עבור לתוכן

מעבד או כרטיס מסך..

Featured Replies

פורסם

שלום,

כרגע יש לי מחשב שרץ על מעבד CORE I5-750 2.67 וכרטיס מסך ASUS 6970 2GB.

ברצוני לבצע שדרוג למחשב על מנת להפיק את מיטב הביצועים במשחקים חדשים.

השאלה שלי היא מה כדאי לי לשדרג?

האם מומלץ לשדרג את המעבד ל: i5-3570K או ל: i7-3770K

או מצד שני כדאי לי לשדרג את הכרטיס מסך שלמרות שהוא חדש יחסית מרגיש לי קצת חלש לעתים..

תודה רבה.

פורסם

המחשב הזה חזק. איפה הוא נראה לך חלש?

פורסם
  • מחבר

בוא נצא מנקודת הנחה שהכרטיס מסך בסדר.

אתה לא חושב שהמעבד קצת גורע מהביצועים שאפשר היה להוציא מהמחשב הזה?

לדוגמה: את המשחק- HITMAN ABSOLUTION אני מריץ על ההגדרות הגבוהות ביותר. כאשר רק ה"ANTI-ALISING" על 4 במקום על 8 ב-30 פריימים לשניה. בעזרת מעבד חדש אני לא יוכל להוציא קצת יותר מהמשחק הזה? "ANTI-ALISING" כפול 8, וכמות יותר מכובדת של פריימים לשניה? (סליחה, אני יודע שזה נשמע קטנוני)

המשחק הזה הוא רק דוגמה אחת.. אני חושש שברגע שיתחילו להגיע ה"חיות" של 2013 כמו CRYSIS3 , ו-TOMB RAIDER המחשב שלי עלול לא להספיק בכדי להריץ את המשחקים הללו ברמה שאני רוצה..

פורסם

המעבד חזק מאוד ולא מגביל.

משחקים כבדים על רזולוציה גבוהה ופילטרים נוטים להיות תובעניים.

תבצע OC למעבד ותראה אם יש שיפור.

פורסם
  • מחבר

OC זה לדעתך הפיתרון הטוב ביותר כרגע?

אין צורך בלשדרג רכיבים? מעבד חדש מאלה שהצעתי לא ישפר משמעותית את ביצועי המחשב?

פורסם
  • מחבר

תודה.

נעשה OC. נעדכן מה יצא

פורסם

ברור שה I7 3770 יעשה שינוי כלשהו...

אפילו שינויי משמעותי.

פורסם
  • מחבר

מדוע לדעתך ה-I7-3770 יעשה שינוי משמעותי?

דרך אגב ביצעתי OC למעבד. אמנם הצלחתי להעלות אותו מ-2.67 Ghz ל 4 Ghz די בקלות, שום שיפור

ניכר לא הורגש. רק המעבד במצב IDLE היה על כמעט 65 מעלות. מפחיד לחשוב מה היה קורה אם

הייתי מעמיס עליו לאורך זמן..

פורסם

ברור שה I7 3770 יעשה שינוי כלשהו...

אפילו שינויי משמעותי.

שטויות. אם הוא קונה מעבד חדש, 3770 לא ייתן שום שיפור בגיימינג מול 3570 מכיוון שאין היום משחקים שתומכים בטכנולוגיית Hyper-Threading שזה ההבדל המרכזי בין i5 לבין i7. מדובר בבזבוז של כסף.

בכל מקרה, פותח הדיון, המעבד לא אמור להגביל אותך, אבל 4GHz עם 65 מעלות במצב מנוחה זה גבוה, יש מצב שאתה צריך אולי להחליף משחה טרמית אם עברו יותר משלוש שנים. היטמן החדש הוא משחק די כבד שדורש כרטיס מסך חזק וה-6970 קצת מתקשה להתמודד איתו. אני מאמין שזה מה שעוצר אותך. שדרוג כרטיס מסך יהיה הרבה יותר משתלם מבחינת ביצועי גיימינג מאשר להוציא 1000 ש"ח על מעבד i5 חדש.

מה המפרט המלא שלך אגב?

פורסם
  • מחבר

המעבד והכרטיס מסך שלי הם כפי שציינתי.

יש לי 12 GB זיכרון ראם 1333.

דיסק קשיח של 1 TB WD.

בנוסף כונן SSD של 128 GB

זה בערך הכל..

הלוח אם הוא של ASUS P7P55D..

פורסם

לא משתלם במיוחד להחליף כ. מסך אלא אם כן אתה לא מוכן להתפשר על פילטרים והגדרות פה ושם.

פורסם

לא משתלם במיוחד להחליף כ. מסך אלא אם כן אתה לא מוכן להתפשר על פילטרים והגדרות פה ושם.

מסכים שה לא הכי משתלם, אבל מה שבטוח זה יותר משתלם מאשר החלפת מעבד ל 3770K ;D ;D ;D ה-6970 מסוגל עדיין להריץ ברמה טובה עם מפרט כזה אבל עם התפשרות כמו שאמרת. בתאכלס מדובר בכרטיס שקיים כבר שנתיים בשוק ומתחיל לרדת לחצי התחתון של עמודי הביקורות, הוא יכול למכור אותו בכמה מאות שקלים ולהשתדרג למשהו כמו 7950 אם יש לו תקציב.

פורסם

שינסה למכור, אם ישיג מחיר טוב - מצויין.

הוא עדיין כרטיס ברמה של 7850 משופר.

פורסם

במקרה יש לי את המעבד שאדון צח מדבר עליו ואומר שהוא לא יעזור (3570) ויש לי את ההיטמן החדש ובנוסף יש לי גם כרטיס מסך פחות חזק מה 6970 של הבחור כאן.

אני יכול להגיד שהמשחק רץ בצורה חלקה ויפה ללא שום תקיעות או ריצודים כלשהם בהגדרות גבוהות וב 1680X1050

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים