עבור לתוכן

צפצופים במחשב בזמן עבודה + בעיית זכרון

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי שתי בעיות מחשב ואולי הן קשורות:

לפעמים המחשב מתחיל להשמיע צפצופים - בזמן עבודה, לא בעת עליית המחשב - כאשר הצפצופים לא אחידים אלא לפעמים צפצופים קצרים ולפעמים אחרי קצת זמן הם הופכים לצפצוף אחד רציף.

זה לפעמים כשאני גולש באינטרנט (בעיקר קרה לי עם פלאש), לפעמים כשסקייפ או תוכנה אחרת עובדת.

בנוסף, לפעמים (גם בעיקר כשאני פותח כמה טאבים באינטרנט או כשאיזה תוכנה עובדת, אני מקבל הודעה שאין די זיכרון פנוי במחשב.

בהתחלה חשבתי שזה בגלל המערכת אז פירמטתי את המחשב מחדש אבל זה עדיין קורה.

השאלה היא איפה הבעיה, בזיכרונות? בלוח אם?

מפרט המחשב שלי:

לוח אם: Gigabyte MA785GMT-UD2H

מעבד: 435 AMD AthlonII X3

זיכרונות: Patriot Viper II 4GB 2X2

ספק כוח: Seasonic S12II 380W

מערכת הפעלה: Windows 7 SP1

האחריות על הלוח-אם נגמרה ממש לפני איזה שבועיים. אז אני מקווה שזה לא זה.

איך אפשר לבדוק במה הבעיה? מה לעשות?

תודה רבה על העזרה!

עריכה:

אני מצרף תמונה של פרטים על המחשב בזמן שיש צפצופים. (פתוחים איזה 8 טאבים בכרום, רובם יוטיוב, סקייפ ומדייה פלייר עובדים, ואני מריץ את Defraggler - ברגע שאני מפסיק את הפעולה שלה הצפצופים מפסיקים).

פורסם

בעיות לוח אם ב95 אחוז מהמקרים מתאפיינות בחוסר תמונה או מחשב שלא נדלק(מחשבים נייחים)

אם אין לך את אחד מהבעיות שנקבתי אז תחליף זכרונות ראם

אם יש לך 2 סרגלים ואחד לא טוב חומרתית הוא גם דופק את החבר שלו שהוא טוב לכן תקנה סרגל אחד שחייב להיות פטריוט גם לא יודע מה יש לך בטח DDR2 ותנסה עד שתרה מי מהם גורם הבעיה

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי, אתה אומר שככל הנראה הבעיה בזיכרונות?

לנסות להפעיל את המחשב עם סטיק אחד?

מדובר בDDR3 של PATRIOT, לא DDR2. (כתבתי מפרט בהודעה).

פורסם

יש קצת סתירה עם הנתון שהוספת , הצפצופים מתחילים בגלל פלאש/סקייפ או איחוי ע"י התוכנה? מה קורה כשאתה לא מפעיל שום תוכנה אלא רק בדיקת מאמץ משולבת עם OCCT לדוגמא?

פורסם
  • מחבר

אני אבדוק. יש לי AIDA64 - אפשר לבדוק עם הבדיקות מאמץ שלה?

עריכה:

עשיתי בדיקות מאמץ עם AIDA64 ואכן אחרי כחצי דקה דקה המחשב התחיל לצפצף.

פורסם

כמו שנאמר קודם לכן, תנסה לעבוד ולאמץ את המחשב עם SLOT זכרון אחד בלבד, ותפעיל בדיקת מאמץ עם PRIME95 וה AIDA64 ותראה אם לאחר פרק זמן קצר המעבד מתחמם לטמפ' מסוכנת של 90 מעלות, כנראה שמקור הצפצופים הוא התחממות יתר של המעבד, תבדוק שכל המאווררים מסתובבים חלק ושאין עליהם אבק או לכלוך, ואם המעבד חם מדי אז תחדש משחה תרמית על המעבד והצלעות קירור.

בנוסף תבצע בדיקת תקינות לכונן הקשיח, ותוודא שאין בלוח אם קבלים נפוחים.

ייתכן שהתקלה היא ברמת לוח אם במידה והטמפ' של המעבד תקינות, והחלפת זכרונות וראית שדיסק קשיח מתפקד כשורה, אזיי האופציה האחרונה שתישאר היא להחליף לוח אם הוא באחריות.

מקווה שעזרתי, בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

תודה,

לגבי המעבד כנראה הבעיה לא בו, הוא היה בסביבות 50 מעלות כשהיו צפצופים.

אנסה לבדוק את הזיכרונות. אני מקווה מאוד שזה לא הלוח אם כי כי לפני כמה שבועות נגמרה האחריות...

פורסם

כפי שאמרתי לוח לא מצפצף אם יש בו תקלה הוא פשוט לא מדליק את המחשב או מדליק אבל לא מוציא תמונה.

תוציא סרגל ראם ותעבוד רגיל אם הצפצוף לא חוזר תדע שהסרגל שהוצאת הוא לא טוב ותקנה DDR3 חדש עולה גרושים

מה שכן גם כרטיסי מסך PCI EXPRES נוטים לצפצף

בקשר להתחממות מעבד אם ראית 50 מעלות בזמן צפצוף זה לא אומר כלום, המדחום שיש בלוח האם משקר המון תפרק את המאוורר ותחדש משחה טרמית

פורסם

תבדוק בביוס מה מוגדר לך בCPU Warning Temperature

פורסם
  • מחבר

אוקיי,

בביוס מוגדר לי 60 מעלות.

עשיתי בדיקת זיכרון סטנדרטית של ווינדוס 7 והבדיקה יצאה תקינה.

עשיתי בדיקה למעבד בAIDA64 וב-OCCT: ראיתי שצריכת הזיכרון לא עלתה (700MB) אבל לאחר כדקה-שתיים המחשב התחיל לצפצף.

אז זה המעבד בוודאות?

פורסם

אם הזכרון לא היה תקין המחשב לא היה פועל והצפצופים היו בניסיון להדליק אותו, הצפצופים שאתה מתאר זה בגלל שאזהרת הטמפ' מוגדרת נמוך מדי למערכת ובמאמץ הטמפ' עוברת את הגבול שמוגדר.

מה הטמפ' המקס' במערכת לאחר הרצה של 10 דקות OCCT? תנסה הפעם למדוד עם תוכנה אחרת(HWINFO)

פורסם
  • מחבר

בדקתי את המעלות עם HWINFO - מסתבר באמת שהמחשב מצפצף כשהמעבד מגיע ל60 מעלות, לפי התכנה הנ"ל.

(מסתבר גם ש-AIDA64 מזייפת בטירוף, היא מראה 10 מעלות פחות)

עכשיו השאלה, מה לעשות?

להעלות את רמת ההתראה בביוס?

למה המעבד מגיע ל60 מעלות בחורף באפס עבודה כמעט?

משהו נדפק? להחליף משחה טרמית?

פורסם

טיפול יסודי באבק שהצטבר בין המאוורר לגוף הקירור ועד פירוק גוף הקירור, ניקוי המשחה הטרמית בעזרת אלכוהול הנמצא על פני המעבד ומגוף הקירור ומשיחת משחה טרמית חדשה.

אם זו הפעם הראשונה שלך בהחלפת משחה טרמית ואתה חושב שתוכל לעבור את המשימה בהצלחה עשה בעצמך אבל בעדינות ובזהירות, אחרת תן לטכנאי לבצע את העבודה.

פורסם
  • מחבר

אפשר המלצה למשחה טרמית טובה? עדיף לחנות מאזור כ"ס כמו RSM או משהו..

תודה לכם על העזרה!

פורסם

אני משתמש ב- ARCTIC MX-2

כל גריז טרמי יתאים ובתנאי שלא תהיה לבנה ופשוטה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים