עבור לתוכן

מפרט| מבקש להתייעץ לגבי החלקים.

Featured Replies

פורסם

הלוח אם:

Gigabyte GA-Z77-HD4

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4407#ov

הדרישות ללוח האם:

שיהיה כמה שיותר חיבורי SATA לפחות 5

שיהיה בגודל ATX ויתאים לתושבת 1155

המעבד:

Intel Core i3-3225 Ivy Bridge

ספק כוח:

Corsair VS550

דרישות:

שיהיה לפחות 3 חיבורי חשמל 4Pin למאווררים.

האם יספיק לשני כרטיסי המסך הרשומים מטה?

קירור למעבד:

Antec Kuhler H2O 620 Liquid Cooling System

דרישות: קירור מים זול ולא יקר

זיכרונות:

Corsair XMS3 DD3 1600 16GB

X2 Sapphire AMD Radeon HD 6570 1GB DDR3

או שעדיף אחד כזה?

Sapphire AMD Radeon HD 7770 1GB GDDR5

שני כרטיסי מסך למערך CrossFire

מבקש את דעתכם על המפרט הנ"ל, לגבי שאר החלקים יש לי כבר חדשים.

פורסם

המפרט לא טוב מכמה סיבות, תענה על השאלון בסטיקי כי זה בלתי אפשרי להבין מהן הדרישות והעדפות המלאות מהמערכת:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=502118.0

פורסם
  • מחבר

זה אינו מפרט שלם,

נכנסתי כבר לסטיקי ומכיר את מה שצריך לרשום אני לא רושם מכיוון שזה בעייתי מכיוון שזה איננו מחשב שלם

אני יענה כמה שניתן ומקווה שיהיה מובן ותוכלו לעזור לי,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 כמו החלקים למעלה.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן בקטנה.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? קצת משחקים שלושה מסכים שניים רגילים של מחשב ואחד טלוויזיה 40"

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מה שלא רשום למעלה.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? קריטי 10

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? קל.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. כן KSP או אייבורי אלה אם ההבדל ממש גדול אז אזמין דרך האינטרנט

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). רשמתי למעלה. לפחות 5 SATA חיבורי , ספק כוח לפחות 3 חיבורי חשמל למאוורר

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? אולי רק המעבד והזיכרון.

והאם תוכל לתת הסבר למה לא טוב? מה לא מתאים? מה לשנות? אם תוכל לתת הסבר זה יהיה מעולה תודה.

פורסם

-תרשום בבקשה את הרכיבים שיש ברשותך.

-מה זה קצת משחקים? אילו משחקים? אילו הגדרות אתה מצפה לקבל? אתה מתכנן לשחק על מסך אחד בלבד מתוך השלושה?

-אין שום טעם והגיון בכמות כזו של זיכרון לקצת משחקים ושימושי בסיס. בקושי 4 ג'יגה מנוצלים. אפשר ללכת על באנדל בסיסי של זכרונות

ולחסוך כסף ללא פגיעה בביצועים.

-המעבד הזה כמדומני לא יאפשר OC נורמלי, מדובר במעבד יקר שמתקרב למחירו של ה-3470 שכבר בליגה אחרת, בכל מקרה היתרון

שלו מול ה-3220 שזול בהרבה הוא כרטיס מובנה חזק יותר, משהו שלא אמור לעניין אותך כי אתה מתכנן לעבוד עם כרטיס חיצוני.

-הלוח יקר ולא משתלם למערכת הזו, ולא יאפשר רוחב פס נורמלי לשני כרטיסים ויגביל אחד מהם בצורה משמעותית, למרות שה-7770 הוא

לא בדיוק כרטיס עוצמתי, אבל אם כבר אז כבר. הוא לא כזה רחוק במחיר מלוח שיתן תמיכה ראויה.

אפשר בקלות למצוא לוח בסיסי שיעשה את העבודה עם 5 חיבורי SATA, ללא CF וOC, במקרה כזה זה לא צריך לשנות לך דבר שלא

מדובר בלוח ATX אלא mATX. (הסבר בהמשך)

-שני כרטיסי 7770 במערך הוא לא רעיון חכם, מכוון שבשביל מערך יש צורך בלוח יקר מאוד, ובספק חזק יותר, ולמעשה בעלות כפולה

של 7770 יחד עם מה שציינתי, אפשר ללכת על כרטיס בודד עוצמתי ביותר.

בלי קשר יש את הכרטיס הזה:

http://www.tms.co.il/product/12020

יותר חזק די משמעותית מה-7770 ובעל שני חיבורי DVI וחיבור HDMI, אם ניתן לחבר אליו שלושה מסכים למרות שישנה האפשרות

זה משהו שלא ניסיתי לכן אני לא רוצה להטעות, תבדוק את זה, בהנחה שאתה זקוק לשני כרטיסים רק על מנת לחבר שלושה מסכים.

-שילוב של קירור מים במערכת הזו זה רעיון קצת מצחיק, אם אתה עושה זאת בגלל שאתה מעוניין ברמת שקט גבוהה שלא תטעה, בתור

אחד שיש לו את הקירור הזה בדיוק, עם המאווררים שמחוברים לרדיאטור הוא לא ממש שקט ברמה חרישית, המוגן לדוגמה יהיה יותר שקט

לדעתי, חוץ מזה שאתה אומר שהשקט הוא קריטי, אך צריך להבין שהרעש שנמנה מכרטיסי המסך (ואתה מדבר על זוג) לא חרישי ברמת

השקט הקריטית שאתה מבקש. בנוסף לא ציינת את המארז שברשותך לכן אני משער שאתה יודע שברשותך מארז עם אפשרות לבידוד רעשים

ברמה גבוהה עם מאווררים שקטים ביותר כמו ה-R4 של פרקטל.

אתה צריך להבין בלי קשר לכלום שבשביל OC קל, זה פשוט לא משתלם להשקיע יותר כסף, אם כבר משקיעים כסף על רכיבים שיקרים

במאות שקלים למערכת שמותאמת ל-OC בניגוד למערכת שלא מותאמת, וכן מדובר במאות שקלים לרוב, אז עושים OC!

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה!!

החלקים שברשותי יושארו אחרי קניית החלקים.

5 הרדיסקים 500GB כל אחד 7200 סמסונג

מארז CoolerMaster StormStryker

לגבי הזיכרון לא עדיף שיהיה יותר ? 2 סלוטים כל אחד של 8GB XMS 1600 עולה 200 ש"ח לא עדיף כבר 2?

לגבי המעבד יש הבדל של כ350 -300 שקל האם ההבדל הזה מצדיק?

לגבי הכרטיסי מסך אתה אומר שעדיף אחד?

http://www.tms.co.il/product/12020

לא עדיף כבר את ה7700

http://www.tms.co.il/product/11403 ?

ולגבי הקירור מים המחיר 280 ש"ח לקירור מים לא עדיף על קירור אוויר?

פורסם

שמע אתה בכלל לא בכיוון של רמת השקט הנדרשת, אפילו לא קרוב.

הסטרייקר (שברשותי) די אכזב אותי מרמת השקט, זה לא כ"כ מעניין אותי, אבל ציפיתי לרמת שקט גבוהה יותר ממארז בסדר גודל הזה.

ואני מדבר על זה שהמאווררים ברמת הסיבוב מינימלית שלהם, ברמה המקסימלית אפשר לקרוא לו אפילו רועש.

עם כמות כזו של קשיחים וכרטיס מסך יחד עם כמות המאווררים הגדולה שבמארז וקירור המעבד, הרמת שקט הקריטית שאתה מחפש לא תקבל,

ממש לא. אפילו רועשת מהסטנדט.

הקירור מים הזה הוא טוב ביחס לקירור אוויר איכותי, לדוגמת המוגן, אך יקר יותר במאה שקלים בערך. זה לא באמת נותן קירור אקסטרים של קירור

מים "אמיתי", זה קירור מים בסיסי ברמת ה- ACCESS, לכן מכוון שגם לא מדובר בקירור חרישי או משהו (שגם ככה זו הבעיה האחרונה שלך)

הייתי הולך על קירור לא יקר, גם המוגן נראה לי כמו בזבוז כסף למערכת עם מעבד בסיסי. עם מעבד כדוגמת ה-3470 ומעלה הוא "נשמע" הרבה

יותר הגיוני.

כמו שציינתי, ה-3225 מתהדר בכרטיס גראפי מובנה חזק יותר, מכוון שאתה גם ככה משלב כרטיס חיצוני אין טעם, לך על ה-3220. או אם

אתה מתכנן בכל זאת ללכת על מעבד שעולה מעל 700 שקלים לך על ה-3470 ב-850 שקלים שכבר מעבד חזק בהרבה.

ה-7770 נותן שתי יציאות לשני מסכים בלבד, לכן אני אומר שוב, במידה וניתן לחבר 3 מסכים ל-6850 מכוון שמגיע עם שלושה

יציאות אז אתה פותר פה חלק מבעיית הרעש וחוסך הרבה כסף. בכל מקרה הוא עסקה יותר טובה למי שמחפש מקסימום ביצועים במינימום

כסף. הוא גם זול יותר. החיסרון שהוא עדכני פחות.

לא!, זה מיותר לחלוטין, אפשר להוסיף זכרון בכל שלב נתון וזה לא שהתקציב שלך הוא כזה שאין על מה לבזבז את הכסף, כמו שציינתי

המערכת משתמשת ב-4 ג'יגה במקסימום לשימושים הללו, ה-8 ג'יגה הם כל המרווח העתידי שאתה זקוק לו וניתנים בעיקר מכוון

שמחירי הזכרונות נמוכים יחסית כיום.

אתה מדבר כאילו זה שניים במחיר אחד :) , זה שניים במחיר של שניים.. כפול כסף, יש זכרונות זולים כמו זה:

http://www.tms.co.il/product/12189

שניים כאלו זה כל מה שאתה צריך ומעל ומעבר.

פורסם
  • מחבר

לגבי השקט אני לא מחפש שקט חרישי אבל שיהיה דיי שקט לא רועש כאילו יש מנחת מטוסים בחדר..

בגלל זה אפשר להוציא קצת את את הקטע של השקט מהמפרט..

המוגן עולה בערך 200 והקירור מים 280 האם ההבדל במחיר ובקירור של שניהם משמעותי מאוד?

האם שווה ההשקעה ב3470 לעומת ה 3220 לטווח הארוך? אם כן כדאי להשקיע?

לגבי הכרטיסי מסך גם בCrossfire יהיה ניתן לחבר שני מסכים במקביל.

השאלה שלי היא כזו האם עדיף כרטיס אחד נאמר של Sapphire Radeon HD 7750 במקום שתיים של Sapphire AMD Radeon HD 6570 ??

ולגבי הזיכרון אחד עולה 200 של 8GB אתה אומר שעדיף לקנות סלוט אחד של 8 ? או 2 של 4GB?

תודה רבה על התשובות!!

פורסם

דומים לדעתי ביכולות הקירור, המוגן יותר זול בכמעט שליש מחיר, לכן הייתי הולך עליו.

בכל מקרה לא מדובר במערכת ל-OC ואם ירדנו מהדרישת השקט הקיצונית והולכים על משהו שקט וטוב שלא בעלות מוגזמת, זה יהיה הכיוון:

http://ksp.co.il/?uin=8530

מעבר לזה בסיטואציה הזו זה לדעתי זריקת כסף לפח.

לטווח ארוך? אני מאמין שמעבד מרובע ליבות ישמור על הרלוונטיות שלו ליותר זמן במידה מסויימת, אך מערכת קונים בהתאם לדרישות

כיום. אם גיימינג עדכני ותדיר יהיה חלק משימושי המערכת אפשר עוד להגיד שיש לו הצדקה, במידה ומדובר בשימושי בסיס בלבד עם

מעט גיימינג לא תדיר ה-3220 הוא בחירה נכונה יותר.

ה-7750 לא משתלם למחירו שיש את ה-6850 שעדיף עליו בכל פרמטר אפשרי.

תלוי בלוח, אם יש ברשותך לוח עם 4 סלוטים אפשר ללכת על שני סטיקים הזולים ביותר ולהרוויח דבר זניח כמו דואל צ'אנל.

ולהשאיר שני סלוטים פנויים, אם מדובר בלוח עם שני סלוטים רצוי ללכת על סטיק בודד של 8 ג'יגה גם כן הזול ביותר שתמצא

ולהשאיר אחד פנוי.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על כל התשובות

שאלה אחרונה לגבי המעבד

אני משחק פעם בחודש במשחק או שניים ומעוניין שיהיה באיכות טובה

לגבי המעבד לא כל כך הבנתי אתה ממליץ על ה3470 לטווח הארוך? או שה 3220 יהיה גם לטווח ארוך ? לקצת משחקים ושהמחשב יפעל במהירות גבוהה יותר.

פורסם

המחשב לא יפעל במהירות גבוהה יותר בשימושים בסיסיים עם מעבד חזק יותר, הוספת SSD יראה שיפור.

משחק פעם בחודש ורוצה איכות טובה במשחקים עדכניים, יחד עם שימושים בסיסיים... לך לדעתי על ה-3220 בגג ביחד עם ה-6850.

יחזיק לך למספיק זמן בשימושים הללו.

תרד גם בספק ל-400W.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים