עבור לתוכן

שאלה בקשר לצ'וק כפול T5 בוואט שונה

Featured Replies

פורסם

שלום

רציתי לשאול, יש ברשותי גוף תאורה T5 עם 2 מנורות 21W

שהתקלקל לו הצ'וק

עכשיו אני רוצה לסדר אותו ולהחליף בצ'וק כפול חדש (יכול להיות שיותר זול לקנות גוף חדש אבל הגוף הזה לא כל כך ישן והוא סט עם כל הבית)

עכשיו מצאתי את הצ'וק הבא של אוסרם

http://www.ebay.com/itm/OSRAM-Electronic-Ballast-1X14W-1X21W-1X28W-2X14W-2X28W-G5-base-T5-Tube-/170971145285?pt=US_Light_Bulbs&hash=item27ceaca445

לפי מה רשום יש לו צ'וק שתומך ב2 של 28W

עכשיו זה אמור להתאים בתיאוריה לא? , ישאר הפרש של 14W אבל השאלה עם זה מהותי? (אני זוכר שבצ'וק רגיל של T8 חיברתי מנורה של25W עם צ'וק של 30W וזה עובד)

שאלתי את המוכר מסין אבל הוא אמר לי שזה לא תומך אבל אני באמת לא מבין למה

מישהו יכול להסביר לי?

תודה רבה :)

אלי.

פורסם

הרבה מהמשנקים האלקטרוניים (בעיקר כל המשנקים המתקדמים כמו quicktronic של אוסרם, המקבילים שלהם של פיליפס וכדומה) הם "חכמים" - הם יודעים למדוד את המתח שהנורה לוקחת וכך לזהות את הסוג של הנורה, לבדוק שהיא שרופה או לא ולפי זה להחליט אם להדליק אותה או "לפרוש", וכדומה. מה שאומר כמה דברים :

קיימים משנקים שמיועדים לכמה נורות למשל 14-28W באותו משנק. אם זה היה משנק מגנטי (הסוג הישן) או משנק אלקטרוני פשוט ("טיפש"), זה היה אומר שהוא היה נותן קצת יותר ל 21 וקצת פחות ל 28. אבל משנק אלקטרוני "חכם" יודע לזהות בדיוק את סוג הנורה ולכוון את ההספק בהתאם - נורה של 21 תקבל בדיוק 21 ונורה של 28 תקבל בדיוק 28. כך שאם זה משנק "חכם" והוא מיועד לנורה מסויימת לפי מה שכתוב עליו, הוא מתאים אליה בדיוק גם אם היא אחת מהקצוות בתחום

אם אתה מחבר למשנק נורה שהוא לא מיועד לעבוד איתה, יכולים לקרות כמה דברים : יכול להיות שהוא ידליק אותה ויעבוד בכיף (ויכול להיות אפילו ברוב המקרים), יכול להיות שהוא ידליק אותה בהספק של הנורה שאיתה הוא אמור לעבוד (למשל יתן 28W לנורה של 21W ויגרום לה להתחמם יותר, או יתן 21W לנורה של 28W ויקצר את אורך החיים שלה - פלורסצנטים לא אוהבים כשנותנים להם הספק נמוך יותר ממה שהם אמורים לקבל), יכול להיות שבטווח הארוך המשנק יתחמם (וייהרס), ויכול להיות שהוא ינסה להדליק אותה, יראה שהיא לוקחת מתח שונה ממה שהוא מתוכנן לתת, יחשוב שהיא שרופה ויכבה אותה אחריי כמה שניות

יש 2 סוגים של נורות T5 : רגילות T5HE בהספקים 14 21 28 35 ובהירות יותר T5HO בהספקים 24 39 49 54 80. הן קיימות באותם אורכים וחלק מתחום ההספקים נראה דומה, אבל הן לזרם שונה. משנקים של T5HE לא מתאימים ל T5HO וההיפך

איך המשנק נשרף ? הפיל את החשמל ? התחיל להדליק את המנורות חלש ? חלק מהתקלות של משנקים כאלה ניתן לסדר בקלות אם מלחם ורכיבים בסיסיים

האם הגוף היה מותקן בחדר אמבטיה וכו ? - לא מקום טוב לגופים אם משנקים אלקטרוניים אם הגוף לא אטום

האם ביחד אם הגוף הזה יש גוף תאורה נוסף אם משנק מגנטי או הלוגנים/LED על שנאי מגנטי שמחוברים מאותו מפסק ? אם כן יש בעיה - בזמן כיבוי המשנקים/שנאים המגנטיים יוצרים מכת מתח שיכולה לדפוק את המשנק האלקטרוני. ניתן להקטין אותה על ידיי חיבור קבל במקביל למתח, או למנוע לגמרי על ידיי הפרדת המעגלים ל 2 מפסקים שונים (או מפסק כפול)

פורסם
  • מחבר

אני מבין..

מה ששמה קרה זה שפשוט הם התחילו להבהב המנורות וגם להכביא כל שניה(וניסיתי להחליף נורות וגם איתם זה קרה..

גם אין שם כל כך מה לשחק איתו שם..יש שם צ'וק סיני זול שגם מהחום טיפה התעוות אפילו ויש טיפה ריח כזה שרוף

אני פשוט רוצה להשתמש בגוף ושים צ'וק חדש (ואולי גם מנורות למרות שהחלפתי לא מזמן)

זה פשוט הצ'וקים היחידים שמצאתי..בגלל זה אני שואל

עשיתי סיבוב חנויות ולא מצאתי כלום(רוב החנויות רק אמרו שאין ושאני יקנה כבר גוף חדש)

הייתי אילו אצל (ארכה) ששמה היה צריך להיות להם אבל לא היה

אולי אתה יכול להמליץ לי על דגם מאייבי שיכול להתאים?

פורסם

למה לא לקנות ישראלי ?

http://www.eltam-eh.co.il/מוצרים/458/משנק_אלקטרוני_ל-14W-55W_,T5

פלסטיק התעוות ? O_o רוצה תמונה.... ואם אפשר גם מבפנים

וכמה זמן הוא עבד (כללי + כמה שעות ביום) ?

פורסם
  • מחבר

המנורה עובדת כל יום בערך מ9 בבוקר עד 12

אין לי בעיה לקנות ישראלי השאלה איפה ניתן לרכוש צ'וק באיזור שלי או אם יש אפשרות להזמין (אייבי פשוט אוציה הכי נוחה לי..אני מזמין וזה מגיע ליד הבית)

בקשר לצ'וק שנתתה לצערי אני חושב שהוא לא יתאים (אני מוגבל קצת מבחינת רוחב הצ'וק.. יש לי שם עד 33 מילימטר בערך..וזה 42)

איזה עוד סוגים אפשר לשים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים