עבור לתוכן

אקסס פוינט כל הזמן מתנתק

Featured Replies

פורסם

שלום,

קניתי אקסס פוינט (AP) של TP-link בדגם tl-wa830re בשביל להגדיל את טווח קליטת ה-WI-FI בבית.

קודם כל, כשחיברתי אותו הוא לא ישר קלט את שידור הוייפיי, וכשרציתי להגדיר את הסיסמא שלו במחשב כפי שכתוב במדריך (כדי להגדיר את הסיסמת וייפיי שלי) כל פעם ששיניתי את כתובת ה-IP המחשב התנתק לי מהאינטרנט. בסופו של דבר הצלחתי לחבר אותם.

שמתי את ה-AP במקום שאני רוצה בבית, ועכשיו לפעמים הוא עובד, ואז אחרי כמה דקות כתוב לי יש קליטה מלאה (גם בטלפון וגם במחשב נייד) אבל אין גישה לאינטרנט כלל.

בשביל שהוא יעבוד שוב עליי לכבות את המודם ולהדליק מחדש (המחשב הנייח שמחובר בכבל למודם עובד טוב, רק האקסס פוינט עושה בעיות)

מישהו יודע איך אני יכול לסדר את זה בלי שהוא ימשיך להתנתק לי? (זיכרו גם שהבעיה היא שהטלפון מראה קליטה מלאה אבל ללא גישה לאינטרנט)

פורסם

הAP מחובר לחוטית או קווית למודם? איזה מודם יש לך?

פורסם

* תעשה את זה כשאתה נמצא קרוב לראוטר.

* אם יש לך מחשב נייד, תעשה את זה איתו (פרטים בהמשך)

א. חבר את האקסס פוינט ישירות למחשב עם כבל רשת

ב. כנס להגדרות כרטיס הרשת שלך, קבע כתובת אייפי סטטית של:

IP: 192.168.0.10

SubnetMask: 255.255.255.0

ג. פתח דפדפן, כנס לכתובת 192.168.0.254

שם משתמש וסיסמא: admin

*** לרוב ההוראות / פרטים הללו מופיעים על המכשיר עצמו ***

ד. אם קיבלת חלון של Quick Setup אז תפעל לפיו, מאוד פשוט - אם לא קיבלת, יש לך את זה בצד שמאל בתפריט.

- בחלון הראשון ללחוץ על Next

- בבחלון הבא, ללחוץ על כפתור Survey ובחלון שנפתח אתה מאתר את הרשת האלחוטית שלך ולוחץ על Connect

- במידה ולרשת האלחוטית שלך יש סיסמא - באותו חלון תצטרך להקליד את הסיסמא בסעיף המתאים

* לרוב זה מאתר אוטומטית את סוג ההצפנה ולך נשאר רק להקליד את הסיסמא

ה. ללחוץ על Next או Finish עד שהוא מסיים להגדיר הכל.

איך אתה בודק שזה עובד?

* תוכל להיכנס שוב להגדרות האקסס פוינט ובחלון האמצעי, Status, תגלול למטה ושם יש לך סעיף של Traffic Statistics

אם ב-Received וב-Sent קיבלת מספרים - לא אמורה להיות בעיה.

** יכול לקחת כ-דקה עד שזה יציג נתונים.

* אם יש לך מחשב נייד* תחזיר את כרטיס הרשת שלך לקבל כתובת אייפי בצורה אוטומטית - תתנתק מהרשת האלחוטית וחבר את האקסס פוינט בצורה קווית אל הנייד - אם קיבלת כתובת מהנתב שלך - לא אמורה להיות בעיה.

סיימת להגדיר והכל עובד כשאתה נמצא ליד הראוטר? יופי!

* טעות נפוצה - לשים אקסס פוינט בנקודה כל שהיא ולהתפלא כשהוא מתנתק / לא עושה את העבודה / מהירות איטית.

- לא לשכוח שהאקסס פוינט צריך לקלוט רשת כדי לקלוט רשת - בקיצור, לא להחביא את האקסס פוינט מהראוטר.

- לא לשכוח שהאות שמתקבל מהאקסס פוינט זה בעצם אות ממוחזר - אות שמגיע מהראוטר ועובר דרך האקסס פוינט ואז מגיע אליך.

- בנוסף לסעיף הנ"ל, האינטרנט איטי? הקליטה נופלת לרוב? - הפרעות אלחוטיות (Google it) - הגדרה שניתן לשנות בראוטר ופותרת הרבה בעיות.

-אקסס פוינט תקול - cuz' sometimes shit happens :)

פורסם
  • מחבר

ב-sent וב-recieved יש לי מספרים.

הוא כן עובד, פשוט הוא לפעמים משום מה מראה שיש קליטה מלחאה בעוד שאין גישה לאינטרנט והוא בעצם לא עובד.

(עשיתי בדיוק מה שאמרת, ככה הגדרתי אותו מלכתחילה)

פורסם

איזה ראוטר יש לך?

במידה ויש לך הצפנה על הרשת האלחוטית, נסה לבטל אותה (לצורך בדיקה) לכמה שעות ולבדוק.

* לא לשכוח לבטל גם בהגדרות האקסס פוינט.

כנס להגדרות האקסס, בצד שמאל גש אל wireless ואז בחלון האמצעי תלחץ על Survey, בחלון שנפתח תבדוק כמה signal יש על הרשת שלך.

* על-מנת שתהיה תקשורת נורמלית, המינימום צריך להיות סביבות ה-20-21db.

במידה והקליטה קטנה יותר, נסה לקרב את האקסס לכיוון הראטור.

פורסם
  • מחבר

ntegear vvg2000

הקליטה לפעמים 22, לפעמים 18, ושמתי לב עכשיו שהיא פתאום נפלה ל-9 ואחרי כמה דקות עלתה חזרה ל-20

המרחק בין הראוטר לאקסס פוינט הוא בערך 11 מ'

בנוסף לזה שזה לפעמים עובד טוב ולפעמים לא, כשאני מחבר את המחשב הנייד ל-AP באמצעות כבל LAN הוא מזהה את החיבור אך כותב "ללא גישה לאינטרנט" גם כשה-WI-FI של ה-AP כן משדר טוב. למה זה?

פורסם

נשמע לי כמו הפרעות אלחוטיות.

נסה לשנות בראוטר את ערוץ השידור, עדיפות לערוצים 1, 6 או 11

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים