עבור לתוכן

מבקש המלצה על רסיבר (יש כבר רמקולים), וגם קצת הסברים

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

המניע העיקרי לכל הסיפור הוא שקיבלתי את הרמקולים האלה במתנה (משומשים). אז אם הם לא משהו, באמת חבל להשקיע יותר מדי ברסיבר.

אני אברר בחנות מה סדרי הגודל המדוברים, ואולי בסוף אלך באמת בכלל על משהו משומש.

הנרי, אין לי תוכניות להרעיד את הבניין, אז אין מה לדאוג ;)

תודה לכל המייעצים, אני אעדכן בהתפתחויות

פורסם

ניצן , אתה מתבלבל בעניין ההגברה.

זה בדיוק ההפך ממה שכתבת , אתה צריך שהמגבר יהיה מסוגל להפעיל את הרמקולים בכל העוצמה , אז בגלל זה אתה צריך שהוא לפחות יהיה שווה לרמקולים , אבל אין שום בעיה שהוא יהיה מסוגל לעוצמה חזקה יותר , כי הוא פשוט יוגבל על ידי הרמקולים , ובטח שלא ישרוף אותם.

בכל מקרה , אני לא הייתי מתייחס לנתון הזה , כי רוב האנשים לא מנצלים את המקסימום של הרמקולים , אלא אם כן אתה רוצה שהמשטרה תהיה אצלך בבית כל יום על הפרעות רעש(בלי קשר לשעה , יש מגבלה לעוצמת הרעש המותרת בכל יום) וגם אם אתה לא רוצה להיות חירש מהר מאד.

אני לא מכיר את הדגם הזה של הרמקולים , אבל יכול להיות שמה שהיה חסר לך זה הבאס , והרמקולים הסטלייטים , איכותיים ככל שיהיו , הם מוגבלים פיזית ולא יוכלו להגיע לרמות האיכות של רמקולים גדולים עם הרבה אלמנטים.

רסיבר של 1500 ש"ח של ימאהה או פיונר בהחלט יספיק ומעבר לזה לא תשמע שום הבדל.

אני לא בדיוק טועה, אבל אני אשפר את הניסוח ואחדד כמה נקודות, מקווה שזה יעזור.

קוד כל רמקולים סטנדרטיים ממש לא מגבילים את מה שמגיע מהרסיבר - בוודאי לא הסט שהבחור פה מדבר עליו. אם תיתן לרמקול באופן רציף יותר ממה שהוא מסוגל לקבל, הוא יעוות מאד את הסאונד, ובסופו של דבר יישרף. ברור שצריך לקחת בחשבון שאם אתה שומע בווליום נורמלי אז ההספק שבפועל יוצא מהרסיבר נמוך מההספק ה'מלא' של הרסיבר והסיכוי לשרוף משהו נמוך בהתאם.

מצד שני, אם הרסיבר מאד חלש ביחס לרמקולים אז הוא מאד יתאמץ כל הזמן מה שמזיק לרסיבר וגם יכול לגרום לעיוותים ולפיקים פה ושם, שמזיקים לרמקולים.

אז בגדול, רסיבר חזק מדי לעומת רמקולים יכול לשרוף רמקולים, רסיבר חלש מדי לעומת רמקולים יכול לשרוף את עצמו. לכן ההמלצה הכי גנרית תמיד תגיד שההספק של הרסיבר צריך להיות קרוב להספק של הרמקולים. עד פה גנריות.

מצד שני, לבחור פה יש רמקולים ש(על הנייר) חזקים בשבעיל רמקולים ביתיים - ואין ממש רסיברים רלוונטים שייתנו לו יותר הספק ממה שהרמקול (תאורטית) מסוגל לקבל. בזאפ יש אולי דגם וחצי עם יותר מ-150 וואט לערוץ. לא חושב שתמצא הרבה pioneer ב-2000 ש"ח ומטה עם הגבר של יותר מ-120-130 במקרה הטוב.

אם תשלח אותו לחפש הגברה שתהיה "שווה או גדולה" מ-150 וואט הוא יחפש את עצמו עד מחר.

מעבר לזה, לאנשים שלא באמת מתעמקים אני אעדיף להמליץ על מגבר טיפה חלש יותר - כי טיפה חלש לא יכול לעשות נזק ולא משנה מה תעשה איתו. ומגבר שהוא קצת חזק מדי, אם תשתולל עם הווליום אז בהחלט תוכל לעשות נזק - בוודאי אם מדובר ברמקולים עם איכות ואמינות מפוקפקת כמו ה-Pure פה, שגם ככה מאד אופטימיים בנתונים שלהם...

ודבר אחרון - זה לא סט סטליטיים. הקדמיים רצפתיים 4-way בגובה מטר עם באס 12 אינץ'. ועדיין הבאס שלהם די מעפן.

פורסם

לא כתבתי שזה סטלייטים , שים לב ... :)

מה שכתבתי , זה שסטלייטים , טובים ככל שיהיו , מוגבלים פיזית בתחום התדרים , ובחיים(לפחות לפי מה שידוע כרגע) לא יוכלו להגיע לאיכות של רמקולים עם הרבה יותר אלמנטים (ושהדריברים שווים משהו , ולא סתם ליופי...).

וזה לא באס מה שיש שם , אלא וופר , וסביר להניח שלא אחד איכותי במיוחד , אז אתה לא יכול לצפות ממנו לרדת לתדרים נמוכים במיוחד , ומה שהוא משמיע זה תדרי מיד...

פורסם

חבל להשקיע ברסיבר יקר, אם אתה רוצה ק"ב תחפש רסיבר Denon, Yamaha, Onkyo, Pioneer, Harman Kardon יד שניה, משהו כמו 500-600 ש"ח מקסימום.

בשביל רמקולים כאלו חבל להשקיע יותר, לא תקבל שום תועלת. אל תתייחס לעוצמה, כל רסיבר שתביא יהיה מספיק כדי לקרוע את הרמקולים.

פורסם
  • מחבר

ביקרתי בחנות, והציעו לי רסיבר משומש של פיוניר vsx-920

ב-1850 ש"ח (עם עוד שנה אחריות).

מה דעתכם?

פורסם

עם רמקולים כאלו, חבל על הכסף. תמכור אותם למישהו בכמה ג'ובות, תוסיף את אלפי השקלים שרצית להוציא על רסיבר ותתחיל מאפס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים