עבור לתוכן

סדרות טלוויזיה

Featured Replies

פורסם

יש הבדל רב. לא יודע מאיפה אנשים מנפיצים את זה שאין הבדל, אולי התרגום העברי החסיר דברים אבל יש קוי עלילה שלמים שהחסירו בסידרה אך היו קיימים בספר ואת השאר עשו בצורה שונה. העונה הראשונה נאמנה לספר בכך שכל מה שהיה בסידרה היה בויראיצה זו אחרת בספר אבל זה הכל..

העונה השניה מחריפה את העסק ומתעסקת אולי רק בשליש מהדברים שיש בספר (לא קראתי, מה שסיפרו לי)

העונה השלישית לא קשורה כלל לספר ומשתמשת בחלק קטן מהעלילה בסספרים (זה על פי ידידה שעוקבת גם אחרי הספרים וגם אחרי הסידרה)

• תגובות 1.4k
  • צפיות 1.3m
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

"ככה זה במציאות" - לא. אני מסרב להאמין שהגזע האנושי מתפתח ברוורס וחוזר למצב של קוף. רבאק

ספויילרים:

המלך של הצפון עלק.... איפה משמר המלך? למה המלך לא יושב ליד האציל שמארח אותו בשולחן הכבוד? למה למען השם לפני שהוא נכנס בכלל לחדר סגור בלי כל אבטחה שהיא הוא לא טרח לבדוק שהחדר בטוח ?

ממה שהבנתי ב"עבר" של העלילה חיסול כזה נעשה כבר בעבר למשפחת אצולה אחרת אז למה הטיפש הקטן לא טרח לבדוק לפני שהוא נכנס למצב שהוא לא יוצא ממנו?

גם באופן כללי אם הוא בטח באותו אציל שבסוף עשה את הפוטש והוא ראה שהוא פסיכי חסר הערכה לחיי אדם אז הוא עוד בא לבטוח בו ולהשלים בצורה מתרפסת? אחרי הסצנה שאותו אציל "בוחן את הסחורה" של המלכה והמפגר לא מגיב וגם אמא שלו משתיקה אותו הוא נראה פשוט מטומטם.

בכלל גם כל הקטע שהוא הבטיח להתחתן עם הבת של ההוא, בסוף הוא מתחתן עם אישה רנדומלית שהוא פגש "ברחוב" בלי לדעת מי היא בכלל בגלל שהיא העלתה לו את הדגל לראש התורן? יש מספיק בתי בושת בעולם של הסדרה ומספיק אנשים מחזיקים "מאהבות" בעולם הסדרה הוא יכל להתחתן עם הבת של האציל ההוא להביא 2-3 יורשים ולבלות את זמנו עם המאהבת שלו כמה שהוא רוצה אבל הוא כל כך טיפש שהוא עוד בא עם האישה שבגללה הוא לא עמד במילה שלו מול האדם בו הוא בגד בביתו ובלי כל אבטחה מתקבלת על הדעת. רק חסר שישים שלט על הגב "Shoot me".

אם הוא המלך כביכול ואותו אציל שמארח אותו כביכול תומך בו הוא צריך לקום ולהשתחוות למלך כשהוא נכנס ולא לעשות לו מבחן של כוכב נולד. כל כך הרבה נורות אזהרה שזה מדהים, זה כאילו משפחת סטארק נטולת יכולת חשיבה באופן מדהים... איך הם שרדו כל הזמן הזה זה פשוט מדהים, אפילו סוכני מכירות טלמרקטינג יכולים לעבוד עליהם לעשות מנוי לטוטו\לוטו קלאב למיניהם בטלפון ולגנוב להם את הכרטיס אשראי.

באופן כללי בניגוד לסדרות או סרטים אחרים שהציגו "זוועה" על המסך בGOT הרגע לאותו מהלך או מה שיוצא ממנו מראה שהדמויות טיפשות, חסרות יכולת חסרות או תכנון מקדים ולתוך בליל החסרי יכולת הענק הזה זרקו 2-3 כרישים שמתעללים בכולם. זה פשוט לא משכנע...

בסדרות כמו ספרטקוס למשל יש לנו מספר של "דמויות תחמניות" בין שהן מציגות עצמן כנשים כנועות, עבדים או קונסולים של רומא וכולם מבצעים את מלאכתם בצורה משכנעת אבל אף אחד לא נופל בפח כמו החסרי בינה במשחקי הכס... רבאק הם כל כך טיפשים ששעה אחת שם ואני הופך למלך שמשני צידי הים, מדרום ומצפון לחומה.

פורסם

^^ :lol::lol: גדול אתה... הגזע האנושי היה ונשאר אותו דבר. ראה מה קורה בעולם בימים אלו ממש. האם אתה מעדיף ציור אוטופי ולא מציאותי של העולם? אגב, בן כמה אתה? יש לי הרגשה שדי צעיר. אך אולי אני טועה...

לגבי החוסר באינטיליגנציה... נו באמת.יושב לו תמים ונאיבי בבית, רואה את התוצאה ובטוח שהוא לא היה נופל בפח באותה סיטואציה. אגב, גם האפיפיור אלכסנדר השישי, מהסדרה שאתה כה אוהב, הרעיל אחד אחרי השני אנשים שישבו לשולחנו בתמימות. בסידרה הראו רק חלק קטן מזה.

יש הבדל רב. לא יודע מאיפה אנשים מנפיצים את זה שאין הבדל, אולי התרגום העברי החסיר דברים

אולי. אני קורא את הגרסה באנגלית. יותר נכון שומע. audio book.

לא יודע לגבי שאר הספרים. אדע כשאגיע אליהם, מתי שאגיע אליהם... (פשוט בינתיים זה משעמם. כי זה כמעט אחד לאחד כמו הסדרה)

פורסם
  • מחבר

מי שלא לומד מההיסטוריה עתיד לחזור עליה.

ממה שאני הבנתי אותו דבר בדיוק קרה למשפחת אצולה די גדולה שמרדה בלאניסטרס, אותו דבר בדיוק אז טיפה להפעיל את הראש ולראות את המצב?

וכמו שכתבתי בספויילרים תסתכל כמה שגיאות הוא עושה.

בבורג'יאס לדוגמא מלך צרפת מגיע לרומא, הוא מגיע לבד? לא. הוא שולח צבא של אלפים לפני שהוא מגיע ומשליט חיל ורעדה ברמה כזאת שהאפיפיור בעצמו נחרד מהמפגש (סצנה מדהימה אגב). מצד שני אתה יכול לראות בבורג'יאס תככים ששמים את משחקי הכס לבדיחה.

דוגמה:

משחקי הכס - ג'ופרי מוציא להורג את נד סטארק, גורם למרד ענקי שכל צבאות הצפון פותחים כנגדו ומנחילים לצבאות של לניסטרס הפסד אחד הפסד.

הבורג'יאס - מלך נאפולי לוקח ב"שבי" את לוקרציה, מתעלל בה נפשית ומפריד אותה מהבן "הממזר" שלה. במקום לשחוט, להרעיל או כל דבר אחר שיגרום לכך שיחשדו בה היא "רומזת" למשרת של אחיה שנמצא איתה בתור "מאבטח אישי" (כן זה דבר שנהוג אצל מנהיגים ובני אצולה להחזיק מישהו שישמור עליהם - לפחות אצל אלו שיכולים לחשוב) והוא מבין לבד ומחפש הזדמנות, אז המלך במהלך מסע צייד מתבודד למספר רגעים משאר הקבוצה יחד עם אותו משרת והם מגיעים לבריכה עם צלופחים אוכלי אדם שאביו של המלך הנוכחי בנה כדי להיפטר מאנשים שהוא חיסל (באופן כללי נאפולי פסיכית על כל הראש בסדרה), אותו משרת רואה את ההזדמנות דוחף את המלך לבפנים והמלך מת במה שנראה כמו תאונה בלי שאף אחד ראה את המעשה ובלי תגובת נקמה של נאפולי.

בזה נגמר הסיפור? לא. עכשיו יש מלחמת ירושה ולוקרציה (שהיא מכשפה אמיתית בעצמה) צריכה להחליט מי מבין שני היורשים יהיה לטובתה ולדאוג שהוא יהיה המלך... שם אנו מקבלים מצג מדהים של עבודה בעיניים בו אנו רואים כי דווקא המתמודד הלא נכון עבד עליה והפך למלך ולוקח אותה שוב פעם בשבי אך הפעם כדי לוודא שרומא לא תתקוף את נאפולי, כאן אנו רואים שמגיעה עוד מזימה של לוקרציה בה היא מצליחה לסמם את רובה יושבי הטירה ולברוח חזרה לרומא.

שורה תחתונה, אם כבר תככים ומזימות אז בצורה מאוזנת שכל הצדדים בעלי יכולת חשיבה ויצירתיות, אני בהחלט רואה יותר עניין במאבק מוחות בין האפיפיור אלכסנדר לקטרינה ספורצה מאשר בין טייוין לאניסטר שאוכל בלי מלח את רוב סטארק.

פורסם

בספר מודגש שיש קללה על מי שמפר את הכנסת האורחים - "אסור לפגוע במי שמתארח אצלך". זה טבוע עמוק בחברה שם עד שהם לא האמינו שהוא יעז.

פורסם
  • מחבר

LOL חחחחחחחחחחחחחחח

ענק.

אז הוא לא רק טיפש הוא גם מאמין באמונות תפלות.

האמת זה כל כך מגוחך שהייתי עושה לו אותו דבר בעצמי, כמו לקחת סוכריה מתינוק.

פורסם

אתה לוקח את מערכת האמוונות שלך ומשליך אותה על עולם המזכיר ימי הביניים, אך עם טויסט של קסמים, אלים שונים וכו'. נו באמת.

יש לי הרגשה שגם בעונה החמישית תתלונן על אותם דברים, אך תמשיך לצפות. או שתבחר באפשרות היותר פשוטה - לפתוח את הדמיון

פורסם
  • מחבר

dude... אתה חי בישראל של 2013 אנשים מאמינים שגבר מזוקן בבגדי נשים יכול להטיל עליהם קללה או שהם קונים כרית שהוא ישב עליה ב2000$. אנשים טיפשים ומאמינים באמונות תפלות ומפלצת הספגטי המעופפת היו, הינם ויהיו גם בעתיד.

זה לא סותר את העובדה שגם בעולם משחקי הכס שבו כולם תככנים ברמות על אתה מצפה שתיהיה רמה מסויימת של איזון אבל זה כאילו חוץ מ3-4 דמויות עיקריות כולם שם נאיבים עד גועל וחסרי מוח ברמה שזה מעליב את הצופה.

רבאק מהסצנה *ספויילר: הראשונה שרוב נכנס לטירה ידעתי כבר מה הולך לקרות זה היה שקוף...

אותי למשל הפתיע - שג'ון סנו עזב את איגריד וברח בלעדיה למרות שכשהם היו לבד היא אמרה לו שהיא יודעת שהוא עם המשמר עדיין ולא אכפת לה, כמו כן כשניסו להרוג אותו היא נלחמה יחד איתו אז למה כשהוא ברח על סוס דוהר ונשאר רק אבא של איגריד שם הוא לא לקח אותה יחד איתו? זה ממש נוגד את הערכים של הדמות של ג'ון ומפתיע אבל אני בטוח שבספר זה מוסבר בצורה כלשהי.*

פורסם

טוב הסצינה של של החגיגה מאוד הפתיעה אותי למרות שהיו לי איזה ניחושים בגלל ההצגה לראווה של המלכה. משום מה גם התאכזבתי שהדמות של רוב ואישתו הלכו אבל במחשבה שנייה- הללויה יותר זמן לטיריון ודאינריז!

הסטארקים האלה הם כאלה משפחה של כבשים זה פשוט עצוב של רחמים: תשחטו אותם כדי לגאול אותנו מיסורים.... יש לי עדיין תקווה אבל לאריה.

היא הולכת לבלות הרבה זמן עם הלא קשור ההוא שאני מניח שהוא אמור ללמד אותה דבר או שתיים על החיים ולעשות ממנה משהו, אחרת אני לא מבין מה התפקיד שלו בסדרה. (מי שקורה את הספרים תנו איזה רמז)

אגב למה אנחנו כל כך אוהבים את טיריון? הוא לא הכי חכם, מתוחכם, חזק, בעל כוח או בעצם כל דבר מעניין אחר שבגללו מתעניינים בדמות ובכל זאת?!

אגב גוגל אתה וכל השאר מוכיחים פה עד כמה הסידרה גדולה! אם לא היית שם קמצוץ על מה הולך שמה והיא לא הייתה מעוררת אצלך רגש כלל אז היא הייתה באמת עלובה...

פורסם

אתה לא קולט את הנקודה. אז מה שתגיד..

אריה הולכת להיות רוצחת מקצועית בעתיד ולנקום את רצח משפחתה. זה לא ספויילר, אלא 100% ניחוש.

פורסם
  • מחבר

קיילן ולופ תשחירו את הספיילרים בבקשה, לי זה לא מפריע כי קראתי כבר בוויקי אבל מישהו עלול לקרוא את מה שכתבתם ולהתבאס רצח.

פורסם
אתה לא קולט את הנקודה. אז מה שתגיד..

עזוב נקודה על מה אתה מדבר בכלל? סתם זרקת משפט וזהו....

קיילן ולופ תשחירו את הספיילרים בבקשה, לי זה לא מפריע כי קראתי כבר בוויקי אבל מישהו עלול לקרוא את מה שכתבתם ולהתבאס רצח.

איזה ספוילרים? לא קראתי כלום הכל נטו ניחושים...

פורסם

אתה מסתלבט? כל התגובה שלך היא ספויילר אחד גדול.

פורסם

זה באמת לא לעניין.

בתור אחד שלא ראה עונה 3 ולא קרא את הספרים המאוחרים זה באמת די מפריע.

אתם מאלצים אותי לקפוץ על הודעות כל הזמן אך גם משברירי ההודעות שנקלטו לעין, הבנתי כמה דברים...

פורסם
עזוב נקודה על מה אתה מדבר בכלל? סתם זרקת משפט וזהו....

התגובה היתה מיועדת לגוגל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים