עבור לתוכן

מתלבט לפני קניה- הבדלים באייכויות של קליברים אלקטרונים לשימוש בייתי?

Featured Replies

פורסם

הגיע הזמן לקנות קליבר אלקטרוני ולהעיף את הישן, ותהיתי האם יש הבדלים באייכויות בין הקליברים הזולים שנמכרים ברשת.

השימוש הוא ביתי ורצוי דיוק של מאית לפחות.

האם לדוגמה קליבר כמו זה יעשה את העבודה: http://www.ebay.com/itm/6-Micrometer-Electronic-Steel-15CM-LCD-Digital-Vernier-Caliper-Gauge-N98B-/130843408416?pt=AU_HandTools&hash=item1e76dff820

או שמא עדיף אחד עם פאנל סולארי שלעולם לא יתלונן על סוללה כמו זה: http://www.ebay.com/itm/6-Digital-Solar-Caliper-Vernier-Gauge-Micrometer-150mm-/400194103975?pt=UK_Sound_Vision_Other&hash=item5d2d6d6aa7

תודה רבה! :hi:

פורסם

אני לא יודע לספר לך הרבה על ההבדלים בין הדגמים השונים, אני רק אציין שלי היה אחד דומה מאוד (ייתכן שאפילו זהה) לאחד שקישרת אליו (לא סולרי), ובהתחלה הייתה מאוד מרוצה ממנו, אבל היום יש לי כמה דברים אחרים להגיד עליו. דבר ראשון שאני יכול להגיד עליו זה שהוא בנוי כמו זבל. ימבה בעיות במגעים של הסוללה (שכל פעם הייתי צריך להלחים\לדחוף חתיכת נייר אלומיניום כדי לסדר), אחרי כמה זמן הוא לא הסכים למדוד שום דבר מעל בערך 10ס"מ (כל פעם שהגעתי לאיזור הזה הוא פשוט היה נתקע), הוא היה לפעמים משתגע ומראה לי מספרים הזויים, ועכשיו הוא הפסיק לעבוד לחלוטין (לפני בערך חודש-חודשיים בזמן שעשיתי מדידות לכיול של ה-CNC שבניתי). וזה עוד לפני שדיברנו על הדיוק של המכשיר הזה. לכל דבר שתצטרך בבית כנראה שהוא יספיק, אבל ללא ספק אי אפשר לסמוך עליו ברזולוציה של 10uM, זה פשוט רחוק ממה שהוא יודע לעשות באמת. בתור דוגמא אני יכול לתת לך משהו שהייתי צריך לעשות אצל החרט, אז בכדי לבדוק את המידות של המוטות והמיסבים השתמשתי במכשיר הזה, וכשהגעתי אליו והשתמשתי בכלי שלו ראיתי שיש הבדל של כמה ספרות במדידות (משהו כמו 0.05-0.08mm). הבעיה היותר קשה היא שהשגיאה לא הייתה קבועה, אלא היא השתנתה מרכיב אחד לשני, ולפעמים הייתה בכלל עם סימן הפוך.

הפעם התלבטתי מאוד האם לקנות את האחד הזה או אחד אחר, כי האחד הזה בטוח לא טוב, אבל מה כן טוב?! איך בכלל מבדילים בין הצעצועים האלה שנראים אותו הדבר בדיוק בלי קשר למחיר?! אז מאחר ואני קמצן מדיי לקנות מכשיר של חברה איכותית באמת (בדר"כ אני לא חוסך על כלים, אבל במקרה הזה מדובר על כלי שהוא לא קריטי מבחינתי ודיוק של 0.1mm מספיק לי לגמרי) החלטתי שהפעם אני הולך על מכשיר אנלוגי. גם אין בעיות של סוללות, וגם יש פחות דברים שיכולים להתקלקל. לא קיבלתי עדיין את החבילה ולכן בינתיים אני לא יכול להעיד יותר מדיי על האיכות או האמינות. אני כן יכול להגיד שכבר יצא לי בעבר לעבוד גם עם מכשירים דיגיטלים וגם עם מכשירים אנאלוגים, ולמרות שזה נראה הרבה יותר כיף לעבוד עם מכשיר דיגיטלי, זה גם בא עם לא מעט חסרונות. המכשירים האנלוגים הממוצעים ומעלה מגיעים עם חוגה שיכולה להגיע לרזולוציה זהה לזו של המכשירים הדיגיטליים כך שאין פה הפסד מהבחינה הזו. אגב, מבחינת מחיר מדובר על בערך אותו המחיר כך שזה ממש לא היה שיקול מבחינתי.

מקווה שזה יעזור לך במשהו.

פורסם
  • מחבר

תודה על המידע! :yelclap:

אני עדיין מתלבט אם "לזרוק" 40 ש"ח ולבדוק את הנושא. כמה זמן הקליבר החזיק לך מהרגע שהתחלת להשתמש בו עד לרגע שהתחיל לקרטע?

אופי הדיוק האבסולוטי לא משנה עד כדי כך וסטיית אפיצות קלה כפי שמצוין אצל כל מוכר ומוכר (בדר"כ פלוס,מינוס 0.05 בערך) סבירה ביותר אצלי.

בין היתר שקלתי בשביל מודינג ועבודות DIY פה ושם על דברים קטנים שאני צריך. במידה ואזדקק לדיוק אמיתי ורציני יש לי גישה במקום העבודה לקליבר ומיקרומטר שעוברים כיולים תקופתיים, אבל זה לא אותו דבר כמו להחזיק אחד בבית בשלוף.

יש לי קליבר קלאסי ופשוט בבית, אבל לוקח זמן לקרוא את הדיוק במאיות וזה מייאש ומעצבן כשמדובר על מספר מדידות.

אגב- "קליבר" בעברית נקרא "מד זחיח" ולמעשה הוא אמור להקרא "קליפר" כמו באנגלית. משום מה בעברית (כנראה עקב הקרבה בשפה לערבית) שינו את ה-פ' ל-ב' וזה נהפך להיות מקליפר לקליבר. ;) my two cents...

בכל אופן בקרב החברה הישראלית משתמשים במושג קליבר, אז נדבוק בו.

פורסם

לקח לו לא יודע מכמה שבועות מהרגע שקיבלתי אותו עד שהוא התחיל עם הבעיות, ואחרי כמעט שנה הוא עבר למצב של כמעט בלתי שמיש, ועוד חודשיים אחרי זה מת סופית.

אני לגמרי איתך בקטע שצריך שיהיה את הכלי הזה בהישג יד, ואני חייב לציין שבמהלך פרוייקטים מסוימים כמו ה-CNC או אפילו הכנת מארזים לפרוייקטים אני משתמש בכלי הזה ללא הפסקה. למרות זאת, אני חושב שעדיף לקחת מכשיר שיהיה אמין, לדעתי זה חשוב עוד יותר מדיוק. מכשיר עם דיוק של 0.01mm שאי אפשר לסמוך עליו זה יותר גרוע ממכשיר עם דיוק של 0.1mm שאפשר לסמוך עליו. במקרה הזה לא מדובר על מכשירים איכותיים במיוחד בשום מצב, אבל הניסיון שלי עם המכשיר הספציפי שקישרת אליו מראה לי שקשה מאוד לסמוך עליו (כמו שאמרתי, לפעמים הוא משתגע).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים