עבור לתוכן

הכשרה ולאחר מכן עבודה בתפקיד ה- QA בחברת Checkpoint

Featured Replies

פורסם

טוב אז השבוע יש לי ראיון עבודה בחברת צאקפוינט, מה שהם מציעים זה לעבור אצלהם קורס QA (בודק תוכנה) ואז להתחייב אליהם לשנתיים עבודה.

הספקות שלי אם זה יהיה בזבוז זמן אחד גדול או מהלך נבון?

אם לשים לרגע בצד את העניין שיש הרבה ביקורות רעות על תנאי העבודה בצק פוינט והשכר הנמוך (ושזה במרחק של כ- 45-50 דקות נסיעה מביתי ואין לי מושג אם יש החזרי נסיעות). האם שווה ללכת על זה?

האם השנתיים שאני אתן מעצמי בתפקיד הזה יקנה לי ידע וניסיון שיפתח בפניי שערים לחברות אחרות?

בודק תוכנה ללא תואר אקדמי (מהנדס תוכנה/מדעי המחשב ואין לי גם ידע בפיתוח תוכנה/שפות תיכנות) שווה היום משהו?

תודה ושבוע טוב. :)

פורסם

הכל תלוי בך ובכיוון אליו אתה רוצה להתפתח.

האם זה מעניין אותך?

פורסם
  • מחבר

הכל תלוי בך ובכיוון אליו אתה רוצה להתפתח.

האם זה מעניין אותך?

לאילו כיוונים אפשר להתפתח דרך זה?

זה נשמע כמו אחלה מקצוע והזדמנות טובה לאחד שאין לו ניסיון בתחום.

הייתי גם רוצה להתפתח לתחום היותר של system administrator ואבטחת מידע..

פורסם

זה QA, לא פיתוח.

אני בספק כמה ניסיון זה יתן לך בתחומים שאתה רוצה.

פורסם
  • מחבר

זה QA, לא פיתוח.

אני בספק כמה ניסיון זה יתן לך בתחומים שאתה רוצה.

אוקי, ובתחום ה QA שנתיים עבודה שם יתן לי הרבה רקע בתחום?

פורסם

לא הרבה. חוץ מזה QA זה תחום גדול, בלי שום ידע מקדים אתה בטח תתחיל מבדיקות אוטומטיות וידניות.

יש QA מתקדם יותר שכולל גם תיקון שגיאות ופיתוח כלי בדיקה.

פורסם

qa זה בהחלט תחום רחב שממנו והלאה אפשר להתפתח להרבה תפקידים, כמובן שמתחילים בבדיקות אוטמטיות וידניות ואז אחרי שצוברים ניסיון אפשר להגיע להיות בודק עומסים, ביצועים וכדומה.

אומנם זה קורס שלוקח מספר חודשים ולא תואר, אך לקורס יש היתרון משמעותי של יותר פרקטיקה מתיאוריות וככה מתעסקים יותר בעבודה היומיומית.

אם אתה מתחבר לנושא, אתה יכול ללכת לשמוע, להתרשם ולהגיע להחלטה. אתה יכול גם לעשות מחקר שוק ולחפש עוד מקומות שמלמדים את הקורס הזה. אני יודע שישנם מספר מקומות שגם מבטיחים למצוא לך עבודה לאחר הקורס וגם מאפשרים לך לראות אם אתה מתחבר לתחום.

תמיד טוב לבדוק כמה אופציות ולא להינעל על אחת.

ובקשר למשכורת, ככה זה בכל תחום שמתחילים, צוברים ניסיון ומתקדמים בשכר.

פורסם

קח בחשבון שבצ'קפויינט המשכורות בדרך כלל נמוכות ב-30-40 אחוזים מהמשכורת הממוצעת בשוק לאותה משרה. אתה חותם שנתיים בחברה בתמורה לקורס הזה, אז אתה בעצם תעבוד שנתיים בתמורה ל-5.5-6 אש"ח (לא סגור על כמה הם משלמים היום). כמו כן, במהלך הקורס אתה מקבל מינימום.

מצד שני, אם אין לך נסיון בכלום - זו נקודת פתיחה טובה יחסית. החברה מכשירה אותך ומשלמת לך על זה שהיא מכשירה אותך. כאילו, אתה לא יכול להתלונן הרבה...

פורסם

נקודות הפתיחה היא לא משהו מבחינת משכורת אבל הם נותנים לך כלים לבנות את עצמך ( כמובן אם יש לך ידע וכלים משל עצמך לתחום ולא נפלת מהירח)

המשכורת ההתחלתית היא באמת משכורת רעב אבל היא עולה בהדרגה והיא ממש לא 5-6 אלף לתקופת ההתחייבות אלא יכולה אפילו להגיע לכפול מזה באותה התקופה.

אין לי מושג ואני לא מכיר אבל יש מצב טוב שאם במהלך השנתיים האלה נתת מעצמך ולמדת והכשרת את עצמך אז

או שתקבל הצעה למשכורת בהתאם ( שכנראה עדיין תהיה מתחת לרמת השוק )

או שתמיד תוכל לעזוב ואז כן למצוא משרה מכובדת ביותר במקום אחר

אני דווקא דיי רואה בחיוב את המסלול הזה שלהם

שוב כמובן שהכול תלוי בידע שלך בתחום ואיך תשקיע ותיקח את זה ולאיזה צוות ותחום תיפול שם

פורסם

מעקב

• 2 שנים מאוחר יותר...
פורסם

שלום, אני יודעת שזה שרשור ישן מאוד, אבל בכל זאת איך הלך לך?

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים