עבור לתוכן

יעוץ - תואר מדעי המחשב

Featured Replies

פורסם

אהלן חבר'ה צריך את עזרתכם,

אני מעוניין ללמוד מדעי המחשב ,יש לי 3 יחידות במטתמטיקה וכנראה שאלך למכללה,

השאלה שלי היא איזה מכללות יש ברמה גבוהה ,כלומר מכללות שנחשבות איכותיות בתחום,ובנוסף רציתי לדעת

איזה סוגי תעודות (סופיות) יש לאחר התואר בתחום זה?

אשמח אם מישהו יוכל לכוון אותי בנושא יותר,תודה .

פורסם

מה זאת אומרת "תעודות"? אתה מקבל תואר ראשות B.A בחלק מהמקומות ו-B.Sc בשאר.

מכללות נחשבות הן האקדמית ת"א-יפו ואחריה HIT

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז איזה תעודה מקבלים ב - HIT ?

ומה אתה אומר על האקר U ?

פורסם

מה הקשר להקריו? אין לה מסלולים לתואר ראשון.

ב-HIT מקבלים B.Sc

פורסם
  • מחבר

אז אתה לא מעודכן - כי יש להם.היום צלצלו אליי משם והציעו הצעות ,נשמע לא רע בכלל אבל בכל זאת רציתי לבדוק מאנשים שמבינים יותר ממני .

בכל מקרה תודה .

יש פה עוד אנשים שיש להם תואר ,או לומדים כרגע ויכולים להמליץ?

פורסם

לא מומלץ ללמוד לתואר במקום שלא "נחשב". גם אם אכן האקר יו מציעים מסלול מדעי המחשב, יש אלטרנטיבות הרבה יותר מומלצות שהוזכרו לעיל.

פורסם

אז כנראה שזה מסלול חדש ולכן המוניטין שלהם... לא קיים. מעסיקים כנראה לא יסתכלו מועמד בוגר הקריו בכלל.

פורסם

בלי קשר לאיזו מכללה איכותית יותר ואיזו פחות - הדבר העיקרי שצריך לעניין אותך - זה שאתה תהיה איכותי. :) אם לא תרביץ עבודה בתואר, ולא תסיים עם ממוצע גבוה ו/או ניסיון רלוונטי שנצבר במהלך הלימודים, אף מקום תעסוקה סביר לא יפזול לכיוונך אפילו (על אחת כמה וכמה כשמדובר בתואר ממכללה).

למה אני אומר לך את הדברים הברורים מאליהם האלה? בגלל ה3 יחידות מתמטיקה. עם 3 יחידות מתמטיקה לא עושים תואר במדעי המחשב. עכשיו, אני לא מכיר אותך ולא את עברך. אם עשית 3 יחידות רק כי זרקת בבית-ספר ולא התחשק לך ללמוד - אין בעיה - תעשה מכינה ותשלים ל4 או ל5. זה גם יכין אותך טיפה יותר טוב למתמטיקה של התואר. אבל אם מתמטיקה של 4-5 יחידות בתיכון באמת קשה לך - יהיה לך קשה שבעתיים בתואר מדעי המחשב. ברמה שלא הייתי מציע לך בכלל להתחיל תואר כזה (לצבור רקע וידע בפיתוח תוכנה אפשר גם בדרכים אחרות).

פורסם

אני לא ממליץ לך בכלל ללכת ללמוד במכללה, אין קשר בין 3 יחידות ליכולת ללמוד במקום נחשב (אוניברסיטה)

רוב המוחלט של בוגרי מכללות למדעי המחשב הם בדיחה יחסית לרמה של בוגרי אונברסיטאות והטכניון.

קשה מאוד למצוא עבודה טובה לבוגרי מכללות, צריך להיות ממש אבל ממש טוב וגם אז רוב הסיכויים שתקבל מעט כסף יחסית לבוגר אוניברסיטה.

עדיף לנסות להתקבל למקום נורמלי ורק במקרה של קושי קיצוני לשקול לעבור למכללה. להתחיל ללמוד ישר במכללה זה רעיון גרוע

פורסם

אז אתה לא מעודכן - כי יש להם.היום צלצלו אליי משם והציעו הצעות ,נשמע לא רע בכלל אבל בכל זאת רציתי לבדוק מאנשים שמבינים יותר ממני .

בכל מקרה תודה .

יש פה עוד אנשים שיש להם תואר ,או לומדים כרגע ויכולים להמליץ?

מה חשבת, שזה יישמע רע? ברור שזה נשמע טוב וזה המטרה של הנציגים שלהם.

אם אתה מאמין שיש לך את היכולת תעשה מכינה/השלמת בגרויות ולך לאוניברסיטה

פורסם
  • מחבר

האמת שלא לא זרקתי ...תמיד מתמטיקה היה לי קשה ... ונכון ידע בתכנות תמיד אפשר לדעת מדברים אחרים אבל עדיין זה לא מספיק בשביל תואר .

פורסם

היי,

אישית סימתי תואר במדעי המחשב באוניברסיטת בן גוריון ואני יכול להגיד לך שלא חשוב לאן שתלך מתמטיקה זה העיקר.

תואר טוב במדעי המחשב נחשב לטוב אם הוא מלמד אותך המון מתמטיקה (בעיקר מחשבה מתמטית שזה הוכחות ולוגיקה גבוהה) ואיך לעבור בין שפות תכנות שונות.

במכללות יש טיפה פחות מתמטיקה אבל היא עדיין נחשבת קשה, הם נותנות לך יותר קורסים שיהיה לך ניסיון תכנותי ובכלל חשוב שיהיה לך ניסיון בשוק אפילו כ QA במהלך התואר ככה יהיה לך יותר קל.

המלצה שלי היא קודם תלמד מתמטיקה אם זה 5-4 יחידות בחצי שנה או קורס של האוניברסיטה הפתוחה שנקרא אנשב למתמטיקה אם אני זוכר נכון.

בכל מקרה אם יש לך הרבה להשלים שווה ללכת למכללה ולקבל ציון גבוהה מאשר להשקיע הרבה זמן וללכת למכללה והיעוץ האמיתי יהיה הכי טוב מאנשים שסימו באותם מקומות ועובדים כרגע...

פורסם

אני אתן קצת זווית יותר אקדמית. מדעי המחשב זה תחום מדע חדש מאוד בהיסטוריה האנושית. אתה צריך להבין שהוא קיים בפועל 60 שנה. זה כלום לעומת פיזיקה או כימיה.

בגלל זה למעשה מדעי המחשב זה תחום שהוא כמעט כולו מתמטיקה. בתואר ראשון זה המון קורסים של מתמטיקה שהיא היסוד לסידור מידע, מבני נתונים, תורת הגרפים, הצפנה וכו'. בתואר שני צוללים עוד יותר לתוך המתמטיקה ואלגוריתמים.

אני לא יודע מה עשית בתיכון, אבל בשביל תואר במדעי המחשב צריך לאהוב מתמטיקה, אחרת אתה פשוט תסבול ומתישהוא תפרוש. אם אתה רק רוצה לתכנת שב תלמד לבד בבית מספרים והאינטרנט ותאמין לי שאתה תצא מתכנת מאוד מוצלח. יש הרבה כאלו בארץ והם מרוויחים מצוין. אבל אם אתה תרצה להתקדם לתפקידי פיתוח בכירים, ניהול צוות וכו', בלי תואר במדעי המחשב יהיה לך מאוד קשה.

פורסם

תתאמץ ותנסה להגיע לאוניברסיטה (אפילו אם זה ייקח שנה-שנתיים), אם אתה סגור שאתה לא רוצה להפסיד זמן נוסף ורוצה להתחיל ללמוד עכשיו, אז לך לאקדמית תל אביב-יפו.

פורסם

אני אתן קצת זווית יותר אקדמית. מדעי המחשב זה תחום מדע חדש מאוד בהיסטוריה האנושית. אתה צריך להבין שהוא קיים בפועל 60 שנה. זה כלום לעומת פיזיקה או כימיה.

בגלל זה למעשה מדעי המחשב זה תחום שהוא כמעט כולו מתמטיקה. בתואר ראשון זה המון קורסים של מתמטיקה שהיא היסוד לסידור מידע, מבני נתונים, תורת הגרפים, הצפנה וכו'. בתואר שני צוללים עוד יותר לתוך המתמטיקה ואלגוריתמים.

אני לא יודע מה עשית בתיכון, אבל בשביל תואר במדעי המחשב צריך לאהוב מתמטיקה, אחרת אתה פשוט תסבול ומתישהוא תפרוש. אם אתה רק רוצה לתכנת שב תלמד לבד בבית מספרים והאינטרנט ותאמין לי שאתה תצא מתכנת מאוד מוצלח. יש הרבה כאלו בארץ והם מרוויחים מצוין. אבל אם אתה תרצה להתקדם לתפקידי פיתוח בכירים, ניהול צוות וכו', בלי תואר במדעי המחשב יהיה לך מאוד קשה.

גם אני בהתלבטות הזאת, תודה על ההתייחסות, האם המתמטיקה היא מרכיב עיקרי גם בתואר הנדסת חשמל? באותה המידה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים