עבור לתוכן

שימוש בראוטר ברשת ביתית

Featured Replies

פורסם

היי,

אני די חדש בנושא, יש לי בבית רשת של 4 מחשבים (כולם XP). אני משתמש בסוויטצ'

לחבר את כולם. היום התחברתי ל ADSL וקיבלתי מודם - נתב של ECI.

אני רוצה לחבר אותו ישירות לסוויטצ' ולאפשר גישה בו זמנית של כל המחשבים ללא שימוש בשרת.

האם זה אפשרי? ואם כן, איך מגדירים דבר כזה בחלונות?

בנתיים חיברתי את הנתב לחיבור ה UPLINK של הסוויטצ', והגדרתי את הגישה בכל מחשב כאילו הנתב היה מחובר ישירות

לכרטיס הרשת של המחשב. זה עבד חלקית, אני יכול לגשת מכל המחשבים לאינטרנט, אבל לא בו זמנית...

פורסם
  • מחבר

הי,

קודם כל תודה רבה על התגובה, עזרת לי מאוד.

אולי תוכל לעזור לי עוד,

אני משתמש ב B-FOCuS 270pr של ECI. בנוסף יש לי SWITCH, אליו מחוברים כל המחשבים.

את הנתב אני מחבר ל UPLINK של ה- SWITCH. בחיבור כזה אני יכול מכל מחשב המחובר לרשת המקומית (ל- SWITCH) להתקשר לאינטרנט בעזרת DIAL-UP, כאשר אחד המחשבים מחובר לאינטרנט אי אפשר להתחבר עם השאר.

אני רוצה להשתמש בנתב כדי שכל המחשבים יוכלו להתחבר בו זמנית, ובאופן שקוף כלומר שלא יהיה צורך להשתמש בחייגן כמו עכשיו אלא רק להפעיל את האקספלורר.

לצורך כך הגדרתי בנתב חיבור PPPoE עם הסיסמא ושם המשתמש שקיבלתי מספק האינטרנט שלי, נתקלתי בכמה הגדרות שאני לא מכיר -

VPI , VCI שצריכים להיות 8 ו 48 לפי מה שהבנתי. ואינקפסולציה (LLC או VC mux ) - שאני לא בטוח איזה זה צריך להיות אבל עבד לי עם LLC.

כמו כן הגדרתי לו להשתמש ב- NAPT , ולהיות שרת DHCP.

הבעיה שנותרה לי היא איך מגדירים את ה NAPT. בנתב הזה ישנם שלוש קטגוריות - כתובת WAN קבועה (שאין לי ולכן אני לא משתמש).

מיפוי כתובות סטטי (שלפי הבנתי זו הקטגוריה המתאימה לי), ומיפוי פורטים סטטי. האם אני צריך להשתמש בהגדרות אלו ולשנות משהו או לא? במיפוי כתובות אני מתבקש לספק שלושה נתונים -

NAT Public Address

Local Address From

Local Address To

מה משמעות שלושת השורות האלו? בנוסף נאמר במדריך כי בכדי לאפשר זרימת מידע מהרשת הציפורית למקומית צריך להגדיר את Local Address From ו- To .... כאותה כתובת IP.

שאלה אחרונה, אחרי שכל ההגדרות בנתב יסודרו - מה צריכות להיות ההגדרות בחלונות XP בכל מחשב כדי לעבוד כמו שצריך.

קצת ארוך, אבל אני מקווה שמישהו יוכל לעזור לי...

תודה מראש, נועם.

פורסם

ההגדרות ששאלת עליהן ב-NAPT הן הגדרות מיפוי (הפניית) פורטים.

אם אתה רוצה לפתוח שרת כלשהו על המחשב, או לאפשר גישה מהאינטרנט לאחד המחשבים ברשת הביתית, אתה צריך להפנות את הפורט שבו תשתמש.

אם אתה לא מתכוון לעשות דבר כזה, אתה צריך להגדיר שום דבר.

בקשר להגדרות על המחשבים: אתה יכול פשוט להגדיר את כל המחשבים עם IP אוטומטי וזהו, כי המודם-נתב שלך מריץ שרת DHCP.

אם אתה רוצה (לדעתי זה עדיף), אתה יכול להגדיר כתובת IP קבועה על כל מחשב. אם אתה עושה זאת, שים לב לכמה דברים:

א. אתה צריך כתובת IP מאותו הסוג של ה-IP של הנתב (שרק הספרה האחרונה משתנה).

ב. אתה צריך להגדיר Gateway לכתובת של הנתב.

ג. אתה צריך להגדיר את שני שרתי ה-DNS של ספקית האינטרנט שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים