עבור לתוכן

מספר שאלות חומרה לקראת רכישת מחשב חדש

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

פירסמתי בפורום מפרטי מחשב פוסט על המחשב שאני רוצה להרכיב לעצמי:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=552976.0

אבל יש לי כמה שאלות שיעזרו לי לבחור רכיבים, והאמת היא שלפחות כרגע אין המון עזרה בפוסט שלי.

לכן רציתי להעלות פה כמה שאלות שיש לי לגבי החומרה שאני רוצה לבחור:

1. אני רוצה לקנות מעבד 3770K, ולהמהיר אותו לבערך 4.5GHZ. חשבתי לקנות קירור מים במערכת מוכנה כמו corsair H80i, או משהו בסגנון. יאיר מנהל הפורום ייעץ לי לקנות קירור אויר. אני מניח שקירור המים יהיה יותר קר ואיכותי, אבל מה משתי האופציות יהיה שקט יותר? האם זה משמעותי? האם מארז טוב יפתור את בעית הרעש (אם היא קיימת)?

2. בנוגע לזכרון- אני רוצה 2X8, לפחות 1600MHZ, האם חשוב XMP? לא חשוב לשמור על לטאנסי של 8-9? זה מחשב לעבודה, והתוכנה שאני משתמש בה בעיקר (solidworks) עובדת בעיקר על הכוח של המעבד ושל הזכרון כך שזה נושא חשוב לי אישית.

3.יש לי במחשב כרגע 2 כוננים WD 2TB SATA ב RAID1, בשביל אוסף התמונות שלי. האם תהיה בעיה להעביר אותם למחשב חדש? האם זה יפרמט אותם? האם יש הבדל בין הכוננים האלו לבין כוננים 2TB SATA 2/3 (או שצוואר הבקבוק הוא מהירות הכונן ולא מהירות החיבור?) ? האם יש צורך בכלל לחבר כוננים בחיבור מהיר מסאטה 1? אני צריך לדעת בשביל לעזור לי לבחור גם כוננים (במידת הצורך) וגם את הלוח-אם עם מספר חיבורים מתאים.

4. הבנתי מפורום אחר שעדיף ספק כוח פלטינום כי זה בסוף יוצא לך חסכוני בחשמל ולאורך זמן זה משלם על עצמו וחוסך לך כסף. האם יש למישהו מידע בנוגע לזה?

תודה מראש לכולם,

יואל

פורסם
  • מחבר

200 אנשים פה עברו על הפוסט ואין תגובות? חבל... אפילו אם מישהו יוכל לעזור לי רק בנוגע לשאלה אחת זה ממש יכול לעזור לי.

אני לא יכול להתקדם ולהזמין את החלקים למחשב מבלי לדעת את התשובות כך שזה מאוד חשוב לי. אני תקוע...

מאוד אודה לכם על כל עזרה,

יואל

פורסם

1. קירור אוויר מתקדם יכול להיות שקט יותר מקירור מים, שכן לקירורי מים יש משאבה שעושה לא מעט רעש לעיתים. אני גם חושב שקירור אוויר מתקדם לא רק יחסוך כסף אלא גם לא הכי דרוש במצב שכזה, גם אם תשיג 100MHZ פחות

2. הבדלי ביצועים בין 1600 בלייטנסי 9 לבין 11 לא יהיו מורגשים. עדיף ללכת על הזול יותר. CL8 יהיה יקר להחריד ב1600MHZ. לרוב המקלות היום יש תמיכה ב-XMP, במידה ולא פשוט החנות תסדר את תזמוני הזכרון במעבדה

3. עוד לא יצא לי להעביר דבר שכזה, חכה לתשובות אלה שכן

4. במילה אחת בולשיט. עם כל הכבוד לנצילות פלטינום, להשקיע עוד סכום עתק לעומת ספקי ברונז או סילבר לא יחזיר את עצמו גם אחרי שנתיים. לך על הספק הזול יותר בעל איכות מינימאלית שיתאים לצרכים שלך. סדרות מומלצות יהיו S12II של סיסוניק, HCG של אנטק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים