עבור לתוכן

קניית קירור למחשב תקציב 1500-2000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

החלטתי לא מזמן שהגיע הזמן להחליף את הקירור הצולע למחשב שלי.

הטמפרטורות שלי כרגע (במנוחה):

מעבד 47

לוח אם 27

כרטיס מסך 37

דיסקים קשיחים 27 מעלות

הgolden target שלי זה הכל מתחת ל25 במנוחה.

חשבתי על לופ יחיד של מעבד-כרטיס מסך עם רדיאטור 240 בקונפיגירציית push pull.

-לופ כזה יכול להחזיק את המעבד והכרטיס מסך מתחת ל25? המאווררים בתכנון הם fractal ssr2 *4 שכבר ברשותי אז אין צורך להכניס אותם לתקציב.

עכשיו בנוגע לhard drives- כרגע הם פשוט חנוקים בצורה מחרידה אז לסדר את זה לא יהיה כ"כ קושי. אני מתכנן להושיב אותם בפינה הימנית-תחתונה של המארז עם מאוורר ממש צמוד אליהם.

איזה מאוורר מומלץ? מעדיף משהו מתחת ל15dba בכמות הרעש.

לוח אם- קודם כל הוא מאובק אז אני יעשה לו ניקוי כללי מאבק, זה יכול להוריד מעלה או שתיים. בנוסף חשבתי להחליף משחה טרמית לצ'יפים שלו, וכאן יש לי כמה שאלות. זה מסוכן למישהו ללא נסיון קודם בלבצע את זה? זה יכול באמת להשפיע על הטמפרטורות?

כמובן שאם נכנס בתקציב אני מעדיף לעשות גם קירור מים ללוח אם אבל אני לא יודע עד כמה זה פרקטי להכניס את זה לתקציב.

תודה רבה לעוזרים, אני יודע שיש כאן הרבה שאלות אבל מעולם לא בניתי מערכת קירור מים ואני מעדיף להיות כמה שיותר בטוח בהכל.

פורסם

אם אתה לא מתכנן OC מאסיבי אין צורך בקירור מים,קירור אוויר עם מעבד שקט יביא לך פיתרון מעולה לבעיית הרעש והמעלות.

חוץ מיזה,הבאת מעלות במנוחה,מה המעלות במאמץ מלא?

פורסם

מה המפרט שלך?

לא תמיד כדאי להשקיע עשרות שקלים בקירור למערכת זולה.

פורסם

המפרט שלו בצד, i5 2300 ו-660.

לדעתי לא שווה לך לקרר במים, עם כל הנכונות לעשות זאת זה לא יתן לך הרבה יותר מאסתטיקה טובה, כאב ראש וחור בכיס.

מתחת ל-25 במנוחה גם קירור מים אקסטרימי לא יבטיח שכן לפי חוקי הפיזיקה, אם אתה מקרר עם האוויר (את המים) אתה לא יכול לרדת מטמפ' החדר. שבקיץ יכולה לעבור את ה-25, ושום קירור מים לא ייתן לך דלתא של 0 מעלות בין החדר למעבד.

נראה לי שעדיף לך להחליף מארז לאחד יותר מאוורר + קירור טוב יותר. ובאשר לרעש? תשקיע במאווררים איכותיים ושקטים פה אין בעיה להשקיע וייצא לך פחות מ-1000 בסה"כ.

בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

המפרט שלו בצד, i5 2300 ו-660.

לדעתי לא שווה לך לקרר במים, עם כל הנכונות לעשות זאת זה לא יתן לך הרבה יותר מאסתטיקה טובה, כאב ראש וחור בכיס.

מתחת ל-25 במנוחה גם קירור מים אקסטרימי לא יבטיח שכן לפי חוקי הפיזיקה, אם אתה מקרר עם האוויר (את המים) אתה לא יכול לרדת מטמפ' החדר. שבקיץ יכולה לעבור את ה-25, ושום קירור מים לא ייתן לך דלתא של 0 מעלות בין החדר למעבד.

נראה לי שעדיף לך להחליף מארז לאחד יותר מאוורר + קירור טוב יותר. ובאשר לרעש? תשקיע במאווררים איכותיים ושקטים פה אין בעיה להשקיע וייצא לך פחות מ-1000 בסה"כ.

בהצלחה :xyxthumbs:

:nixweiss: הבנתי שזה סרטון בצחוק אבל נתוני הקירור שהושגו אמיתיים לא?

אני מתכנן oc בעתיד ואני משחק במשחקים כמו fc3 שזה די high endי ככה שהכרטיס ובמיוחד המעבד מגיעים לטמפ' מטורפת, בכל זאת לא שווה להשקיע?

פורסם

לא, הטמפ' מזויפות, לפי ההסבר הקודם שלי, גם אם תשים H100 במנהרת סילון הטמפ' שהוא ישיג לא תהיה נמוכה מטמפ' החדר.

זה היה סרטון בצחוק, הוא אפילו אמר בבהירות ומבטא בריטי צח: "it defies physics" כלומר, נוגד את חוקי הפיזיקה.

וגם אם הטמפ' אמיתיות, אתה היית שם 40 מאווררים על רדיאטור? אלו 40 מאווררים כל אחד 2340RPM ו-80CFM כל אחד. אה כן, 35 דציבלים כל אחד.

מרוב המומנטום שיצרו המאווררים, כל היחידה זזה כשהפעילו את המאווררים.

פורסם

משתלם זה לא.

אבל מים הוא האיזון המושלם בין ביצועים (בעקבות הOC), שקט, ותמורה לכסף. (באוויר - אולי זה יהיה זול יותר, אבל הרבה יותר רועש, בגז זה יהיה הרבה יותר יקר - וחזק לדוג'). יחסית - זה די מאוזן ואמין בשוק ה"אקסטרים" ולא המיינסטרים. (אז, לא לקפוץ ולהגיד שזה לא משתלם בכלל...)

לרוב, זו קניה עם השקעה לטווח ארוך, רוב הרכיבים ילוו אותך למערכות הבאות.

מה שכן, רדיאטור יחיד וטוב של 240 יתמודד עם פליטת החום של המערכת שלך, אבל - תאלץ להתפשר על השקט בעקבות מאווררים רועשים וחזקים יחסית.

רדיאטור משולש יתן לך תוצאות טובות יותר הן מבחינת שקט והן מבחינת טמפ'. וכמובן - אפשרות שדרוג עתידית.

לפני שנכנסים לתחום הזה - חשוב לדאוג שתהיה לך תשתית טובה - כלומר - מארז.

כמעט בכל מארז היום ניתן לדחוף קירור מים, אבל תוך התפשרות גדולה על הרכיבים. (נניח, לפזר מספר רדיאטורים קטנים).

עדיף משמעותית להחליט כיצד בונים את המערכת.

אם אחד השיקולים הוא למקם מחוץ למארז רדיאטור גדול - זהו גם פיתרון ישים וטוב.

פורסם

מערכת קירור מים שכזאת למעבד בעל מכפלה נעולה? אתה הוזה?

פורסם

לא שמתי לב לזה :s07:

הפרשי הטמפ' שתקבל לא ממש מצדיקים את ההשקעה.

אם בא לך להתפנק - זה כבר משהו אחר ;)

פורסם

DJ, תמצתת את כל מה שהיה לי להגיד במשפט פשוט :lol:

פורסם

עם כל הכבוד להחלטה שלך של 25 מעלות להכל במנוחה, בוא ניקח דברים בפרופורציה.

מה השימושים שלך ? אתה סתם רוצה לזרוק כסף על קירור מה המטרה בזה ? OC ? יופי ?

והטמפ' שלך בסדר גמור, תבדוק במאמץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים