי אבטחה שמונע הכול.

אז למה לא לרוץ להתקין? כל שינוי שאתם עושים במחשב נמחק כלא היה לאחר כיבוי המחשב. עדכנתם דפדפן? – העדכון לא ישמר ותאצלו לעדכן אותו מחדש. עדכנתם את מערכת ההפעלה? (בין אם ביודעין ובין אם לא) תאצלו לעדכן את אותם העדכונים והעדכונים שיתווספו להם בהפעלה המחודשת (אלא אם הגדרתם שבהפעלה הבאה כל שינוי שיעשה ישמר). שינויים הם חלק חשוב מהיום יום שלנו, לאלו מכם שמרבים להתקין תוכנות, התוכנה ממש לא תהיה נוחה ואף תהווה מטרד לאורך זמן.

q13laj2aiijnxmh0ad9i.png

פורסם
  • מחבר

אתם משפרים כאן את איכות החיים של המחשב ומורידים באותה המידה את איכות החיים שלכם בשימוש במחשב, ופוגעים בצורה דרסטית בנוחות שלכם (לא כל העדכונים ידועים לנו, לבצע הליך מסורבל על מנת לעדכן בכל פעם דברים זה דבר מאד מרגיז). מדובר בתוכנה שעושה פשוט את עבודתה, זה הרעיון שלה, וזה מה שהיא מציעה לך הצרכן.

עדיין נלהבים להתקין אותה? אל תשכחו מספר נקודות חשובות נוספות אשר ישפיעו ללא ספק על ההחלטה שלכם לאורך הזמן ביניהם חשיבות הסיסמא. חשיבות הסיסמא היא דבר הכרחי בתוכנה הנ"ל, ללא הסיסמא כל מזיק יוכל לנטרל אותה, אבל אם שכחתם את הסיסמא (מה שללא ספק עלול לקרות), תאצלו להוריד שטויות שככל הנראה יהיו מלאות במזיקים מהאינטרנט על מנת לפרוץ את התוכנה ולהסירה כי זה לא ניתן בשום צורה אחרת. אם כך קל להבין את חשיבתם של רבים, לא אחת תשמעו את המשפט הבא:

"המטרה שלה זה יכולת לשמור על מצב מסוים של מערכת בכל מצב נתון, לא משנה מה אתם מבצעים במסגרתה. המצב הזה מאופיין לרוב כהגנתי על מערכת ההפעלה, כלומר בכונן C, כי שם נגרם הנזק הבלתי הפיך או הקטלני. אם בוצע עדכון או התקנה של תוכנה מסוימת ניתן פשוט ליצור נקודה חדשה בתוכנה ולהמשיך (גם כך בצורה מסורבלת) אבל למה פשוט לא ללמוד ולהחכים קצת ולמנוע את המצבים האלו מהתחלה?"

אז המשפט הזה נכון, והוא משקף גם את הדעה שלי, אבל אני מקבל את דעותיהם של המתנסים, אלו שרוצים להחכים, לחקור תוכנות חדשות או קבצים מסוימים מבלי לחשוש למהירות או לביטחון המחשב שלהם (כפי שכבר ציינתי, גם נקודה זו מוטלת בספק). לאותם אנשים מסתקרנים הייתי מציע להשתמש בשירות ללא צל של ספק. לא הייתם רוצים להיות האיש החכם בסיפור הזה? – מי אתם?

byztd7ei1m1gvaqrgc6c.png

התוכנה מיועדת לדעתי האישית הרבה יותר לציבור העסקי, שמגבה המון פעמים את מערכת ההפעלה שלו בקובץ Image, ISO לדוגמה ומשחזר אותה מקובץ שכזה. איך הגעתי למסקנה הזאת? אפשר להגיד שהחברה עזרה לי קצת עם התמונה הבאה שמשקפת את הרעיון של המוצר:

skyfgf89b0ts0zptlayq.jpg

פורסם
  • מחבר

sze8xtyg5shhakpa0bcu.png

בעידן שלנו קיימים עשרות דפדפנים שונים שיש ביניהם תחרות מתמדת. בין המתמודדים העיקריים ב'תחרות' הזאת נמצאים אקספלורר, Firefox, וכמובן, כרום. במסגרת אשכול זה אתמקד בפייפר פוקס ובכרום בלבד, וזאת משום שאני מוצא בהם דפדפנים טובים הרבה יותר מן המתחרים האחרים (קומדו דרגון מבוסס על כרום, אופרה לא מעוצב בצורה מספיקה ולא נוח כמותם וספארי איטי מדי לדעתי האישית, שלא לדבר על כך שלאורך זמן רב הוא מהווה דפדפן כבד שלא עונה על הצרכים).

כעיקרון התחרות הכוללת היא בין פיירפוקס לכרום, אבל אנשים רבים שכחו שהתורמת המרכזית לחברת מוזילה היא לא אחרת מגוגל (היוצרת של כרום), האם בכל זאת מדובר בתחרות? – לפחות מנקודת המבט שלנו, כן. קשה לקבוע איזה דפדפן מהיר יותר מאחיו, בינואר 2012 ביצע האתר המוכר Tom's Hardware בדיקה בנושא וגילה שפיירפוקס מהיר יותר מכרום (נקודה זו לא בטוחה, ומשקפת נקודת זמן אחרת, היא תלויה בהמון פרמטרים), אבל בכל אופן, אין לאף אחד ספק, ולא הקטן ביותר ששני הדפדפנים הם מהירים, בעלי קהילת משתמשים רחבה ונוחים לשימוש.

aq6nzaxksbosn9idbfwc.gif

איך הייתי מסכם את הסוגיה הקשה הזאת? – חולים על תוספים? מרגישים שיש לכם צורך בתוספות המיוחדות ביותר והאיכותיות ביותר שיש? לכו ללא צל של ספק על פיירפוקס. גם לכרום יש לא מעט תוספים בחנות שלו (שעוד גדלה מיום ליום), אבל הוא רחוק בכמה מונים לדעתי ממה שפיירפוקס מציע מבחינת סוגות התוספים, קהילת המפתחים הרחבה, ואיך לא בכמות התוספים.

כרום מספק מהירות יתרה, פשטות שללא ספק מהווה יתרון משמעותי על המתחרים העמוסים, תמיכה בהמון כלים ושירותים שמציעה גוגל טוב יותר (לדוגמה Google Drive). הרבה טוענים שאין כאן תחרות ופיירפוקס הוא הדפדפן הטוב ביותר, אבל אי אפשר להגיד את זה לדעתי. לכל אחד יש את ההעדפות שלו, לכל דפדפן יש כלים שמייחדים אותו.

דפדפן היא אולי התוכנה החשובה ביותר בשבילנו, וחשיבותה עולה בקנה אחד על חשיבותו של מעבד תמלילים פועל במחשב. אחרי הכול, זה הפתח שלנו לאינטרנט ומה אנחנו צריכים יותר?. בדפדפנים המודרניים יש הכול (דוגמה אישית: אני פשוט משתמש בכרום שלי כפותח קבצי PDF, הוא מציג אותם מעולה, ההדפסה נוחה ומה רע? חסכתי מפתחות רגיסטרי מיותרים שיאטו את המחשב שלי). השימוש בדפדפן הוא פשוט, הדפדפנים נלחמים על התאמתם לכלל ציבור המשתמשים, כפי שכבר ציינתי באמצעות החנויות השונות במסגרתן שמייעדות אפליקציות לכלל ציבור המשתמשים.

פורסם
  • מחבר

מעוניינים להתקין את Firefox ולהשתמש בדפדפן? (לחצו על הלינק כאן, ועקבו אחר ההוראות):

fgj8impb079rvjzptzpm.png

9mng2x2arcpftzjn2jbh.png

9o496kj7h7qkar9ijeha.png

jbgkrab799f1o2gms0ub.png

פורסם
  • מחבר

bdbnu34l0t9c7q310a1m.png

otn73dngnzqi3eyf08wz.png

po6u6enwb7qzieyoam8r.png

pkybrsn0cl3mth70u29m.png

פורסם
  • מחבר

hpjz3jpw3sy5s871hdrx.png

ve3ypas5n65go11l7fv7.png

3jqup7hiq0jh3jennpvx.png

פורסם
  • מחבר

lchcmy3bn2t1y7fk53fs.png

401bscempyi81ldmqoq6.png

ng5plnmstn19b48ytna1.png

כפי שניתן לראות בתמונות שצילמתי לכם לעיל, חנות האפליקציות של כרום מעוצבת בטעם רב, היא פשוטה מאד, נוחה ומחושבת. אני עדיין חושב שחנות האפליקציות המוכרת והטובה ביותר היא של פיירפוקס אבל כרום לא מפגרת הרבה מאחור ואני חייב להודות שאני לא יודע כמה זמן פיירפוקס יישאר הדפדפן שבטופ בעיניי. גוגל ללא ספק מתעלה על עצמה בכל פעם מחדש.

פורסם
  • מחבר

מי מכם לא שמע על סיומות קבצים? המרת קבצים הפכה לחלק חשוב ומאד דומיננטי בחיינו, כשאנחנו מורידים שיר או סרטון מיוטיוב והוא מצוי בפורמט FLV מי מאתנו לא חיפש איך ממירים את הסיומת הבעייתית על מנת להפוך את הקובץ לmp3 שיפעל בנייד שלו כשירצה או להמיר את אותו קובץ FLV ל-MP4 על מנת להפעיל אותו על הטאבלט או הטלפון הנייד שלו כווידאו.

n50ukarxyerx095x555d.png

קיימים עשרות שירותים להמרת קבצים, החל מתוכנות ועד לשירותים אינטרנטיים. הרעיון בשירותים אינטרנטיים פשוט למדי, אתם מעלים לרשת קובץ מהמחשב שלכם, ואומרים באיזה פורמט אתם רוצים לקבל אותו. כעבור מספר דקות נוחתת בתיבת הדואר שלכם הודעה עם לינק לקובץ החדש או שבאותו שירות שהשתמשתם מופיע לינק להורדת הקובץ. אנשים רבים נוטים לחשוב שכך, בלי להוריד ולהתקין תוכנה ובלי לבזבז את כוח העיבוד של המחשב שלכם אתם מקבלים פתרון איכותי ופשוט, אך האם זה נכון?

fmhpsletouo6psiyaunx.png

אני אישית נוטה שלא להסכים עם זה, תוספים שונים כאלו מסוכנים, זמן ההעלאה וההורדה בעייתי ומגביל אתכם משמעותית ובמידה ולא מדובר בקבצים פשוטים הדבר הופך לסבל מתמשך. תוכנה פשוטה ולא כבדה על המחשב שלנו יכולה לעשות את העבודה בצורה טובה הרבה יותר, במספר קליקים פשוטים, ואנו לא צריכים לחשוש מאתרים ותוספים משונים, או שלא יהיה ניתן לבצע את ההמרה שאנחנו מחפשים בזמן הרצוי.

כאמור, לכל קובץ יש סיומת, תחילה אנו אמורים להבין את המושג, 'סיומת קובץ' לפני שאנו ניגשים לתוכנות המרה. על מנת להמחיש את הנושא בצורה הפשוטה ביותר נגיד שלכל קובץ יש סיומת של מספר תווים (EXE לדוגמה או PNG), יש אלפי סיומות כאלו כפי שתוכלו לראות בתמונה הבאה:

rvsugif9t7ec69oh44z8.png

לא כל תוכנה יכולה לפתוח את כל הסיומות האלו, לכל סיומת יש יתרונות וחסרונות (גודל לדוגמה, כמות שטח שהיא תופסת במחשב או הצפיפות שלה). לדוגמה עד לפני מספר שנים המכשירים הסלולריים לא נהגו לפתוח סרטונים, ובטח שלא בFLV, וקבצי מוזיקה בסיומות אחרות מmp3, אבל מגמה זו השתפרה משמעותית ויותר ויותר מכשירים באים עם תמיכה רחבה יותר לפורמטים השונים המצויים ברשת. לעיתים חשוב שיהיה כלי שיעשה סדר בבלגן, וכאן מגיע לעזרה התוכנה הבאה שאני עומד להציג במסגרת האשכול, Format Factory.

סדר זה דבר שיכול לחסוך הרבה כאבי ראש, שליטה בסיומות הקבצים באה לאדם כמוני שמשתמש המון במחשב בצורה טבעית, ולאדם שלא, היא תקלט עם הזמן. כאמור, יש אלפי סיומות שונות, אשר ברובן לא תתקלו, אבל עדיף להיות מוכנים לכול, לא כך?.

פורסם
  • מחבר

להתקנת התוכנה Format Factory, עקבו אחר ההוראות שלהלן לאחר לחיצה על הלינק. בתחילה הגענו לעמוד, ויש לנו 2 דרכים להורדת התוכנה, האחת באמצעות טורנט והשנייה באמצעות הורדה ישירה.

69zthdvkm7hoebup2zqx.png

k1ncx4c2g5aazbaupo52.png

ההתקנה תבוא בקובץ דחוס, משמע נאלץ לחלץ אותה ממסגרתו על מנת להשתמש בה.

dzeue9l0dylc1ln95qu8.png

פורסם
  • מחבר

k7u1bmlv0donixw9vbo7.png

zlt089p8ggzknqj7cv3r.png

9yg706q68q5cvmoy39ys.png

2laxgo37h7s59jvnwqt8.png

k522bzn8ftea5pzthm8m.png

rfsfpodnuhjdhsvevz2h.png

פורסם
  • מחבר

לנגנים השפעה ישירה על איכות השימוש שלנו במחשב והשפעה על חיי המדיה שלנו בכלל. יש עשרות נגנים שונים ואיכותיים, חלקם עולים כסף, חלקם חינמיים והמשותף לכולם הוא שכל נגן מנסה להשיג את כמות התמיכה המקסימלית בפורמטים בסגנון שהוא מייעד לעצמו (Foobar2000 לדוגמה מנסה להשיג תמיד את תמיכת סיומות האודיו כולן, הדחוסות והלא דחוסות והוא מהווה נגן אודיופילי למדי ומתחרה ראוי לעשרות נגנים שמייעדים את עצמם כנגני אודיו).

במסגרת חלק זה של האשכול אתמקד בנגן המפורסם, VLC, שוודאי שמעתם את שמו לפחות מספר פעמים בחייכם. מהו הנגן הזה אתם וודאי שואלים? נגן מדיה משוכלל התומך במגוון רחב של קבצי אודיו ווידאו ביניהם MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DivX, MP3, OGG, DVD, VCD ומדיה מקוונת, נאמר שאין פורמט שהוא לא יכול להתמודד אתו. יש המון וויכוחים על איזה נגן יותר טוב, הרוב טוענים בכלל שBS נגן טוב יותר (זה גם לא משנה כי הוא בתשלום), אבל אני ממש לא מסכים עם זה.

l9vzij1sxtrrx8tbymo7.jpg

רבים טוענים שזה נגן פשוט וחסר כל תועלת, חינמי זה רע, הם אומרים, אבל אין כך הדבר. מדובר בנגן פשוט ונוח, תומך בהמון פורמטים, חינמי ומה לא. מומלץ בחום לשימוש על ידי, אני בטוח שלא תתאכזבו ממנו כלל וכלל. הליך ההתקנה שלו פשוט למדי, אבל כאמור, אני מעדיף לצלם את ההתקנות והתכנים שאני מפרסם על מנת להתאים אותם לכלל האוכלוסייה.

largeVLC.png

פורסם
  • מחבר

על מנת להתקין את הנגן עקבו אחר ההוראות המצורפות, וזאת לאחר לחיצה על הלינק כאן

lfwvkwxy0wd50zh3d7wi.png

75o92qorlfi3qi4x58ef.png

jajbsy5849tw0fhu2you.png

פורסם
  • מחבר

dupp18mryuoap7kmc7pc.png

4l7zgtamb5iz15nfiyvp.png

t5yumxkca5bnio4fv27l.png

00xxox3ubxyzntrltb5h.png

vhd79oq5v38lslqfdnd4.png

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים