עבור לתוכן

וונדוס לא נותן לנצל את כל ה-8G RAM שיש לי..קופצת שגיאה אחרי 6G מלאים..

Featured Replies

פורסם

יש לי 8G RAM DDR3 במחשב וכבר מזמן אני יודע שיש איזה פאק שלא נותן לי לנצל אותם. הבעייה כזו: איך שאני עובר את ה- 6.3G בערך..ישר קופצת הודעה מהווינדוס שהזיכרון אזל ויש לסגור מהר תוכניות. אם אני מתעלם תוך כמה זמן הכל קורס וגם לפני המחשב קופץ כל רגע. עכשיו אני לא יודע אם מדובר בזיכרון פגום או בעייה בווינדוס. אלו הנתונים שלי:

WIN 7 64 BIT

2X2G GSKILL

1X4G PATRIOT.

הערה: לא חשוב אם זה ניצול תוך כדי משחק או גלישה באינטרט לא מצליח לעבור את ה- 6.3G בערך. עכשיו הסטיק של פטריוט הוא שדרוג של לפני כמה חודשים...יכול להיות שהוא פגום חלקית? ודבר נוסף הווינדוס מזהה את כל ה- 8G.

פורסם

תריץ MEMTEST למשך לילה שלם כדי לבדוק תקינות הזכרון .

יש לך מוגדר במחשב PAGE FILE ? כלומר זכרון מדומה ? או שביטלת את האופציה הזאת ?

פורסם
  • מחבר

ביטלתי את האופציה הזו (PF) בגלל שאני משתמש ב- SSD וגם עושה CACHING.

הורדתי את התוכנה שאמרת אבל אני לא מצליח להבין איך להשתמש בה...

פורסם

http://www.memtest86.com/

תוריד מפה , כנס ל FREE DOWNLOAD

תצרוב אימאג לדיסק , ותתחיל את המחשב מהדיסק ותן לו לעבוד לילה שלם . אם לא היתה שום שגיאה הזכרונות תקינים .

אני מעריך שהזכרונות שלך תקינים . ואתה תהיה חייב לאפשר PAGEFILE בשביל שלא תיהיה יותר את הבעיה של מחסור בזכרון .

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי מדוע המגבלה על PF ושימוש מלא בזיכרון? בשביל מה יש לי 8G RAM הרי? וגם יש לי SSD ואני לא רוצה להרוס אותו בכתיבות מיותרות של PF שלא צריך. האם מניסיונך הווינדוס מגביל זיכרון פיזי ב- RAM בגלל שאין לו PF?

דבר נוסף אתה בטוח שהתוכנה שלינקקת תדע להשתמש בכל הזיכרון שלי ולבדוק תקינות על כולו?

פורסם

התוכנה בודקת את כל הזכרון .

אני מעריך שמערכת ההפעלה שלך לא משקרת וחסר זכרון .

אבל איך אתה מגיע ל 6.3 ? אולי פשוט תהיה חסכוני יותר בשימוש בזכרון ? ולא תצטרך להשתמש ב PAGEFILE

פורסם
  • מחבר

תוכל להסביר לי איך חסר זיכרון? יש לי 8G במערכת ונעשה שימוש רק ב- 6.3G אז יש עוד 1.7G פנויים בהם לא נעשה שימוש כלל! אני רואה זאת דרך מנהל המשימות בטאב הביצועים. שהיה לי 4G לפני ששדרגתי, אז תמיד הייתי רואה 4G מלא ורק אז הוא פונה ל- PF אבל עכשיו כאמור לא מגיע למלא.

לגבי חסכנות...אני עובד עם תוכנת מטלב ומלא טבים פתוחים בו"ז ועוד כמה דברים יחד ברקע כמו פאור פויינט עם מצגת ובשקט אני תופס כבר 6G בלי להרגיש. כמו כן אני עושה ק'אשינג של 2G מה- RAM לטובת המטלב..

פורסם

אולי חישוב הזכרון הפנוי במנהל המשימות לא מדויק , ואכן חסר לווינדוס זכרון .

פורסם
  • מחבר

אין מצב אני לא מגיע ל- 8G בוודעות אבל כן יותר מ- 6G. יכול להיות כי אלו זיכרונות מחברות שונות?

פורסם

לא קשור , זכרונות עובדים לפי סטנדרטים אוניברסלים .

תבדוק בממטסט , אם תקין אז תקין .

תביא תמונות מ CPUZ כדי שנראה את הזכרונות איך הם עובדים

פורסם
  • מחבר

מוזר ה- CPUZ אומר שהם על תדר 667M ולא 1333M.

דבר נוסף, אני חושב שעליתי על משו וזה קשור לקונפיגרציית ה- DUAL CHANL של הזיכרונות. נראה לי אני עושה ערוץ כפול בין זיכרון של 4G ל- 2G. מצד שני זה לא תלוי בי בגלל קירור מסיבי של המעבד שלא נותן לי אפשרות ממש לשנות. מה דעתך..ציקום הזיכרונות בלוח יכול להשפיע?

סתכל כאן עמוד 17:

http://download.gigabyte.eu/FileList/Manual/mb_manual_ga-880gm-ud2h_e.pdf

פורסם

ביטלתי את האופציה הזו (PF) בגלל שאני משתמש ב- SSD וגם עושה CACHING.

איזה CACHING?

פורסם

חב"לז.

חלונות תמיד צריכה PF . אין לה כזה ? היא תשתמש ב RAM עד שיגמר.

בדיקות הראו שאין שום שיפור ביצועים אם אין PF !!

חלונות אף פעם לא כותבת שחסר זכרון ! היא כותבת רק כשחסר זכרון ב PF .

תגדיר PF אצלך ותסע לשלום.

פורסם
  • מחבר

איזה CACHING?

אני משתמש בתוכנה FANCY CACHE ומקצה 1G ק'אש לכל קונן (יש לי שניים סה"כ)...משפר לי ביצועים יופי וכך אני נשאר כביכול עם 6G RAM פנוי. שאני עושה את הקאשינג אני ישר רואה שהשני גיגה נתפסים בזיכרון ככה שזה ידוע ולא בלתי נראה.

חב"לז.

חלונות תמיד צריכה PF . אין לה כזה ? היא תשתמש ב RAM עד שיגמר.

בדיקות הראו שאין שום שיפור ביצועים אם אין PF !!

חלונות אף פעם לא כותבת שחסר זכרון ! היא כותבת רק כשחסר זכרון ב PF .

תגדיר PF אצלך ותסע לשלום.

זה בדיוק העניין, חלונות לא גומרת את כל ה- RAM אצלי! למה תמיד נשאר 1.3G?

ותגידו מה משמעות תדר העבודה של הזכרונות לפי CPUZ..למה הוא לא 1333?

פורסם

שאלות .... שאלות...

PF זה לא פשוט ! יש שימוש ויש הקצאה רק למקרה שיהיה צורך.

תגדיר כבר PF ותשאל אחר כך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים