עבור לתוכן

עניין מעצבן עם ראוטר חדש של TP-Link

Featured Replies

פורסם

לאחרונה התחילו למכור בארץ את הנתב TL-WDR4300 שהוא Dual Band אמיתי (משדר בו זמנית גם ב 2.4Ghz וגם ב-5).

קניתי אותו אתמול אחרי שעברתי מספר פעמים על הנתונים של הנתב כפי שמופיעים באתר של החנות וחיברתי למחשב כדי להתחיל בהגדרות.

ברגע שהגעתי לחלק של האלחוט משהו כבר נראה לי מוזר - חסרות אופציות בתחום של ה 5Ghz.

אוקיי, נכנסתי לאתר היצרן, הורדתי את הקושחה האחרונה (יצאה לפני פחות מחודש) וניסיתי לעדכן. וכל הזמן מתקבלת איזושהי הודעת שגיאה לא ברורה והנתב לא מתעדכן.

לקח קצת זמן עד שקלטתי מה העניין..

לנתב התקינו קושחה אחרת שמיועדת לשוק המקומי וכנראה חוסמת כל מיני אפשרויות בתחום של ה 5Ghz.

מה שמרתיח בכל הסיפור הזה הוא שהעניין לא מפורסם, בחנות לא אומרים שום דבר וביזבזתי שעה על ללכת לקנות אותו ועוד שעתיים בהתעסקות עם ההגדרות והקושחה.

שלחתי פניה ליבואן שלא נענתה עד עכשיו.

מה דעתכם ? האם זה בכלל חוקי להסתיר את העובדה שהנתב שנמכר בארץ "מסורס" ולא נותן את אותן האפשרויות כמו הדגם שנמכר בחו"ל ?

יש פה עילה לדרוש זיכוי ולהחזיר את המוצר ? (שמור בקופסה מקורית כמובן).

פורסם

כבר כתבו מספר פעמים בפורום שהיבואן התקין צ'יפ בעל קושחה מקומית(גרוע ביותר), לצערי אפשר לצרוב קושחה חדשה רק עם החלפת הצי'פ ומישהוא פה בפורום החליף והעלה מדריך איך לעשות את זה, לא זוכר איפה זה,

אין מה לעשות, היבואן כבר 3 שנים לא חידש בקולקציית הנתבים של TP-LINK ועכשיו משרד התקשורת מחייב להסיר תדרים מסויימים אז מה לעשות? לא לייבא? עד מתי אנשים יקנו את ה1043ND הטוב אבל הישן?..

זאת המציאות שלנו בישראל, תמיד מיוחדים - בהכל - לטוב ולרע(לדעתי הרוב רע)

פורסם
  • מחבר

כבר כתבו מספר פעמים בפורום שהיבואן התקין צ'יפ בעל קושחה מקומית(גרוע ביותר), לצערי אפשר לצרוב קושחה חדשה רק עם החלפת הצי'פ ומישהוא פה בפורום החליף והעלה מדריך איך לעשות את זה, לא זוכר איפה זה,

אין מה לעשות, היבואן כבר 3 שנים לא חידש בקולקציית הנתבים של TP-LINK ועכשיו משרד התקשורת מחייב להסיר תדרים מסויימים אז מה לעשות? לא לייבא? עד מתי אנשים יקנו את ה1043ND הטוב אבל הישן?..

זאת המציאות שלנו בישראל, תמיד מיוחדים - בהכל - לטוב ולרע(לדעתי הרוב רע)

תודה על המידע אבל פרסום בפורום הוא לא מספיק במקרה הזה.. האם החנות והיבואן לא מחוייבים לציין את זה במפרט של הנתב וכל אחד יעשה את השיקול אם מתאים לו לקנות ?

קניתי בחנות שממש לא מעודדת החזרות וביטולי עסקות, האם אני תקוע עכשיו ?

פורסם

יש לך שאלות מצויינות שאין לי תשובות עליהן..., האם כל כך בלתי נסבל לעבוד עם הנתב? הוא לא עובד טוב? או שהבעיה היא רק שחסרות לך כמה אופציות?

פורסם
  • מחבר

אני לא יכול לבדוק יותר מדי כי יגידו שהוא משומש ואז אני באמת אהייה תקוע איתו..

עדיין אין לי מתאם אלחוטי 5Ghz שתומך במהירות 450 כדי לבדוק אם הוא באמת מקבל את המהירות הזאת..

בכל מקרה זה מעצבן שאני לא יכול לעדכן קושחה לפי מה שהיצרן מפרסם וגם לא ניתן להשתמש בקושחה אלטרנטיבית כמו DD-WRT המצויינת..

המוצר פשוט תקוע עם מה שיש בפנים וזהו..

במחיר נמוך יותר הייתי כבר מביא אותו מאיביי בלי מגבלות ושטויות (נכון שתמיד יש סיכוי שיעצר בבדיקה אבל כבר קניתי כמה נתבים מחו"ל והכל עבר בסדר).

פורסם

איפה אתה גר?

אם אתה צריך עזרה אני יכול להפנות אותך איך לצרוב firmware גלובאלי. אבל זה לא כל כך קל וצריך לקנות ציפ' מתאים שמחברים ללוח אם של הראוטר.

דרך אגב, הגרסא שבאה איתו גרועה ביותר... עם MPLS של הוט פשוט ים איבודי מידע, הייתי בטוח שהתשתית דפוקה ובסוף עדכון לגרסא הגלובאלית ומשם ל-DD-WRT עשתה קסמים והראוטר פשוט ליגה...

בנוסף למידע כללי שתדע שעם מתאם 300MBPS (לא 450) במרחק של כ-8 מטרים מהראוטר אני מקבל 102/2 את מלא המהירות...

לא הייתי אומר שיש בו משהו מיוחד ב-2.4

אבל מה שכן אני חודש כמעט איתו ולא הייתה ולו קריסה אחת שלו...

פורסם

הכי טוב זה להביא מארה"ב

אני הבאתי משם לינקסיס דואל בנד עם כרטיסי רשת תואמים

אצלי התדר של 2.4 עובד יותר טוב מ-5 אז ככה שלמעשה אין הבדל אבל לפחות אין לי שום הגבלה בקושחה

כמו האחרים גם אני שמעתי סיפורי זוועות על הראוטרים האלה שנמכרים כאן, כדאי להתרחק.

פורסם
  • מחבר

תודה לכל מי שהגיב ועזר :xyxthumbs:

אחרי ששכנעתי את היבואן בנדא מגנטיק שאי פרסום העובדה שהראוטר עובר שינוי כדי להימכר בארץ הוא לא בדיוק חוקי, הם אישרו ל KSP זיכוי והחזרתי אותו לחנות (ששם דרך אגב האשימו אותי כמובן וטענו שאם אני יודע מה זה FIRMWARE, אני אמור גם לדעת שיש סיכוי לקבל ראוטר עם FW מקוסטם ומוגבל והייתי צריך לבדוק את זה לפני הקניה, אבסורד בפני עצמו ובסופו של דבר הם ראו שהם טעו.. )

פורסם

מתחבר מאוד לכל עניין הסתרת המידע , זו רמאות לשמה לדעתי

דרך אגב אני אישית לא מתקרב ל ksp כבר למעלה משנתיים

השרות שלהם זוועתי הן במכירה והן אם חס וחלילה צריכים לממש אחריות

פורסם
  • מחבר

מתחבר מאוד לכל עניין הסתרת המידע , זו רמאות לשמה לדעתי

דרך אגב אני אישית לא מתקרב ל ksp כבר למעלה משנתיים

השרות שלהם זוועתי הן במכירה והן אם חס וחלילה צריכים לממש אחריות

עד כמה שלא אהבתי את התגובה של KSP (אתה אשם, היית צריך לברר לפני הקניה), לא באמת יכולתי לבוא אליהם בטענות. (וגם לא ממש הופתעתי...). מי שהסתיר את המידע הוא היבואן שיכול להביא את המוצר הזה לארץ רק אחרי ביצוע הגבלות בקושחה לשידור ב 5Ghz. ברגע שהקושחה אינה המקורית של TP LINK (וגם לא ניתן לטעון את הקושחה המקורית), זה פשוט לא אותו מוצר.. מצידי שיקראו לו 4350 במקום 4300 ויזהו אותו כנתב תואם לשוק הישראלי.. הוא לא צריך להופיע עם המפרט הטכני המקורי של TP LINK כי הוא פשוט לא זהה.

פורסם

נכון

פורסם

עד כמה שלא אהבתי את התגובה של KSP (אתה אשם, היית צריך לברר לפני הקניה), לא באמת יכולתי לבוא אליהם בטענות. (וגם לא ממש הופתעתי...). מי שהסתיר את המידע הוא היבואן שיכול להביא את המוצר הזה לארץ רק אחרי ביצוע הגבלות בקושחה לשידור ב 5Ghz. ברגע שהקושחה אינה המקורית של TP LINK (וגם לא ניתן לטעון את הקושחה המקורית), זה פשוט לא אותו מוצר.. מצידי שיקראו לו 4350 במקום 4300 ויזהו אותו כנתב תואם לשוק הישראלי.. הוא לא צריך להופיע עם המפרט הטכני המקורי של TP LINK כי הוא פשוט לא זהה.

מצטער לנפץ לך את הבועה שאתה חיי בה, אבלאף חברה לא תסכים לשום יבואן שינוי שם דגם או לחילופין יקימו לו דגם חדש ספציפי, צא מהסרט שאתה חיי בו, בתור חברה גדולה בעלת מאות מיליוני לקוחות, היית משנה או מוסיף דגם בשביל כמה עשרות/ אלפי לקוחות בלבד? ממש לא.

מה שכן אבל, היבואן היה צריך להוסיף מדבקה/ פתק על האריזה במקום שהצרכן יכול לקרוא ולרשום שם שהוא מוריד/ חוסם את האופציה...

פורסם
  • מחבר

מצטער לנפץ לך את הבועה שאתה חיי בה, אבלאף חברה לא תסכים לשום יבואן שינוי שם דגם או לחילופין יקימו לו דגם חדש ספציפי, צא מהסרט שאתה חיי בו, בתור חברה גדולה בעלת מאות מיליוני לקוחות, היית משנה או מוסיף דגם בשביל כמה עשרות/ אלפי לקוחות בלבד? ממש לא.

מה שכן אבל, היבואן היה צריך להוסיף מדבקה/ פתק על האריזה במקום שהצרכן יכול לקרוא ולרשום שם שהוא מוריד/ חוסם את האופציה...

ידידי אתה כנראה קורא עברית אבל לא מבין את הנקרא..

כתבתי "מצידי".. לא כתבתי "אני דורש", או "אני תובע" או "אני אזמבר אותם בבית משפט עד שישנו את שם הדגם".

את הצרכן שמשלם ממיטב כספו כל זה לא מעניין בכלל.

מה שמעניין הוא שאם אני נכנס לאתר של TP LINK ואחרי זה נכנס לאתר של החנות בארץ שמוכרת את הנתב, ומופיע אותו מפרט בדיוק, 1 ל -1 אני מצפה לקבל את אותו מוצר.

וברגע שהמוצר עבר שינוי משמעותי אני רוצה לדעת על זה לפני הקניה.

במילים פשוטות - אם היו מפרסמים שיש לנתב FW שעבר שינויים, לא הייתי הולך לחנות ולא הייתי קונה אותו וזהו.

וצודק בהחלט GrimBall... במשך שנים מכרתי בחנות למיר מחשבים בהרצליה את המוצרים של אדימקס ותמיד הייתה לדגמים סיומת IL. כשיש ליבואן בארץ קשר חזק מאד עם היצרן בחו"ל אז הכל אפשרי.

פורסם

אתה מעלה באוב..למיר, איזה חנות, איזה שרות !!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים