עבור לתוכן

מבנה האינטרנט בארץ - איפה המעבר בין התשתית לספק

Featured Replies

פורסם

שאלה לידע כללי-

ברור לי שהציוד שמחובר ישירות ללקוחות (DSLAM, MSAG, CMTS) שייך לתשתית (בזק או HOT) ואילו לספק (נטויזיון, בזק בינלאומי וכו') יש את הרשת שלהם שהיא זאת שיוצאת החוצה (בין ספק לספק או לכיוון חו"ל).

השאלה היא - איפה ואיך בדיוק מתבצע המעבר בין החלק של התשתית והחלק של הספק?

תודה

פורסם

אני יודע לגביי 014, ולכן אני מנייח שזה אותו דבר גם לספקיות הגדולות האחרות.

ל014 יש ציוד שמשרת כל עיר במתקנים של בזק, זה הציוד של Allot ומשם זה מקושר לBB של הספק.

לגביי הוט אני לא הכי בטוח, יש CMTS להוט שמשרת בערך 2 ערים , אם אני לא טועה יש להם סה"כ 12 CMTSים בארץ ומשם בעצם את מועבר בVRF אל הספק ע"ג סיב אופטי.

לגביי יציאה לחול, אחרי שהגעת אל הBB אתה יוצא דרך המתקן של מד1 שבפ"ת או מתקן של בזק שנמצא בתל אביב תלוי בספק שלך.

פורסם
  • מחבר

תודה שלמה

מישהו יודע לפרט קצת יותר?

אני ממציא ארכיטקטורה בשביל להסביר איזה רמת פירוט הייתי שמח לשמוע:

הMSAG של בזק מרוכזים על ידי רשת אתרנט L2 של בזק בכל עיר למרכז עירוני אחד, במרכז בכל עיר יש נתב מרכזי שמחובר לנתבים של כל שאר הספקים שגם נמצאים במרכז הזה. והנתבים של הספקים בכל עיר מחוברים בכוכב כפול לשני מרכזים של הספק. שמהם קיים החיבור אל הספקים האחרים/חו"ל.

פורסם

אני לא מבין מאיפה המידע השגוי הזה על 12 CMTSים בהוט,אני נמנע מלפרט אבל תנסה להכפיל את המספר הזה כמה פעמים כדי להגיע לכמות האמיתית.

בנוסף, איך יוצאים לחו"ל? דרך סיבים של חברה שנקראת מד נאוטילוס. לצורך שרידות יש אחד בחיפה ואחד בת"א.

ובנוסף לבזק בינלאומי יש כבל תת ימי משלהם בו הם מתרברבים בכל עת.

לא יודע כמה זה מעניין אבל ישנה עוד חברה בשם "טמרס טלקום" אבל אין להם לקוחות אז אתה בטוח לא יוצא דרכם.

מצאתי את התמונה מויקיפדיה גם בעברית:

2374008647.jpg

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים