עבור לתוכן

מחפש חוות דעת על מחשב רב תכליתי בתקציב 2K

Featured Replies

פורסם

אני מחפש מחשב עבור סבא שלי, בעיקר אינטרנט ופוטושופ ומשחקים קלים, חשוב לי חנות באזור המרכז שאפשר לסמוך על האחריות שלה, את המפרט הבא הרכבתי באייבורי (שמנסיון, תמיד היו שם אם היו לי בעיות, אני לא יודע מה הלך הרוח בפורום לגבי הם), אם יש לכם הצעות לחנויות אחרות אשמח לשמוע.

הרכבתי 2 מפרטים, הינה הם לפניכם:

1. http://i.imgur.com/6MAD5fk.jpg

2. http://i.imgur.com/SxGMTxj.jpg

שני המפרטים מבוססים על A6-5400K, ההבדל בין שניהם הוא שבראשון יש SSD במקום HDD, אבל זה בא על חשבון קירור ייעודי למעבד (יש צורך?), וספק כוח פחות אפקטיבי (אני חושב).

אני מבקש חוות דעת כללית בנוגע למפרט, ואם יש לכם הצעות לשיפור/שינוי החנות, אשמח לשמוע!

פורסם

SSD הוא לא תחליף ל-HDD, כשאין דיסק לאיחסון הדברים הגדולים כמו תיקיות מוזיקה, סרטים ומשחקים, או שחלק מזה הולך

לאותו הכונן SSD שבוא מותקנת מערכת ההפעלה מהר מאוד (מאוד) יווצרו בעיות איחסון.

השאלה אם יש טעם להשקיע בSSD פה, בתקציב הזה ולשימושים הללו. זה מאוד יקר וקשיח מהיר סטנדרטי בנפח עדכני לרוב נותן

ביצועים מספקים בהחלט לשימושי סטנדרט, זה נחמד שהכל עובד מהר יותר, אבל אפשר לחיות בקלות גם עם מעט פחות מהירות.

שאתה אומר משחקים קלים אתה מתכוון למה? משחקי פלאש?, פוטושופ, זללן ביצועים לא קטן, באיזה תדירות יהיה השימוש?

רמת השקט הנדרשת?

פורסם
  • מחבר

אין צורך בנפח רב, לכן אפשר לוותר על הHDD.

פוטושופ ברמה חובבנית, ומשחקים גם אני לא מצפה שיריץ BF3, אבל אני מצפה שהוא יתנהל בקלות מול יוטיוב או משימות 'וידאו' אחרות, זה מחשב אינטרנט-יוטיוב, ואני ממש לא רוצה שיהיו 'לאגים' בעניין הזה. (הפחד שלי הוא שנניח בעוד שנה אחרי כמה עידכונים של מערכת הפעלה, ודורות של דפדפנים, פתאום משימות כמו יוטיוב יגרמו למחשב להתאמץ קצת)

רצוי שהמחשב יהיה שקט ושלא יעבוד בחום, בגלל זה אני שואל אם יש צורך בקירור חיצוני למעבד ואם הסטוק לא רועש מדי, התכנון מאחורי המחשב הוא שיחזיק שנים עם אפשרות קלה לשדרוגים עתידיים במידת הצורך (מהבנתי מפסיקים עם תושבת FM1), ולכן הלוח אם הזה (2 תושבות PCIE 2.0, וUSB3), ושימוש ברכיבי חברה ולא מותגים סינים זולים.

אני מניח שהשאלה ההעיקרית היא כמה תורם הכרטיס מסך המובנה במעבד, מבחינת ביצועיים, לעומת מה שיש לאינטל להציע, וממה שאני רואה/מבין עבור אותה עלות מקבלים מעבד 'קצת' פחות טוב (ברמה שלא באמת מורגשת), אבל עם כרטיס גרפי טוב הרבה יותר - באותה העלות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים