עבור לתוכן

יעוץ בקשר לקירור צד ג' לכרטיס GTX680

Featured Replies

פורסם

שמע 7970 הוא כרטיס מדהים אין פה ויכוח על זה בכלל, אבל כמו שנפלתי על 680 עם פוטנציאל אוברקלוק טוב (אני יכול להגיע איתו גם ל-1300 פשוט לא בא לי לגעת לו במתח) נפלתי גם על כרטיס AMD עם פוטנציאל OC גרוע שנאלצתי למכור כי לא הייתי מרוצה ממנו. לכל חברה יש את הגולדן צ'יפ שנותן ביצועים מטורפים, לווא דווקא צריך להכליל ולהגיד ש-NVIDIA הם לא אוברקלוקרים טובים כמו שלא תמיד AMD הם אוברקלוקרים מעולים.

אין לך סיבה לשלם עוד 1000 ש"ח אם אתה יכול להגיע לביצועים של 680 (אני את שלי הבאתי במחיר רצפה אחרת לא הייתי קונה בחיים...) אבל מה שכן ב-NVIDIA אתה משלם את התוספת על דברים אחרים שאין ב-AMD, כמו:

1. תמיכה בהאצת חומרה ל-PhysX

2. תמיכת CUDA בתוכנות (למרות יתרון ביצועי GPGPU תיאורטי של חומרת 7950)

3. שימוש ב-Adaptive Vsync

4. תאימות מירבית בהכרחת Vsync למשחקים בלתי תומכים

5. הכרחת FXAA (מתעלה על MLAA), תמיכת TXAA.

6. Ambient Occlusion למנועים גראפים חסרי תמיכה מובנית

7. ניהול פרופילי הגדרות למשחקים

8. מימוש Downsampling ע"י custom resolutions

9. תמיכת 3DVision (מתעלה על HD3D)

הרשימה ממשיכה...

בנוסף NVIDIA משתפת פעולה עם המון מפתחי משחקים, BF3 וקרייסיס 2 פותחו על GTX580, קרייסיס 3 פותח על GTX680...

כרטיסי AMD הם ביצועי FPS נטו, יעשו את העבודה אין ספק, אבל לכרטיסי NVIDIA יש חוויית משתמש ותכונות נוספות שמשפרות את כל העניין, זו דעתי לפחות.

פורסם

idanmal כמה שטויות בהודעה אחת.

- לשום חברה לא משעמים בחיים והיא לא עושה אוברקלוק לכרטיס כרטיס ע"מ לקבוע איזה כרטיסים איכותיים.

- אין דבר כזה "כרטיסי בררה". מעבר למותג, אתה משלם על יעילות הקירור, שקט, באנדל ואחריות. כרטיס עם מספר פרמטרים נחותים יעלה בהתאם, אם כי אין השפעה לאיכות הכרטיס. אין שום סיבה שחברה תירה לעצמה ברגל.

- אין קשר לזה שכרטיס מסויים שמגיע עם OC מהמפעל ו/או עם קירור משופר אומר שהכרטיס עצמו "איכותי" יותר. דוגמא הכי בסיסית- היה לי GTX260 של BFG, כאשר היו גרסאות OC, OC2 ו-OCX. הכרטיס שלי עקף את שלושתם ב-OC ידני גם את ה-OCX (הזנתי בזמנו נתונים ב-hwbot).

- בדיקת ה-asic שטותית ולא שווה כלום, כבר ראיתי כרטיסים עם ציון asic נמוך שהגיעו לתדרי אוברקלוק מרשימים.

זה שאתה לוקח כרטיס שאומרים עליו בכללי שהוא אוברקלוקר טוב יותר שה-OC שלך יהיה גבוה או מוצלח במיוחד. זה משתנה מכרטיס לכרטיס (אותה הדגם, אותה הגרסא).

- בכללי לגבי הקירור, לאף אחד לא צריך לעניין כמה מאווררים הקירור כולל או מה המבנה שלו, תכלס התוצאות (וכמובן נוחות ההתקנה). הזלמן למשל שיש לי על ה-480 עוקף לרוב את האקסלרו ביעילות שלו והוא כולל רק זוג מאווררים בודד.

פורסם

אין ספק של-nvidia יש המון יתרונות, במיוחד במשחקיות חלקה יותר...

בסופו של דבר רוב האנשים בוחרים את הכרטיס לפי כמה fpsהוא נותן.

לא אמרתי שהם עושים oc על מנת לבדוק אם הכרטיס איכותי, התכוונתי שמראש יכול להיות שהם בוחרים כרטיס איכותי.

רוב החברה במכירה הקבוצתית בסופו של דבר קנו את ה7970 ולא את הgtx670.

לעומת האקסלרו שלי הקירור של ה-dual x רועש יותר וחמים יותר בין8-10 מעלות.

פורסם

רוב האנשים בוחרים כרטיס שהמוכר דוחף להם, חלק בוחרים בתכלס כרטיס של החברה שהם אוהבים (גם אם הוא איטי יותר או מצ'ופר פחות) ואני מניח שחלק קטן עוד יותר בוחר בצורה ניטרלית לפי בצ'מרקים כמו שאתה אומר.

החברות לא בוחרות שום כרטיס איכותי, מדובר על מפעלי ייצור אוטומטיים (ברובם). יש גרסאות יוצאות מן הכלל עם PCB מותאם אישית, אבל אין זה אומר בהכרח שהכרטיס המגיע עם קירור רפרנס, עם באנדל מדולל ועם שנתיים אחריות במקום שלוש איכותי פחות מכרטיסים "מפוארים" יותר.

אני חושב שאתה טיפה מגזים בהפרש בין האקסלרו לדואל-X, אבל יכולים להיות המון גורמים כמו אופן השילוב של זרימת האויר במארז יחד עם אופן דחיפת האויר של הקירור בתוך המארז ועד למשחה טרמית שלא נמרחה כמו שצריך או קירור שלא יושב בצורה אופטימלית.

פורסם

אני חושב שאתה טועה בקשר לזה שרוב האנשים בוחרים כרטיס של החברה שהם אוהבים, רוב האנשים בקניה הקבוצתית

קנו בסופו של דבר מפני שזה מה שהוצע להם וקרוב למחיר היעד שהוצב(1600).

אני אישית הייתי מעדיף כרטיס של msi ובסוף קניתי בגלל המחיר (ונדפקתי).

אולי לא אתה אבל רוב האנשים קונים בגלל בנצ'מרקים,מחיר,הבאנדל שבאריזה ועוד.. כמו חבילת משחקים שהכריעה

את הכף לגמרי לכמה אנשים.

יש לי את שני הכרטיסים, עם שני הקירורים המדוברים כמה פעמים הרכבתי אותם לחוד ואני יכול להגיד לך שיש הבדל של

בין 8-10 מעלות וזה בדוק(אני כותב בתור אחד שיש לו ולא בתור אחד שקרא את זה).

האקסלרו גם ב100% יותר שקט מהמאווררים שלי במארז, ככה שהוא לא נשמע כלל.

לא אמרתי שהמאווררים של הDUAL X עושים רעש חריג, אבל שומעים אותם כשהם על 100%.

ברור שאין מה להשוות בין כל אלו לקירור מפוח שהיה לי.

חשבתי כבר על האפשרות של משחה טרמית שלא נמרחה כמו שצריך או התייבשה, קירור שלא יושב כמו שצריך,

אולי אלו הזכרונות שלא מקוררים כמו שצריך שמגבילים אותי ב-DUAL X .

שקלתי כבר לקנות אקסלרו ל-DUAL X אבל אף אחד לא מבטיח לי שזה יעזור+בזבוז של 200 ש"ח, מאוד בעייתי המקום

מכיוון שהאקסלרו הרבה יותר רחב מקרור רגיל, מה שישאיר לי רווח של כמה מילימטר בקושי בין כרטיס אחד לשני.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים