עבור לתוכן

פינג לא יציב - שוב.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

כבר פתחתי נושא לפני זמן מה על קפיצות הפינג (כשעברתי מנטויז'ן לבב"ל) אך הסתבר שזו הייתה בעיה בציוד (המודם של התשתית היה ישן מדיי והחליפו אותו) בא טכנאי (התשתית שלי היא הוט) והביא אחד חדש וגם סידר עוצמות והכל היה בסדר כמעט שנה שלמה ועכשיו זה חזר (יש לציין שהקפיצות הן לא בעוצמה כל כך חזקה כמו פעם אלא ב10-20 פינג - אך זה עדיין מפריע ומשבש את המשחק.)

עכשיו, אני משער שהבעיה היא אצל הוט (משום שהיה ניתוק איזורי של יום שלם לפני כשבועיים ועוד אחד לפני שבוע) וכנראה הם פשוט לא חזרו לעצמם (לפני אותם ניתוקים הכל היה בסדר) ואני כבר שבוע עם הקפיצות האלה אך אני לא בטוח בכלל מהו מקור הבעיה. אני מפחד שזה שוב המודם

אגב - אני עם חייגן (שמוגדר בתוך הראוטר) עם אייפי של 84.110 \ 82.81 והראוטר הוא TL-WR841N.

בCMD כאשר אני מבצע בדיקת פינג לכל מני שרתים זה נותן לי לדוגמא לגרמניה 60MS ואז בהופ השני בין 70 ל80 ואם זה לוואלה אז מ9-11 עד לאיזה 20-25 וככה זה לכל אייפי.

זה לא אמור להיות ככה אצלי תמיד היה מקסימום הבדל של 1ms בין הופ להופ - לא יותר.

txwjzizyig0z.jpg

http://www.*צונזר*/my/txwjzizyig0z.jpg

בבדיקת הטרייסינג רואים את זה ממש במקצת, אבל זה משפיע מאוד.

• תגובות 64
  • צפיות 9.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

דבר ראשון, JITTER של 1MS בתשתית כבלים זה מדהים עד בלתי אפשרי, בדרך כלל הJITTER שם הוא 5-6MS ויכול להגיע ל10MS,

זה תלוי בעומס על הכבל של הוט, מה העוצמות של המודם שלך כיום?

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון, JITTER של 1MS בתשתית כבלים זה מדהים עד בלתי אפשרי, בדרך כלל הJITTER שם הוא 5-6MS ויכול להגיע ל10MS,

זה תלוי בעומס על הכבל של הוט, מה העוצמות של המודם שלך כיום?

שום מדהים ושום בלתי אפשרי, ג'יטר של 1-2 זה מה שנקרא חיבור תקין ורציף וכל מה שמעבר לזה זוהי קפיצה, אחרת - כל חברת אינטרנט בישראל הייתה משתמשת בזה כתירוץ, שקפיצות של 10 זה בסדר, אך למעשה זה ממש לא כך. משום שבמשחקי FPS אפילו קפיצות של 5 משבשות את כל מערכת הBULLET REGISTRATION ובנוסף גורמות ללאגים ודרופים.

איך אני בודק עוצמות באופן עצמאי? פשוט הטכנאי שהיה פה הוא זה שבדק פעם אחרונה

פורסם

כמו שTORIAN אמר וצדק שזה תקין.

הלייטנסי שבאמצע אינו חשוב ורק אל היעד הסופי.

דבר נוסף אמרת הרבה דברים לא נכונים שזה גורם ללאגים ודרופים זה ממש לא קשור בין אחד לשני, משחקי FPS משתמשים בUDP, ואם יגיע פאקטה 10MS מאוחר יותר זה לא גורם ללאג ולדרופים של לא יודע מה.

דבר שלישי בדיקת פינג זה לא אינדקציה שכן זה נעשה ע"י ICMP ECHO.

כמו שציינתי משחקי רשת FPS משתמשים בUDP, אז אם אתה רוצה לבדוק זאת, תשתמש בUDP או באתרי LOOKING GLASS השונים שמתמשים בUDP לעשות טרייס ,כדי לראות מה באמת קורה.

למשל תבדוק מכאן

http://lg.telia.net/

או מכאן

http://www.cogentco.com/en/network/looking-glass

פורסם

שום מדהים ושום בלתי אפשרי, ג'יטר של 1-2 זה מה שנקרא חיבור תקין ורציף וכל מה שמעבר לזה זוהי קפיצה, אחרת - כל חברת אינטרנט בישראל הייתה משתמשת בזה כתירוץ, שקפיצות של 10 זה בסדר, אך למעשה זה ממש לא כך. משום שבמשחקי FPS אפילו קפיצות של 5 משבשות את כל מערכת הBULLET REGISTRATION ובנוסף גורמות ללאגים ודרופים.

איך אני בודק עוצמות באופן עצמאי? פשוט הטכנאי שהיה פה הוא זה שבדק פעם אחרונה

מה שיוצר לך JITTER זאת בעצם התשתית של הוט, נכון שזה מעצבן, גם אצלי היו חודשים שהכל עבד מעולה ופתאום לאחר נפילת התשתית העוצמות השתנו והחיבור נעשה גרוע, אבל בכל שנותי בהוט לא נתקלית בJITTER של 1MS,אבל בהחלט ייתכן שאתה גר מאוד קרוב למרכזיה של הוט ואתה יחיד או מבין יחידים שמחוברים להוט על הכבל שעובר בין הדירה שלך למרכזיה ואז אתה מקבל JITTER מעולה,כמו כן בהחלט ייתכן שהוט עשו שינוי בתשתית באיזור שלך שגרם להרעה בתנאים, הם משדרגים המון לאחרונה וגם יוצרים לא מעט בעיות בדרך, בכל מקרא אם אתה חושד במודם שוב אז לא יזיק לך לקרוא לטכנאי, ולגבי בדיקת עוצמות: 192.168.100.1 ושם אתה נכנס לConnections.

בעוצמות של הערוצים היורדים הם תקינים ב(-8) עד (+8) ותמיד עדיף לשאוף ל 0 באמצע

ובערוץ העולה זה 36 עד 52 וגם כאן עדיף לשאוף לאמצע בערך ב40 - 44.

מה שהולך אצלי באופן אישי: אני נמצא בתשתית הוט 100 מגה, העוצמות אצלי מצויינות ואני מקבל JITTER של 3 - 5 MS שזה נחשב תקין ואפילו טוב לתשתית הוט.

פורסם
  • מחבר

מה שיוצר לך JITTER זאת בעצם התשתית של הוט, נכון שזה מעצבן, גם אצלי היו חודשים שהכל עבד מעולה ופתאום לאחר נפילת התשתית העוצמות השתנו והחיבור נעשה גרוע, אבל בכל שנותי בהוט לא נתקלית בJITTER של 1MS,אבל בהחלט ייתכן שאתה גר מאוד קרוב למרכזיה של הוט ואתה יחיד או מבין יחידים שמחוברים להוט על הכבל שעובר בין הדירה שלך למרכזיה ואז אתה מקבל JITTER מעולה,כמו כן בהחלט ייתכן שהוט עשו שינוי בתשתית באיזור שלך שגרם להרעה בתנאים, הם משדרגים המון לאחרונה וגם יוצרים לא מעט בעיות בדרך, בכל מקרא אם אתה חושד במודם שוב אז לא יזיק לך לקרוא לטכנאי, ולגבי בדיקת עוצמות: 192.168.100.1 ושם אתה נכנס לConnections.

בעוצמות של הערוצים היורדים הם תקינים ב(-8) עד (+8) ותמיד עדיף לשאוף ל 0 באמצע

ובערוץ העולה זה 36 עד 52 וגם כאן עדיף לשאוף לאמצע בערך ב40 - 44.

מה שהולך אצלי באופן אישי: אני נמצא בתשתית הוט 100 מגה, העוצמות אצלי מצויינות ואני מקבל JITTER של 3 - 5 MS שזה נחשב תקין ואפילו טוב לתשתית הוט.

תודה רבה אני אבדוק, אגב יש משהו מאוד מאוד מוזר שגיליתי, סתם גלשתי ונזכרתי אולי לעשות בדיקת מהירות פשוטה באתר של בזק בינלאומי ואז בהוט בתשתית, בבזק הכל תקין, אני מקבל 12~ מגה הורדה מגה 1~ של העלאה ו8ms

אבל בבדיקה של הוט אני מקבל 66-67ms , הורדה תקינה למדיי (12 בערך גם כן) ואח"כ כתוב זה מתכונן לבדוק העלאה והאינטרנט שלי פשוט מתנתק כל הערכים בממשק של הראוטר (IP ; GATEWAY ; INTERNET IP וכל השאר) מתאפסים ואז לאחר כ3 דק' זה חוזר לעצמו.

הניתוקים האלה קורים גם בבדיקה של בזק בינלאומי אך לא בכל פעם.

יותר מוזר לי הפינג שאני מקבל בבדיקה של הוט, שהרי 66 זה לא תקין בכלל, נכון?

עריכה : האייפי שנתת לבדיקת עוצמות בכלל לא מתחבר לי (192.168.100.1)

פורסם

איזה מודם יש לך? ואיזה נתב?

פורסם
  • מחבר

איזה מודם יש לך? ואיזה נתב?

נתב כתבתי למעלה (TL-WR841N)

ומודם SBV5121 Cable Modem שחור של מוטורולה

פורסם

אפשר לראות עוצמות רק אם אתה מגדיר את החייגן בנתב כDHCP ואז נכנס לכתובת איפי 192.168.100.1, כשאתה מחוגר בחייגן אין לך גישה לתפריט ניהול של המודם.

פורסם
  • מחבר

אפשר לראות עוצמות רק אם אתה מגדיר את החייגן בנתב כDHCP ואז נכנס לכתובת איפי 192.168.100.1, כשאתה מחוגר בחייגן אין לך גישה לתפריט ניהול של המודם.

אז מה אני אמור לעשות בעצם, להגדיר את הL2TP כDYNAMIC IP בWAN CONNECTION TYPE ?

פורסם

יאפ

פורסם
  • מחבר

יאפ

זה פותח לי דף עם Login וכשאני מכניס את המשתמש והסיסמא כלום לא קורה... ??????????

פורסם

Username: admin

Password: motorola

פורסם
  • מחבר

Username: admin

Password: motorola

אוקיי..

יש לי 0 בDOWNSTEAM ,

ו51 בUPSTREAM.

זה אומר שהעוצמות לא תקינות?

פורסם

תמונות מסך יהיה הכי טוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים