עבור לתוכן

איזה כרטיס לקנות למחשב גיימינג חדש?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני באמת לא מוצא את הידים והרגליים לכל הנוגע לכרטיסים היום ואני צריך קצת עזרה (אין לי מושג מה כל המיתוגים היום). המחשב יהיה למשחקים

וגם לפיתוח בתלת ודו-מימד (unity, udk, visual studio 2012, blender, eclipse). אם איכשהו זה משנה אז זה intel core i5 3750k.

בכל מקרה:

• אין לי העדפה מיוחדת כלפי ATi או Nvidia (אבל אני מקבל רושם שNvidia קצת יותר מוצלח ברגעים אלה).
  • (אחרי בדיקה במדריכים בפורום מפרטים השתכנעתי ש) אני לא אתקין 2 כרטיסים באף שלב אז לא קריטי להתחשב בSLI או CF עתידי (שכנראה באמת לא יהיה אבל לעולם לא אגיד לעולם).
  • הזיכרון של הכרטיס יהיה 2GB (אבל לא מעבר)
  • אעשה OC לכרטיס (גם אם רק קליל כי אני לא מתכוון להשקיע בקירור נוסף)
  • בכל עת יחובר רק מסך אחד למחשב אז לא צריך להתחשב במצב בו יהיו 2 מסכים.
  • אני ממש ממש לא אוהב להחליף כרטיס כל שנתיים ומעדיף לרוץ עם כרטיס אחד הרבה זמן עד שבאמת אי אפשר להוציא ממנו עוד מיץ.
  • יכול להשקיע עד 1300 שקל בכרטיס (אלא אם תהיה סיבה ממש ממש ממש טובה לחרוג מעבר לזה).
  • מאחר ואני גר בחיפה אני מעדיף לקנות מחנות בחיפה. כנראה שזה יהיה מivory.co.il או מksp.co.il . אם יש כאן חיפאים אחרים עם המלצות לחנויות אחרות אז אקבל בשמחה. אני גם מתכוון להרכיב את המחשב לבד ככה שלא אכפת לי לקנות כמה רכיבים מחנות אחת וכמה מאחרת אבל מעדיף לא לנסוע רחוק במקרה של תקלה אז אני לא חייב בכוח להכניס את הכרטיס הזה לתוך מפרט מחברה מסויימת.

אז לשאלות :

1. איך הולכת שיטת המיתוג בכל אחת מהחברות?

2. יש איזו חברה שמוצלחת יותר בצורה בולטת (באופן אישי אני אוהב את ASUS, לא כ"כ את MSI מחוויות עבר של חבר ובחיים לא שמעתי על Color, sapphire או evga עד השבוע)?

3. בכרטיסים של Nvidia מה זה Ti שיש בחלק מהכרטיסים שהופך אותם ליקרים כ"כ?

4. באיזה סוג כרטיס (ואיך) קל יותר לעשות OC בבית?

5. כשאני מוריד דרייברים חדשים, אני מוריד דרייברים של ATI\Nvidia או של היצרניות של הכרטיס (ASUS, MSI, GIGA)?

אתם מוזמנים גם לזרוק שמות של דגמים באוויר (עם סיבות) ולנסות לשכנע אותי.

תודה מראש לכל מי שיוכל לעזור.

פורסם

קודם כל, המלצתי לכרטיס הבא מהחנות הבאה (סניף עפולה):

http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=4099

יוצא פחות מ-1300 וגם בעל גרסה מעולה לאוברקלוק שאפתני. זה הכרטיס המשתלם ביותר למחיר ואמור להתמודד מצויין עם רזולוצית FULL HD, שאני מניח שיש לך. (במידה הפחות סבירה שיש לך מעל, תקן אותי)

לשאלות:

1) השיטה פשוטה. אצל NVIDIA הסדרה העדכנית כרגע היא סדרת GT6xx, כשזוג הספרות השני הן מספר עגול כשבסדר עולה מייצגות את רמת הביצועים של כל כרטיס וכרטיס. באשר לקידומת, GT תראה בכרטיסי low-end, בכרטיסי מיינסטרים GTS, ומכרטיסי מיינסטרים-גבוה עד אקסטרים תראה GTX.

אצל AMD זה פשוט יותר. סדרת HD7000 העדכנית, אין קידומת מיוחדת, גם כאן 3 הספרות מייצגות בסדר עולה רמות שונות של ביצועים, רק כאן כל מאית תסתיים ב-50 או 70 (לדוגמה: 7870, 7850)

2) אין חברה בולטת או מומלצת יותר מהאחרות. בחר את הדגם שלך על פי המחיר ועדיפות הגרסה על האחרות\לצרכיך. במידה ובמקרה מסויים כל האופציות הינן רפרנס (קירור זהה מבית החברה), בדרך כלל בשלב התחלתי עבור כרטיסים טריים בשוק, לך תמיד על הזול יותר מבין החברות המוכרות כי לא קיים כל הבדל מלבד איור חיצוני.

3) התלבטתי אם לענות לך על זה פה או בסעיף הראשון, אבל לשאלתך: Ti מייצג במיתוג גרסה חזקה יותר מזו ללא ה-Ti בשמה מבחינת ביצועים, והמחיר בהתאם.

4) למה כוונתך ב "סוג"? כל כרטיס מסוגל לאוברקלוק מסויים. כרטיסים בעלי קירור צד שלישי מצד החברה או בעלי PCB משופר מסוגלים להגיע באופן טבעי רחוק יותר בשל עמידות חלקים ועמידה טובה יותר בעומסי חום.

5) אתה מוריד את הדרייבר של הצ'יפסט שלך, משמע של AMD או NVIDIA.

בהצלחה ותתחדש.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה רבה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים