עבור לתוכן

החלפת כונן SSD ללפטופ

Featured Replies

פורסם

היי,

לאחרונה קניתי לפטופ של SAMSUNG

http://www.samsung.com/hk_en/consume...NP700Z5C-S01HK

לאחר שהוא היה מאוד איטי ביחס לחומרה שלו (3 דקות לקח לו לעלות)

החלטתי לפרמט אותו ולהעביר את מערכת ההפעלה לזיכרון הSSD

הזיכרון שקיים לי במחשב מכיל 8GB והמחשב עובד עכשיו מאוד מהר אבל הבעיה היא שאין לי מספיק זיכרון לדברים בסיסיים שצריכים להיות בכונן של מערכת ההפעלה כמו אופיס,

אז אני רוצה להחליף לו את כרטיס הזיכרון שלו (SSD)

וקיימת טכנולוגיית EXPRESS CACHE שאני רוצה שתישאר גם לאחר החלפת הזיכרון

על מה אתם ממליצים להחליף?

כשאני מחפש כרטיס, איזה סוג חיבור ועל מה צריך להסתכל כדי שיתאים למחשב שלי?

אני מחפש משהו בסביבות 64GB

(אם יש דגמים ספיציפיים שניתן להחליף אני אשמח אם תשאירו פה קישורים שלהם)

תודה לעוזרים,

פורסם

או שאתה משתמש בSSD לאחסון רגיל ומתקין עליו מערכת הפעלה.

או שאתה משתמש בו כExpress Cache להאצת הכונן הקשיח ואז אתה לא יכול להשתמש בו כאחסון.

אין גם וגם.

אני מניח שמדובר בחיבור mSATA רגיל ולכן אפשר לקנות mSATA SSD בנפח עד 128GB (אולי יש גם יותר גדולים).

לדעתי אתה לא באמת צריך את זה. התקנה נקייה של מערכת הפעלה בלי כל הזבל של הpreload צריכה לגרום למחשב שלך להיות מספיק מהיר גם עם הדיסק הקשיח המובנה (בטח כשיש SSD כExpress Cache).

פורסם
  • מחבר

אני מצטער על הבורות אבל אני צריך הסבר טיפה מעמיק יותר

לגבי הMSATA -

רכיב כזה יתאים:

http://www.ebay.com/itm/KingSpec-128GB-4CH-MLC-NAND-Flash-mSATA-Support-TRIM-NCQ-SSD-Solid-State-Disk-/290777760863?pt=US_Solid_State_Drives&hash=item43b3b4845f

?האם יש הבדל בין SSD של מחשב נייח לנייד?

מה הכוונה להשתמש בPRELOAD?

אני רוצה מחשב הכי מהיר שיש, בין אם EXPRESS CACHE או ללא

תוכל לתת לי המלצה?

אגב - איך מקנפגים מחדש את המחשב לעבוד על הHDD והSSD ישמש בתור מאיץ בלבד?

שוב - תודה רבה

פורסם

מבדיקה קצת יותר מקיפה, ייתכן שנחפזתי, ואולי לא ניתן לשדרג את מודול הSSD כי הוא מולחם ללוח. טרם מצאתי תשובה חד-משמעית לכך.

אם זה המצב, הרי שהדברים שנותר לעשות הם:

* להתקין מערכת הפעלה חדשה מאפס בלי כל התוכנות שבאו במקור עם המחשב ולראות האם במצב הזה הוא מספיק מהיר.

* להחליף את הדיסק הראשי בSSD (תפסיד נפח רב, אבל תרוויח מהירות). במקרה זה - "2.5 SATA צריך להתאים.

פורסם
  • מחבר

יש הבדל בין המהירות של עבודה עם HDD וSSD בתור EC

לבין החלפה של הHDD לSSD?

פורסם

עדיין החלפה של HDD לSSD תהיה עדיפה, אבל HDD עם SSD בתור EC אמור להיות מספיק מהיר כדי שההבדל לא יהיה מורגש בעבודה שוטפת (כן יהיה מורגש בהעתקת קבצים גדולים). הביקורות שקראתי הגיעו למסקנה שSSD בתור EC הוא טרייד-אוף מוצלח למדי מבחינת ביצועים, מחיר ונפח אחסון. העניין הוא שממה שאני זוכר הם השתמשו בSSD בגודל 32GB ומצאו שזה נפח אופטימלי. הגדלת נפח מעבר לכך לא עוזרת כמעט, אבל הקטנתו כן פוגעת במידה מסוימת. לא יודע איך זה עם 8GB. אני חושב שהכי טוב בשבילך זה לחפש כמה בנצ'מארקים.

פורסם

המחשב דיי מסורס מבחינת אופציות שדרוג, שכן מבחינת נוחות גישה יש גישה רק לזיכרון הפנימי.

החלפת כונן קשיח בעייתית יותר ותדרוש פתיחה של המחשב לגמרי.

הנתונים שאתה מציג על "מחשב איטי" קצת תמוהים, כפי שנאמר שילוב של HDD עם SSD כ-CACHE הוא פתרון טוב.

שים לב שזו מערכת לומדת, כך שרק תוך חודש אתה תגיע איתה לביצועים מקסימליים בהתאם לשימושים שלך במחשב היא לומדת מה לשמור לגישה מהירה ומה לא.

תישאר כמו שזה ותתקין רגיל את המחשב עם אפשרות ה-CACHE בכונן.

פורסם
  • מחבר

אז אתם אומרים שפשוט לחזור לתצורה המקורית של מערכת הפעלה על HDD וSSD בתור EC...

תודה רבה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים