עבור לתוכן

בעיה במחשב חדש- מהירות העלאה נמוכה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

שידרגתי למחשב חדש, ובעוד עם המחשב הישן שלי, וגם עם מחשב נייד, אני מקבל תוצאות טובות של הורדה והעלאה (הורדה סביב 20 מגה, העלאה סביב 2-3 מגה), במחשב החדש אני מקבל רק העלאה של 250Kb.

הייתי בדיון ארוך עם בזק ובזק בינלאומי וניסו לעזור לי די הרבה זמן, ובסוף הבנו שכנראה הבעיה עם המחשב.

עשיתי חיפוש באינטרנט וגם ניסיתי כל מני דברים כמו לדעכן את הדרייברים של הרשת INTEL 82579V, וגם לשנות את ה TCP CHECKSUM IPv6, אבל לא עזר לי.

אם מישהו יכול לעזור זה יהיה מצויין.

די קשה לי להתנהל ככה- לוקח לי בערך דקה וחצי לשלוח מייל של מגה בערך....

תודה מראש,

יואל

פורסם

איזה מחשב זה? האם הוא מחובר קוית או אלחוטית?

פורסם
  • מחבר

אה, סליחה- הוא מחובר קווית לראוטר d-link DSL-6740U.

בתמיכה הטלפונית ניראה לי שגם עשו עדכון קושחה לראוטר, אבל בכל מקרה זה לא משנה כי עם הלפטופ שלי אני משיג מהירות הרבה יותר טובה בהעלאה (זה כשאני לוקח את הכבל ומחבר אותו ישירות לראוטר במקום את המחשב החדש שלי).

יואל

פורסם
  • מחבר

אוקיי- מצאתי את הפתרון.....

מסתבר שכשאתה קונה לוח אם של אסוס, ומתקין את חבילת האפליקציות שלהם (התקנתי אותה בגלל שאני משתמש מדי פעם באחת התוכנות שם), אז באפליקציה שניקראת ASUS network iControl הם מפעילים אותה בלי לשאול אותך.

כשכיביתי אותה ישר מהירות ההעלאה שלי עלתה ליותר מ 3 מגה לשניה.

זה ממש דפוק שהם מפעילים את זה ב default בלי לשאול אותך. מעניין כמה אנשים סובלים מבעיות בגלל העניין הזה בלי להיות מודעים לזה.

תודה על העזרה,

יואל

פורסם

התוכנה מאפשר לך ניהול QOS. אין בבזה שום דבר שגוי.

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע מה זה QOS, אבל אם תוכנה בהגדרות המקוריות שלה עושה כ"כ הרבה צרות- אז זאת בעיה בעיני.

תעשה חיפוש באינטרנט- אתה תיראה שזה מאוד קשה למצוא משהו שמדבר על הבעיה הזו. ואם זה ככה, אז כמה אנשים מתקינים לוחות אם של אסוס לבדם, מתקינים את האפליקציות, ונתקלים בבעיות? אני מניח שדי הרבה, ומאוד קשה למצוא פתרון (הפתרון לבעיה לא בדיוק מופיע בתוצאת החיפוש הראשונה בגוגל). אני גם די בטוח שיש כמה מתקינים שלא מודעים לבעיה הזו.

וזה לא כאילו אסוס מזהירים מראש שעלולה להיות בעיה במהירות החיבור לאחר התקנת האפליקציה (כמו שהם מוציאים די הרבה הזהרות לכל מני דברים שקשורים בהתקנה של לוח אם). אז מאיפה אני אמור לדעת שזו יכולה להיות בעיה? אפילו לא ידעתי שהאפליקציה במצב עובד אפילו בלי שנכנסתי אליה פעם אחת.

פורסם

זאת לא בעיה זה feature של התוכנה. היא מיועדת לנהל שליטה וחלקוקה של רוחב פס לפי כללים שאתה מגדיר.

זה המהות של QOS בתקשורת נתונים.

העובדה שהתקנת את התוכנה ואתה לא מבין את התפקדי שלה לא אומר שהיא לא בסדר או יוצרת בעיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים