עבור לתוכן

יש לי טלוויזיה 42' 9*16. מה הרזולוציה המתאימה לי בשביל לראות סרט במסך מלא.

Featured Replies

פורסם

לפעמים אני מוריד סרט ויש את הפסים המעצבנים מלמעלה. איזו רזולוציה אני צריך על מנת שלא היה אותם?

תודה.

פורסם

:kopfpatsch: אין קשר, אני יסביר, קודם כל מה הדגם? במדריך משתמש צריך להיות כתוב איזה רזולוציה נייטיבית אתה צריך לבחור בהתאם לסוג חיבור, HDMI או אחר, בעניין הסרטים, לא תמיד הגרסה שאתה מוריד היא 16:9, לפעמים זה גרסאות IMAX או גרסה כמו בבית קולנוע, במקרה הזה פשוט תשחק היחס המסך, כאילו אתה יכול להשתמש בזום, או תבדוק בנגן שבו אתה משתמש מה ניתן לשנות.

עצלי יש עניין אחר אם סרטי 4:3, אני מריץ סרטים דרך תוכנת BOXEE שמוגדרת ל14:9 וככה אין פסים והיחס לא הכי נדפק.

במקרה שלך, אתה תעבד תוכן בצידי המסך בלי שינוי יחס. אם אתה רוצה שימלה את המסך בלי לעבד יותר מידי תוכן, אז תנסה גם לעבוד ב14:9, בדרך כלל יש אופציה כזאת במסך עצמו (שזה בעצם זום לא אנמואפי, כלומר נחתך קצת תוכן בצידי מסך ויש מתיחה כלפי מעלה ומתה, אני לא יודע אם זה יראה לך פסים יותר קטנים או לא יראה בכלל, אבל אפשר לחיות אם זה)

פורסם

שם את המסך על הרזולוציה הטבעית שלו,

שהיא בטח 1920*1080,

ותריץ את הסרט.

עכשיו אתה יכול לעשות זום (ולאבד מעט מהצדדים וגם מהאיכות כי אתה מגדיל את הפיקסלים),

או למרוח את התמונה (לשנות את היחס של הסרט) שזה דבר שאני ממש לא אוהב,

(אבל אם זה ירגיש לך בסדר אז לך על זה)

כי אתה בעצם מעוות את התמונה..

פורסם

כמו שרשמתי, אם אתה חייב מסך מלא, תעשה מתיחה של התמונה, ללא עיבוד יחס תעבד צדדים במקצת, אם עיבוד יחס אז רק זום אנמורפי, או יחס 14:9, מה שכן יש וריאציה נוספת שהיא מתיחה של צדדים ושמירה על מרכז, לרוב יש את זה במנגנון המסך, אך אתה תמיד יכול לשחק בהגדרות יחס וזום בנגן שאתה משתמש בו, ממליץ על MPCHC

פורסם

הרזולוציה הטבעית של הטלוויזיה היא הרזולוציה שאתה אמור להגדיר לה כשאתה מוציא אות ממחשב/סטרימר.

סרטים המיועדים לקולנוע, מצולמים בעדשה רחבה יותר מהרוחב הסטנדרטי של טלוויזיות 16:9.

לכן גם אם הסרט ב1080P הרבה פעמים יש פסים שחורים.

הרבה תוכנות/נגנים/סטרימרים וכו... כוללים פונקציות התאמה בין רוחב הסרט לטלוויזיה.

לדוגמה בנגן SPLASH PRO שאני משתמש אפשר להגדיר מה לעשות עם סרטים בפורמטים רחבים או צרים יותר מהמסך/טלוויזיה.

splash_settings_video.jpg

בתמונה אפשר לראות את הפסים השחורים בצדדים בהצגת 4:3, ואת הפסים השחורים למעלה ולמטה בהצגת פורמט 16:9.

ל4:3 אפשר להגדיר מתיחה(לא מומלץ) או קיצוץ למעלה ולמטה(לא מומלץ) או שילוב של השניים.

המלצה שלי ל4:3, עדיף לא לשנות כלום.

ל16:9 אפשר להגדיר קיצוץ מלא של הצדדים, או קיצוץ חלקי(כדי לא לאבד יותר מדי תוכן).

תעשה מה שאתה רוצה, רק קח בחשבון שקיצוץ מלא יכול לפעמים להסיר תוכן רלוונטי.

פורסם

הדרך היחידה להתמודד עם הסרטים שצולמו בפורמט קולנוע (עם הפסים השחורים) זה לקנות טלויזיה גדולה יותר.

כלומר לא משנים כלום ורק בגלל שהטלויזיה גדולה יותר רואים את הסרט עם הפסים השחורים בצורה נורמלית.

פורסם
  • מחבר

הבנתי :)

תודה חברים.

פורסם

הדרך היחידה להתמודד עם הסרטים שצולמו בפורמט קולנוע (עם הפסים השחורים) זה לקנות טלויזיה גדולה יותר.

כלומר לא משנים כלום ורק בגלל שהטלויזיה גדולה יותר רואים את הסרט עם הפסים השחורים בצורה נורמלית.

או לקנות טלוויזייה 21:9. :)

פורסם

שיגעון, עכשיו תראה את מבט עם פסים שחורים בצדדים..

יש בכלל טלוויזיה כזו ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים