עבור לתוכן

הוספת זכרונות - מספר שאלות

Featured Replies

פורסם

המצב הקיים - לוח גיגה בייט h55m- usb3 ,מעבד i3 530 2.93 GHz .

זיכרונות 2x2gb g.skill ddr3 1600 MHz cl-7.

מעוניין להרחיב בעוד 2x4 gb . בלוח 4 סלוטים, שניים כרגע תפוסים. הלוח תומך עד 16 גיגה.

מספר שאלות.

1. עניין התיזמון . היום יש לי cl 7, האם יש טעם לרכוש שוב תיזמון זה ? (קצת יקר יותר). מבחינת משחקים היישומים שלנו כרגע זה משחק סימס 3 ומשחקי רשת שונים, אבל עשוי להתרחב בהמשך.

2. מהירות. כאמור הזכרונות המורכבים היום הם 1600 mhz . אם אני זוכר נכון, בשעתו נאמר לי שהדיפולד של הלוח הוא 1333 ואני לא זוכר אם שינינו את זה ל- 1600. או נשאמר לי שעל מנת להגיע עם המעבד הזה ל- 1600 יש צורך ב- o.c ?

הרצתי תוכנת cpu-z על מנת לבדוק באיזו מהירות זה עובד כיום אבל אני לא ממש יודע איך לבדוק את הנושא. בטאב של הזיכרון יש נתון שאומר mhz 666 dram frequency ( מקווה שהשטן לא השתלט לי על המחשב smile.gif ).אם מכפילים ב- 2 יוצא 1333, האם זה העניין?

במקום אחר רשום NB freq . 2133 mhz .

סט של 1333 עולה כ- 250 שח ושל 1600 כ- 280-300 שח'. ( מחיר ל- cl-9. ל cl-7 זה משהו בין 350 ל 400 שח). אם יש בזה תועלת אין לי בעיה להפרש הזה.

4. ( בהנחה שהיום זה 1333) אם ארצה להעלות את המהירות של הזיכרונות ל- 1600, עושים את זה דרך הביוס?

אילו יתרונות וחסרונות בפעולה זו.

האם יגרום ליותר התחממות. ( אני עובד באופן מתוכנן עם מחשב שבו ככל הפחות מאווררים עובדים , פריק של שקט...- בודק מדי פעם עם תוכנת טמפרטורטות).

5. עבודה בדואל צ'אנל- האם זה יעבוד 2 גיגה מול 2 גיגה וה- 4 מול 4, כל זוג בדואל צ'אנל?

פורסם

1. אם תמצא CL7 במחיר זול, למה לא. אחרת חבל על הכסף.

2. אמת, הזיכרונות אצלך עובדים על 1333. בכל מקרה סטיק של 4GB עולה כ-120 ש"ח ויעשה את העבודה.

3. אין 3? :P

4. כן. יתרונות - מהירות גבוהה יותר (אבל זניח ולא חשוב). חסרונות - התעסקות...

5. כן.

מה השימושים שלך ש-4GB לא מספיקים לך?

פורסם
  • מחבר

1. ההפרש הוא כ-100 שח' .

2. צודק לגבי מחיר של סטיק אחד והאמת שזה עשוי להספיק לי. לא יילך משהו לאיבוד בגלל חוסר הדואל צ'אנל במקרה כזה?

4. התעסקות זה חד פעמי. השאלה ששאלתי היא האם בעבודה ב- 1600 בהשוואה ל- 1333 תיגרם יותר התחממות במחשב?

לגבי שאלת השימושים, יכול להיות שאני במצב בסדר.

פשוט קורה שלמשל העלאת משחק כמו סימס 3 וכדו', לוקחת המון זמן ובזמן שהמשחק ברקע המחשב מגיב ממש לאט לכל פעולה, כמו כן, לפעמים כשאני עושה מספר פעולות במקביל ( ללא קשר למשחק) זה מאט את עבודת המחשב.

אני מודע לכך שהדבר יכול לנבוע גם מצאוורי בקבוק כמו הכונן הקשיח, מע' ההפעלה וכדו'.

אבל בגלל המחירים הזולים יחסית של הזיכרונות אני מוכן לנסות. אלא אם תגיד לי שיש דרך לבדוק בוודאות, לפני הקנייה, מהם צווארי הבקבוק המעכבים למקרים שתיארתי.

פורסם

נראה שהדיסק והזיכרון מגבילים אותך.

אם תלך על זיכרון "נחות" מהזיכרון הנוכחי, הזיכרונות שלך יאולצו לעבוד בהגדרות הפחות טובות.

יש לך דגם מדוייק של הזכרונות?

פורסם
  • מחבר

שאלו ונעלמו ?

פורסם
  • מחבר

לא כדאי לעבוד במהירות 1600 mhz ?

מה עם עניין הדואל צ'אנל ועניין תאימות ?

בינתיים בדקתי קצת את אחוזי השימוש אצלי בזיכרון הפיזי, באמצעות ה- windows task manger .

במצב עבודה רגיל, ללא הפעלת המשחק הנ"ל , זה מגיע מקסימום ל- 50 % .

כשאני מפעיל את המשחק זה עולה ל- 80 % ואם מפעיל עוד יישום שניים זה מגיע ל- 90 .

המעבד נע בין 5-20 % .

האם זה אומר בוודאות שאני צריך הרחבת זיכרון?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים