עבור לתוכן

מפרט מחשב רב תכליתי 6000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

היי חברים, אני צריך את עזרתכם בבניית מפרט מחשב

1. מה התקציב המקסימאלי? 6000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?הרצת מכונות וירטואליות, משחקים, וגראפיקה

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).פוטושופ (תדיר), VMWARE (כבד)

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.WOW , CSGO , BATTLEFIELD 3 ובכללי משחקים חדשים שיצאו

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא:

,

, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.ללא ציוד הקפי

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? יש לי ספק כוח של THERMALTAKE 600W TR2 במידה והוא מספיק בשביל המערכת אז אין צורך בספק כוח

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?1

6. האם מתוכנן

(

)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?כן, קל

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.אני אשקלוני אז אין לי הרבה ברירות כנראה אקנה ב KSP

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לוח אם תומך RAID , זכרון 16 ג'יגה והעדפה למארז FULLTOWER

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?לא חובה

תודה מראש לעוזרים

פורסם

על הנייר הספק אמור להחזיק, אם כי לא מדובר בספק איכותי במיוחד.

מערכת ל-OC קל לא תהיה קרובה לתת תוספת ביצועים ששווה את ההפרש במחיר.

לדוגמה שני מפרטים, האחת ללא-OC והשנייה מותאמת, ומספר הערות בסוף:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Quad-Core i7 3770 3.4Ghz HyperThreading 8MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1429

קירור למעבד:

Intel Original 1155 ליבת נחושת - עד 95W

כמות: 1 - מחיר: ₪44

לוח אם:

Gigabyte GA-H77-DS3H

כמות: 1 - מחיר: ₪451

זיכרון:

Corsair 8Gb CMX8GX3M1A1333C9 CL9

כמות: 2 - מחיר: ₪263

קשיח למחשב שולחני:

Seagate 2TB 3.5" Sata3 Barracuda 7200RPM - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪490

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 120GB 2.5" SSD 840 Series - בקניית מחשב חדש בלבד

כרטיס מסך:

MSI GTX660 TI 2GB HDMI OC EDITION

כמות: 1 - מחיר: ₪1500

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪99

הרכבה:

ללא הרכבה

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪5029

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4929 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/ey3sxl6q

או:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Quad-Core i7 3770K 3.5Ghz HyperThreading 8MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1674

קירור למעבד:

Scythe MUGEN 3 REV B

כמות: 1 - מחיר: ₪210

לוח אם:

Gigabyte GA-Z77-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪604

זיכרון:

Corsair 8Gb CMX8GX3M1A1333C9 CL9

כמות: 2 - מחיר: ₪263

קשיח למחשב שולחני:

Seagate 2TB 3.5" Sata3 Barracuda 7200RPM - בקניית מחשב חדש בלבד

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 120GB 2.5" SSD 840 Series - בקניית מחשב חדש בלבד

כרטיס מסך:

MSI GTX660 TI 2GB HDMI OC EDITION

כמות: 1 - מחיר: ₪1500

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪99

הרכבה:

ללא הרכבה

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪5593

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 5482 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/tqb9g2j1

נכון שהמערכת הזו מותאמת להרבה יותר מ-OC קל, אבל אם כבר מתחילים לשלם כסף בעבור זה שווה לקחת לדעתי רכיבים שמותאמים

במלואם. ואם כבר תעשה OC, אז תעשה אחד משמעותי שבאמת יעזור ויחזיר לפחות חלק מההשקעה.

מארז לא כללתי כי אין לי ממש מושג למה אתה צריך מארז פול טאוור, אם אתה מעוניין לבזבז על זה כסף תבחר איזה מארז שתרצה, כל

מארזי הפול טאוור מצויידים בכל טוב גם ככה ושיקול רמת השקט הוא לא רלוונטי המקרה הזה.

אתה יכול לוותר על ה-SSD אם תרצה, זו תוספת שמוסיפה לא מעט למערכת כזו אך זה לא חובה אם היית מעדיף לחסוך את ה-500 שקלים.

כמובן שלמערכת השנייה מארז פול טאוור איכותי בהפרש התקציב שנותר יהיה קשה למצוא ותאלץ לוותר על ה-SSD או לרדת

בקשיח ל-1TB ולחרוג.

לא ציינת דבר לגבי ההרכבה לכן אם אתה מרכיב לבד המשלוח מ-TMS בחינם וזה לא משנה איפה אתה גר, אם אתה זקוק להרכבה

מכוון שהספק ברשותך זו יכולה להיות בעיה.

דבר נוסף ואחרון, מחירי הזכרונות 8 ג'יגה ראם ב-TMS לא מדהימים, לכן האופציה היא ללכת על שני סטיקים במחיר גבוה ולשמור

על שני סלוטים פנויים בלוח שיאפשרו הוספת זכרון בעתיד ללא וויתור על הסטיקים הקיימים, או ללכת על הזכרונות הזולים ביותר

ב-107 שקלים X4 שיסתמו את כל הסלוטים בלוח אך יביאו לחיסכון של בערך 100 שקלים.

או שלא משנה מהיכן אתה קונה את המערכת את הזכרונות פשוט תקנה מ-KSP אם זה שווה את ההתעסקות לדעתך.

פורסם
  • מחבר

היי, קודם כל תודה על המפרט.

לגבי ה OC הסיבה שרשמתי "קל" היא בגלל שאף פעם לא יצא לי לעשות את זה ואני מתכנן "ללמוד" לעשות OC על המחשב הזה

הסיבה שאני מחפש לקנות את המחשב בחנות שהיא קרובה אליי היא בגלל האחריות שבמידת הצורך אני לא אצתרך לצאת מחוץ לעיר על מנת לממש אותה

ואין לי ממש בעיה להרכיב את המחשב לבד. משהו ששכחתי לציין, יש לי SSD 128GB שאני מתכוון לשים במערכת הזאת כך שאין לי צורך בעוד אחד

(לפחות בנתיים, למרות שאני מתכנן להוסיף עוד אחד אחרי זה ולעשות ביניהם RAID ).

אני מעדיף מארז FULL TOWER בגלל שאני מחפש מארז מרווח אם אפשרות להוסיף עוד מאוורים, זהו מחשב שהולך לעבוד הרבה עם מערכות וירטואליות ושרתים (זה התחום שאני לומד כרגע) בנוסף עם הזמן יש אפשרות שאני אוסיף עוד דיסקים קשיחים ורכיבים נוספים.

בנוסף יש לי כמה שאלות

1. האם ההבדל בין I7 ו I5 משמעותי מבחינת השימושים שלי ?, הסיבה שאני שואל היא במידה וההבדל הוא לא כזה משמעותי אני יכול "לחסוך" כביכול על המעבד ולהשקיע ברכיבים אחרים במחשב

2. מבחינת כרטיס מסך בגלל שאני לא צריך SSD כרגע האם יש טעם לקחת כרטיס חזק יותר שישרת אותי לטווח רחוק יותר ?

3. לגבי המארז חשבתי על http://ksp.co.il/?uin=13664 מה דעתך עליו ?

4. ומה מבחינת הספק אם הוא לא איכותי לא עדיף לי כבר ספק אחר כדי שהמערכת תעבוד יציב ?

ושוב תודה על העזרה :)

פורסם

1- זה תלוי בך, כל עוד מדובר במערכת שעושה שימוש בתוכנות גראפיות בצורה כבדה בין היתר לשאר השימושים, מעבד יותר חזק משמע

יותר כוח עיבוד, גם מעבד חלש יותר יעשה את העבודה השאלה איפה תיהיה מוכן להתפשר. זו לא מערכת לגיימינג נטו שבו מעבד כמו

ה-3770 מיותר לחלוטין, גם מעבד כמו ה-3570 למשל יכול לעשות פה את העבודה במידה של חוסר בתקציב או בנכונות להשקיע,

כמובן שבצורה פחות מהירה.

2- גם פה זה עניין של נכונות להשקיע, אם תיקח את ההפרש המשמעותי מאוד במחיר שעומד על בערך 600\700 שקלים בין כרטיסים כמו

ה-GTX670 או ה-HD7970 לעומת כרטיסים כמו ה-GTX660TI או ה-HD7950 ותשווה את התוספת ביצועים, תגיע למסקנה ברורה

שהתוספת הגדולה מאוד במחיר לא כלכלית לתוספת ביצועים. אך זה לא דבר שאפשר לשלול על הסף כי בשורה התחתונה אם אתה רוצה

יותר ביצועים אין מנוס מללכת על כרטיס חזק יותר. בוא נגיד שלרזולוציה הזו ה-660TI הוא מעל ומעבר לדעתי. ובכלל אם תשאל

אותי זה המקסימום שכדאי להשקיע עקב תחלופה אדירה בדורות.

3- אני לא מעריץ גדול של TT, יש במחיר הזה אופציות עדיפות בהרבה. חברות כמו אנטק\קולרמאסטר\קורסייר\ליאן לי הן

המומלצות ביותר למארזי פול טאוור אם תשאל אותי. אני לא אומר שהוא לא יעשה את העבודה, אבל שוב, במחיר הזה יש אופציות

איכותיות יותר. קח בחשבון שגם עם כל מה שציינת אין ממש צורך בפול טאוור, יש מארזי מיד טאוור\סופר מיד טאוור שידעו להתמודד

עם הדרישות שלך בקלות רבה. כמות מוגזמת מידי של מאווררים שניתנת להרכבה במארזי ענק יכולה לגרום רק לכאב ראש מניסיון שלי, אם זה

בכמות הרעש ובכמויות האבק האדירות שהמארז מושך. תתפלא אבל זה גם יכול לפגום בסירקולציית האוויר לעיתים.

4- תראה לא מדובר בספק ג'נרי, אני בספק אם הוא יכול לגרום נזק לשאר המערכת, איכות הרכיבים שבוא, רמת העמידות והרעש, והניצול

האמיתי לא קרובים לספק איכותי בטופ של הספקים כמו סיסוניק, קרוסייר וכל החברות שאלו מייצרים עבורם ספקים. בשורה התחתונה

אין ממש טעם להחליף אם הוא עובד כראוי כי הוא אמור להחזיק את המערכת, אתה יכול להתיעץ בפורום ספקים ומארזים בעניין הזה

אם אתה רוצה חוות דעת מורחבת של אנשים ומומחים.

לגבי ה-OC, מכוון שאין לך ניסיון בזה, ובגלל שהתוספת כסף למערכת מותאמת היא לא זניחה בכלל, תנסה לקרוא מעט על זה יש פורום

פה באתר שמוקדש רק לזה, ואפילו יותר טוב תנסה לבצע אחד על מערכת קיימת בשביל לראות שזה בשבילך. OC איכותי ויציב דורש זמן

והרבה סבלנות וידע, יש כאלו שזה מתאים להם והם נהנים מזה ויש כאלו שזה לא בשבילם. יש בשרשור שתי מערכות לבחירתך,

לאחר שתחפור בנושא\תצבור טיפה ניסיון אם ניתן ואז תדע איזה מהן תתאים לך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים