עבור לתוכן

אל פסק ל-SEASONIC S12-II 620

Featured Replies

פורסם

היתה אתמול הפסקת חשמל רגעית המחשב עשה ריסטרט והלוח כתב בהתחלה ANTI SURGE TRIGGERED.....

הבהיל אותי,

איך אני יודע איזה אל פסק לקנות לספק כח כזה ?

המחשב כולל

I5-3470

NVIDIA 670 GTX

לוח Z77

מסך 24"

לפי חיפושים הבנתי שיש סוגים שונים של ספקים ? סינוס טהור/ריבועי ?

בכל אופן,

האם האל פסק הזה מתאים ?

http://alpesek.co.il/Product/aviem-pro-2080-800va

ולמה ?

תודה

פורסם
  • מחבר

זה ישן, עדיין אפשר לקנות ?

לפי מה שהבנתי הספק שלי הוא גל סינוס... ולכן צריך ספק שמתאים לו...

פורסם

כל הספקים מוצאים גל סינוס... השאלה אם הספק שלך יודע להתמוד בכניסה עים גל ריבועי ...

התשובה לא ! יש לא כי יש לא PFC וזה עלול להוות בעיה

פורסם

אלפסק איכותי עם Modified sinus wave אמור לעבוד עם ספקי A-PFC

פורסם
  • מחבר

אז מה ההמלצה שלכם ?

אני רוצה לקנות אחד תוך כמה שעות... יש לי טראומה להדליק את המחשב

פורסם

ANI SURGE TRIGGERED זה אומר שהלוח אם נכנס למצב של הגנה בפני מתח גבוהה

פורסם

תכבה את המחשב לכמה דקות ותחבר שוב והוא יהיה בסדר

"הגנה מפני מתח גבוה" - לא נכון. הספק נותן ללוח מתח תקין כל הזמן, או מתח נמוך יותר (בדיוק ברגע שהמתח נופל מהמתח התקין ל 0...) בזמן שהממתג שלו לא רץ אם יש נפילת מתח בחשמל (כמו שקרה). במקרה כזה יש קו בקרה שבו הספק מדווח ללוח "המתחים לא תקינים" וזה מפעיל את ה protecton שיש בלוח. זה לא יכול לגרום נזק ללוח

מה כן יכול ? אם הספק עצמו מקבל מכה, נדפק ומנסה להמשיך לעבוד כשהוא לא תקין - הוא יכול להוציא מתח גבוה ולדפוק את הלוח. זה ממש לא נראה כמו מה שקרה אצלך

מבחינת UPS תחשב באתר http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp כמה W החומרה שלך לוקחת, משם ניתן להמשיך את החישוב

פורסם
  • מחבר

ADVICE נשמע זול,

בכלל אל פסק בעייתי יכול לעשות בעיות בעצמו לכן אני מהסס מה לקנות.

אחרי חצי שנה הוא יכול לכבות לבדו את המחשב, אז זה מתקזז עם הפסקות חשמל.

זאת הבעיה שהמכשירים האלו עושים בעיות נופלים ומתים אחרי שנה +

פורסם

מוציא סינוס מגן אמיתי אבל ללא סוללת גיבוי יש בתוכו שנאי מבדל

עלול לענות שלך על הצורך להגן על הספק

http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=6016

פורסם

הפ מתים אחריי שנה+ אם בוחים UPS שהוא חלש מידי לתפקיד הבעיה מסתכמת בעיקר בזה :

יצרן הסוללה (שנמצאת בתוך ה UPS) קובע לסוללה נתו של זרם מקס. ברוב ה UPSים (ובכל ה UPSים של אדוויס עד כמה שידוע לי) יש את הסוללות הסטנדרטיות של 7Ah (או תואמות של 7.5 וכו שלא שונות מהן בהרבה). הזרם המקס' בנתוני היצרן של סוללה של 7Ah הוא 30A (וגם זה ציפיות דיי גבוהות). ולכן אנחנו לא אמורים לקחת מהסוללה יותר מ 30A אף פעם

יצרן ה UPS (במקרה הזה אדוויס) יוצא מהנחה ש UPS יצתרך לעבוד מהסוללה לעיתים רחוקות, ולא יקרה כלום אם באותם מקרים עוברים את המקס' מהסוללה. דוגמה : ב Advice PRPC650 כתוב הספק 360W בשקע היציאה. יעילות ה UPS היא 90%, כלומר אם 90 זה 360W אז מהסוללה הוא יקח 400W. כמה זרם זה ? 400W/12V = 33.3A, וזה לפניי שהבאנו בחשבון שהזרם הוא בפולסים יותר גבוהים

המשתמש (או המוכר בחנות שמייעץ לו) לפעמים עושה 2 טעויות נפוצות : הוא לא תמיד יודע את ההבדל בין VA ו W - אלה 2 נתונים שונים של ה UPS. ל UPS של 1000VA יש 600W ולא 1000W. הטעות השניה היא לבחור את ה (או VA) של ה UPS ל של הספק שיש במחשב. הקטע הוא, שה W של הספק לא אומר בכלל כלום. אם החומרה במחשב לא לוקחת הרבה אז המחשב כולו יקח בהתאמה, אם החומרה מעמיסה עד הסוף ספק של 600W הספק יקח מהחשמל 750W למרות שהוא 600

תוצאה סופית : אצל המשתמש שיש לו מחשב גיימר אם ספק של 600W (שהמחשב מנצל ממנו נניח 500), עומד UPS של 650VA שיכול להחזיק במציאות 324W בלבד בגלל שיש לו סוללה חלשה.... ועכשו כבר לא מפתיע שהוא (הסוללה שבתוכו) נשרפת אחרי 2-3 הפסקות חשמל (חצי שנה)

כל מגן שאין לו סוללה תמיד מוציא סינוס נקי. הוא פשוט לא משנה את הסינוס שמגיע אליו מהחשמל, שהוא סינוס נקי (עד כדיי הקפיצות שהמגן אמור לסנן)

השנאי שיש במגן הוא לא שנאי מבדל (שנאי מבדל הוא משהוא אחר לגמרי ולא קשור לתחום של UPSים/מגיני ברקים). הוא שנאי אם סליל 1 אם 1-2 יציאות באמצע (ולא 2 סלילים) שמיועד לעלות ולהוריד מתח בתחום מסויים לפי מעגל בקרה

תיאורטית הוא נותן הגנה דומה למגן ברקים איכותי ואפילו קצת יותר טובה, רק שה AVR של אדוויס (בדקתי את הדגם הקודם, אבל נראה לי שכל מה ששונה בדגם החדש זה רק העיצוב של הפלסטיק) בעייתי מכמה סיבות :

- יש בפנים רכיבי הגנת ברקים ללא הגנה תרמית, והם צמודים מבפנים לפלסטיק החיצוני. במקרה של מתח גבוה קבוע (בגלל תקלה של ניוטראל מנותק בבית או אצל חברת חשמל, שיכולה לקרות בקלות בזמן סערה אבל לפעמים גם סתם כך) הם יכולים לעלות באש

- המעגל לא מאפשר ניתוק מלא של המתח - הוא מעלה ומוריד בתחום מסויים, אבל אין לו רכיב שמאפשר לנתק לגמרי אם הוא לא מתמודד (בשונה מ UPS שבמקרה כזה עובר לעבוד מהסוללה)

- אין השהיה להגנה מפניי נפילות מתח

אז המגן הזה הוא לדעתי או אופציה - קח או מגן ברקים טוב או UPS אם אתה רוצה להגן

אבל חוצמזה - אל תיקח קשה את ההודעה שקיבלת, אתה יכול פשוט לחבר מחדש ולהמשיך לעבוד רגיל, לא קרה כלום

פורסם

לי ביום ו' האחרון (לפנות בוקר) נשרף ה- UPS הותיק שלי מסוג PRPC750, החזקתי בו מ- 2008.

בתוכנת UPSMON שלהם תמיד הראה לי שהעומס על ה- UPS הוא 20%.

ה- UPS עבד יפה ואחרי שנתיים הסוללה החלה לזייף, הוחלפה סוללה בכ- 100 ש"ח והמשיך לעבוד יפה עד יום ו' האחרון כאמור.

בדקתי אם נשרף פיוז או משהו שאפשר לתקן לבד ונראה שלא :nixweiss:

לאחר בירורים ומחקרים הגעתי בדיוק לחנות "alpesek" הזו וראיתי שהם נמצאים בנתניה, קרוב אליי.

לאחר שחפרתי קצת באתר שלהם מצאתי את ה- UPS של Vesta דגם 1500 שהוא 1500VA/900W, אמנם המחיר שלו לא כ"כ זול אך הוא רציני יחסית לאחרון שלי ומכיל 2 סוללות 9A.

ה- UPS הגיע עם תוכנה ומספר סריאלי, דווקא אהבתי יותר את התוכנה של Advice (ה- UPSMON) אבל מה שיפה כאן זה שהתוכנה מממשקת את ה- UPS ל- ACPI של ה- Windows וכך יוצא שאני רואה בשורת המשימות את מצב הסוללה ויכול דרך אפשרויות צריכת החשמל של מערכת ההפעלה לשלוט על הפעולות שיקרו כאשר הסוללה תגיע ל- 10% וכד'... ממש נח יחסית ל- UPSMON.

בהזדמנות זו אני חייב לציין שחווית הקניה שם אחרת לגמרי מאשר ב- KSP/IVORY.

חווית קניה אישית ורצינית כאשר יש שקיפות מלאה והסברים מקיפים על כל דבר ודבר.

אחרי שמתרגלים לחנויות "המוניות" ומקבלים חווית שירות כזו, חייבים לציין זאת :-)

אז רק הזמן יגיד אם ה- UPS הזה שווה את הכסף, אבל בינתיים אני ממליץ מאוד, במיוחד על החנות הזו!!

פורסם

תתרחקו מהups לפחות מטר רצוי 2 כי לחלקם יש קרינה אלקטרומגנטית מאוד חזקה, בבדיקה שעשיתי הוא עבר את המאה מיליגאוס שזה המקסימום שהמכשיר שלי בודק ממרחק קרוב וירד ל2 שזה הערך המקסימלי המומלץ לחשיפה ממושכת אחרי כמטר (מתרסן במשוואה ריבועית) בשביל לדעת במדויק צריך למדוד

פורסם

איך אפשר למדוד את זה באמת?

ה- UPS וכל החשמל נמצא צמוד לרגליים שלי במרחק של פחות מ- 10 ס"מ... :nixweiss:

פורסם

ב UPS יש 2 פיוזים 1 בכניסת המתח (בדרך כלל חלק נשלף של השקע) ו 1 בתוך המעגל שנראה כמו פיוז של אוטו. מה שיכול לקרות זה או שהיתה מכת מתח שהוא ספג או שהוא היה בעומס יתר לרכיבים (מה שיכול לקרות, התוכנות האלה לא תמיד מזהות נכון את העומס) ומשהוא בפנים נשרף. יכול להיות שניתן לתקן אותו בקלות - את הרכיב הבעייתי ניתן בהרבה מקרים למצוא בבדיקה ויזואלית או אם מולטימטר

קרינה מה UPS - אלה שיש להם שנאי מגנטי גדול (רוב ה UPSים שיש להם מייצב מתח) פולטים שדה של 50 Hz, ורצוי לשים את ה UPS רחוק יותר בפינה וכדומה (רק שלא יהיה במקום שבו הוא יתחמם). יש סוג אחר של UPSים שמבוססים על תדר גבוה שלא פולטים קרינה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים