עבור לתוכן

יעוץ - תואר מדעי המחשב

Featured Replies

פורסם

כמעט באותה מידה אבל באותה רמה. בנוסף יש לך פיסיקה.

פורסם

זה תלוי במוסד.

לדוגמה רמת המתמטיקה בהנדסות השונות באוניברסיטת תל אביב נמוכה יותר משל מדעי המחשב, ששם הקורסים משותפים עם תלמידי מתמטיקה.

גם הסיליבוסים של הקורסים שונים לחלוטין.

לעומת זאת הבנתי שבבן גוריון יש שוני ברמה אבל פחות מהותי.

אני ממליץ לך את מה שהמליצו לך כבר.

תשדרג את הבגרות שלך ל-4 או 5 יחידות קודם כול בשביל לחזור על החומר, ולהתמודד עם חומר ברמה גבוהה יותר.

הרי אתה אומר שהיה קשה לך עם המתמטיקה בתיכון, והמתמטיקה במדעי המחשב היא סופר קשה, תעיף מבט על הקורסים בשנה ראשונה זה כמעט זהה לשנה ראשונה במתמטיקה עם קצת תוספות של מדעי המחשב.

זה בעצם תואר מתמטיקה עם נגיעה במחשבים ככה תתייחס לזה.

זה לא אומר שלא תצליח, בתיכון אתה פחות מתאמץ/יש סיכוי שהמורה לא היה משהו, אבל כך תוכל לקבל מושג לגבי היכולות שלך, ותיהיה אמיתי אם עצמך אתה רואה שמאוד קשה לך עם חומר של 4 ו5 יחידות חפש דרך אחרת להיכנס לתחום או שתבחר בתחום אחר.

הייתי דוחה את התחלת התואר בשנה אם צריך, תאמין לי שאני אומר לך מנסיון אין מה למהר.

אני התחלתי ללמוד משהו שלא הייתי סגור עליו, ועשיתי שינוי די גדול בשנה האחרונה.

לזמן יש משמעות, אבל היא פחות גבוהה ממה שאתה חושב. עדיף שתתחיל משהו שאתה בטוח רוצה ומוכן לאתגר.

פורסם

אני רוצה לחלוק איתך את הניסיון שלי בנידון

אני אהבתי תכנות מאז שהיה לי מחשב, וראיתי את העתיד שלי בתור מתכנת או איש מקצוע מהספירה.

התגלגלו להם החיים ויצא וחתמתי עם מדור העתודה האקדמאית של צה"ל

נכון לעכשיו אני לומד תואר ראשון במדעי המחשב במכון הטכנולוגי חולון

הסמסטר הראשון מאחורינו, מתוך חמישה קורסים- ארבעה מתמטיקה

אני סיימתי עם 4 יח"ל מתמטיקה בציון ממוצע למדי, והמתמטיקה של המכללה היא סבל, סבל מטורף

היא סבל כי היא משעממת, אף פעם לא אהבתי אותה, ולהתעמק בה זה לא משהו שהייתי עושה בשמחה

והיא סבל כי רוב הלימודים- עליך, המרצה בשביל להביא לך סילבוס ומבחן בסוף הסמסטר, בין שתי הנקודות האלה אתה דיי לבד (חוץ משניים שהם יוצאים מהכלל)

בכל מקרה, אם הייתי רואה את עצמי מסתדר בלי תואר וניסיון- לא הייתי נוגע בתואר הזה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים