עבור לתוכן

הדלקת לדים

Featured Replies

פורסם

אומנם שאלה היא פשוטה אך אני מעוניין במינימום הוצעה ואני לא מעוניין לחבר מיקרו בקר בשביל זה אני מאמין שעם הרכיב ה 555 אפשר לעשות את זה

השאלה שלי היא כזאת

יש 10 לדים שלא משנה איך הם מחוברים

אני מעוניין שהם ידלקו בסדר עולה עם הפרש זמן שאני אקבע אותו

הלד ילדק עם מתח משתנה כלומר יתחיל מ 0V ויעלה עד ל 1.2V באופן ליניארי

אפשרי לעשות את זה בלי מיקרו בקר?

פורסם

לא הבנתי למה אתה מתכוון כשאתה אומר "הלד ילדק עם מתח משתנה כלומר יתחיל מ 0V ויעלה עד ל 1.2V באופן ליניארי"

1.2v זה לא מספיק בשביל להדליק לד.

פורסם
  • מחבר

הלדים שאני משתמש בהם הם עד 1.2V

פורסם

הם לא עד 1.2V אלא החל מ 1.2V. אם תחבר פחות מ 1.2 לא ידלק כלום

לדים הם לא כמו כל רכיב אלקטרוני אחר - אם למשל לציפ של 5V אתה מחבר 5V והוא עובד, ללדים של 1.2V אתה לא אמור לחבר 1.2V. ללדים אתה מחבר יותר מתח (מותר הרבה יותר, גם 240V אם בא לך....) וחייב לשים נגד מתאים שאתה מחשב כך שהוא ייקח את המתח המיותר וישאיר 1.2V - אבל לא לחבר 1.2V ישר ללד

חוצמזה מה זה הלדים האלה ובאיזה צבע הם ? 1.2V זה מתח ממש נמוך, אלה לדים של אינפרה אדום ?

אם אתה רוצה לעבוד אם 0-1.2V, אתה יכול לעשות דבר אחר : תיקח מקור מתח נוסף (למשל 5V) שייתן את המתח למעגל שלך כדיי להדליק את הלדים, ותחבר כניסה של ה 0-1.2V שלך שרק תשלוט על המעגל אבל לא תיתן ממש את המתח שעליו הלדים עובדים

עכשו איך אתה רוצה שהלדים ידלקו : לד 1 דולק לפי המתח שיש, או כמות של לדים מהלד הראשון עד הלד של המתח שיש ?

פורסם

תסביר בבקשה מה אתה רוצה שזה יעשה בדיוק.

אתה רוצה שלד הראשון ידלק בהדרגתיות ואז הוא יכבה בהדרגתיות ולאחריו הלד השני ידלק בהדרגתיות וכך הלאה?

ובנימה יותר כללית, אפשר לעשות את זה גם ללא מיקרובקר אבל זה סתם מסובך יותר ויקר יותר.

פורסם
  • מחבר

הלדים שאני משתמש בהם הם לא לדים אינפרא אדום אלה לדים צבעוניים, זה לד מיוחד ביבוא אישי שעובד על מתח של 1.2V והוא נותן אור מ 0.3V אבל אור חלש

התכוונתי שיש 10 לדים

כולם מסודרים בצורה

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

אחרי שנייה אחת לד ראשון נדלק

0 0 0 0 0 0 0 0 0 1

אחרי עוד שנייה הלד השני נדלק

0 0 0 0 0 0 0 0 1 1

וכן הלאה עד ללד ה 10 אבל כולם נשארים דולקים

פורסם

אני לא מכיר לדים כאלה - תן לינק לאתר שמוכר אותם או משהוא

כלומר אתה רוצה שהמעגל פשוט יעבוד ממתח של 1.2V וידליק את הלדים לפי הסדר ?

ומה קורה אחריי שכולם דולקים ?

פורסם

הלדים שאני משתמש בהם הם לא לדים אינפרא אדום אלה לדים צבעוניים, זה לד מיוחד ביבוא אישי שעובד על מתח של 1.2V והוא נותן אור מ 0.3V אבל אור חלש

התכוונתי שיש 10 לדים

כולם מסודרים בצורה

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

אחרי שנייה אחת לד ראשון נדלק

0 0 0 0 0 0 0 0 0 1

אחרי עוד שנייה הלד השני נדלק

0 0 0 0 0 0 0 0 1 1

וכן הלאה עד ללד ה 10 אבל כולם נשארים דולקים

אין לד כזה :bash:

פורסם

אומנם שאלה היא פשוטה אך אני מעוניין במינימום הוצעה ואני לא מעוניין לחבר מיקרו בקר בשביל זה אני מאמין שעם הרכיב ה 555 אפשר לעשות את זה

השאלה שלי היא כזאת

יש 10 לדים שלא משנה איך הם מחוברים

אני מעוניין שהם ידלקו בסדר עולה עם הפרש זמן שאני אקבע אותו

הלד ילדק עם מתח משתנה כלומר יתחיל מ 0V ויעלה עד ל 1.2V באופן ליניארי

אפשרי לעשות את זה בלי מיקרו בקר?

אם הבנתי נכון אתה רוצה להדליק כל פעם לד נוסף - אז תוכל להשתמש ברכיב Shift-Register כמו 74HC165N

בהצלחה

פורסם

בעקרון הLM3914 תפור על זה, את הכניסה שלו תצטרך לדחוף עם גל מדרגה מתאים.

או שתשתמש במיקרו בקר הכי פשוט עם 10 יציאות שעולה 1$, ככה זה גם יותר פשוט וגם יותר זול.

פורסם

אפשר לקמבן גם משהוא אנלוגי על טרנזיסטורים/קבלים (מתנד ואז טרנזיסטורים שמדליקים כל פעם את הלד הבא לפי מתח)

ו 3914 הוא פתרון פשוט וטוב, חוצמזה לא צריך לתת לו גל מדרגה פשוט תטעין קבל בזרם קבוע (כדיי שהמתח יעלה במהירות קבועה) ותחבר ל 3914 את הכניסה מהקבל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים