עבור לתוכן

כיצד החזר מע"מ לעסק עובד.

Featured Replies

פורסם

אני מכיר הרבה אנשים שיש להם מישהו במשפחה בעל עסק אז הרבה מהקניות הם עושים בשם העסק על מנת לקבל החזר מע"מ.

זה תמיד עצבן אותי כי אני לא זכאי לשום הנחות או החזרים =P

אדם פותח עסק אז למה הוא זכאי להחזר מע"מ?

מה ההגבלות על העניין? בעל עסק יכול לקנות לעצמו דירה ולטעון שזה בשביל העסק אז הוא יקבל החזר כלשהו?

גם הבנתי שמה נותר מהקניה עצמה חוזר בצורת תמלוגים כלשהם לעסק (אם כי בזה אני לא בטוח)

ומה בעצם מונע מאדם להתחיל לזייף קבלות בשביל לקבל החזרי מע"מ על עסקאות שלמעשה לא בוצעו?

פורסם

כשעסק קונה מוצר הוא משלם מע"מ תשומות, כשהוא מוכר או נותן שירות הוא גובה מע"מ עסקאות. בסוף חודש הוא מעביר למדינה את המע"מ עסקאות שגבה בניכוי המע"מ עסקאות ששילם. כשאדם קונה מוצר ורושם אותו על בעסק, הוא מקזז עליו את המע"מ.

כמובן שאם אין הכנסות (אין מע"מ עסקאות) אז לא יהיה לך ממה לקזז מע"מ תשומות.

פורסם
  • מחבר

כלומר אם הבנתי נכון, למעשה אדם יכול להגיע למצב שהוא לא משלם כלל מע"מ עסקאות?

בצרוה הבוטה שאנשים זאת, אני מבין שאין כל פיקוח על העניין..?

תודה :jump:

פורסם

ברור שיש פיקוח

אתה כל חודש מדווח מה שאתה מדווח, מתישהו מע"מ יגיעו לבדוק אותך (כנ"ל לגבי מס הכנסה)

אם תרשום הוצאות/נכסים סתם בעסק, הם יגלו את זה כשיעברו על החשבוניות.

בחברות יש היום גם בדיקה מקוונת, אתה מדווח כל חודש על המע"מ בקובץ למע"מ

אם דיווחתי ששילמתי מע"מ תשומות לחברה X הם יצפו לראות בקובץ שלהם מע"מ עסקאות באותו הגובה

אבל זה משהו חדש יחסית, לא יודע עדיין כמה ואיך הם משתמשים בזה (בינתיים)

פורסם

אני מכיר הרבה אנשים שיש להם מישהו במשפחה בעל עסק אז הרבה מהקניות הם עושים בשם העסק על מנת לקבל החזר מע"מ.

זה תמיד עצבן אותי כי אני לא זכאי לשום הנחות או החזרים =P

אדם פותח עסק אז למה הוא זכאי להחזר מע"מ?

מה ההגבלות על העניין? בעל עסק יכול לקנות לעצמו דירה ולטעון שזה בשביל העסק אז הוא יקבל החזר כלשהו?

גם הבנתי שמה נותר מהקניה עצמה חוזר בצורת תמלוגים כלשהם לעסק (אם כי בזה אני לא בטוח)

ומה בעצם מונע מאדם להתחיל לזייף קבלות בשביל לקבל החזרי מע"מ על עסקאות שלמעשה לא בוצעו?

כשבעל עסק רוכש מוצרים/שירותים הוא משלם מע"מ תשומות. כשבעל עסק מוכר מוצרים/שירותים הוא גובה מע"מ עסקאות. בסוף החודש מקזזים מעסקאות את התשומות ואת היתרה משלמים למע"מ. אם יש יותר תשומות מעסקאות דורשים החזר. בהקמת עסק בדרך כלל יש רק מע"מ תשומות בלי מע"מ עסקאות (כי העסק עדיין לא פעיל) ואז מקבלים החזר גדול. מע"מ לא משחררים החזר כספי בפעם הראשונה לפני שהם מגיעים לבדוק שאכן מדובר בעסק פעיל ולא בעסק פיקטיבי שהקמת לצורך קיזוז מע"מ.

בחוק יש הרבה מאוד מגבלות על קיזוז מע"מ תשומות. למשל אי אפשר לקזז מע"מ תשומות על רכב פרטי, אפשר לקזז רק 2/3 מע"מ על טלפון נייד, אפשר לקזז רק 2/3 מע"מ על דלק בתנאי שהרכב רשום על העסק ועוד ועוד ועוד. רואה חשבון/יועץ מס מקצועי אמור למנוע מלקוח לרשום חשבוניות שלא למטרת העסק.

חשבוניות פיקטיביות זו מכת מדינה. בגדול אף אחד לא מונע ממך ללכת לבית דפוס, להזמין פנקס חשבוניות ולהתחיל להוציא לעצמך חשבוניות. בשנים האחרונות התחילו להטמיע מע"מ מקוון, אבל נכון להיום מדובר בפיקציה כי לעסק יש חובה במע"מ מקוון רק ממחזור מסוים. דור שלם של רואי חשבון/יועצי מס/מנהלי חשבונות פשוט לא מבינים איך לעבוד עם מע"מ מקוון, כיצד לבנות נכון דו"ח בהתאם לדרישות מע"מ מקוון. פקידים במע"מ לא מבינים איך הסיפור הזה עובד. תוסיף לזה שכל חודש זורמת כמות אדירה של מידע למאגרים של מע"מ. נכון להיום במע"מ לא יודעים מה לעשות עם המידע הזה.

פורסם

בקשר לרכב אתה קצת טועה

אין בעיה לקזז מע"מ על רכב פרטי.

התנאי היחיד הוא שהרכב משמש למטרת העסק.

והקיזוז הוא של שני שליש מהמע"מ על הוצאות רכב.

פורסם

אסור לקזז מע"מ על רכב פרטי

(אלא אם זה חברה להשכרת רכבים, מורה לנהיגה וכדומה)

כנ"ל לגבי מע"מ בעיסקת ליסינג ברכב פרטי

על הוצאות שוטפות ניתן לנכות 2/3 או 1/4 (תלוי אם משמש בעיקר לעסק או בעיקר לעיסוקים פרטיים)

פורסם

בקשר לרכב אתה קצת טועה

אין בעיה לקזז מע"מ על רכב פרטי.

התנאי היחיד הוא שהרכב משמש למטרת העסק.

והקיזוז הוא של שני שליש מהמע"מ על הוצאות רכב.

על הוצאות הרכב (טיפולים, חלפים, דלק), אבל לא על הרכב עצמו.

(על הרכב עצמו יש פחת, אבל אין קיזוז מע"מ)

פורסם

לפותח השרשור בשורה התחתונה אתה לא יכול לקזז מע"מ בתור אדם פרטי, אלא רק בתור עסק. כנראה שקרובי המשפחה שלך עצמאים אז נראה לך שהם מקזזים על עצמם, אבל למעשה זה על העסק.

אם אתה רוצה להוריד את המחירים של המוצרים שאתה קונה, הדרך שלך היא להצביע בבחירות ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים