עבור לתוכן

מרים חלונות לאוטו, איך זה עובד בידיוק ?

Featured Replies

פורסם

שלום

רציתי לדעת איך בידיוק מחובר מרים חלונות, לחלון, ואיך בידיוק זה עובד ?

הוא מחובר ישר למנוע של החלון ? או פשוט לכפתור ששולט על העלאה של החלון ?

מישהו יכול להסביר ביותר פרטים ?

תודה....

פורסם
  • מחבר

תגידו לי אם הבנתי נכון

למנוע של החלון יש 3 חוטים, חוט אחד להרמה חוט אחד להורדה וחוט אחד "אדמה"

אם אני אשים ריליי 12V על העלאה + אדמה

הוא ירים לי את החלון ??

תודה.

פורסם

מה ההתנגדות בין כל 2 חוטים ובין כל חוט למתכת החיצונית ?

פורסם
  • מחבר

אין לי מושג, אני שואל תאורתית בלבד בשביל לבנות סכמה...

פורסם
PowerWindows.jpg
פורסם
  • מחבר

אז בעצם כל "מודול" של מרים חלונות, הוא בעצם קבלת Pulse מהאזעקה והפעלת ריליי של 12V שמחובר ישירות לחוט ה"הרמה" של המנוע, ולא נוגע בכפתור הרמה...

נכון?

PowerWindows.jpg

פורסם

אז בעצם כל "מודול" של מרים חלונות, הוא בעצם קבלת Pulse מהאזעקה והפעלת ריליי של 12V שמחובר ישירות לחוט ה"הרמה" של המנוע, ולא נוגע בכפתור הרמה...

נכון?

בוודאי. ולא רק בחלונות. כל חיבור של צרכן זרם גבוה ברכב (וכמעט כל הצרכנים ברכב הם כאלה) לא מופעל ישירות מכפתור הפעלה, אלא דרך ממסר. הזרם הגבוה יכול להרוס מגעים עדינים של לחצנים. מלבד זאת, ברכבים רבים הפיקוד עובר דרך מחשב הרכב, בעיקר כדי לסגור אוטומטית בנעילת הרכב וכדומה.
פורסם
  • מחבר

אז הרעיון של סאן רוף עובד על אוטו עיקרון של החלון, נכון ?

פורסם

כן

החיבורים יכולים להיות לפי סכימות שונות. למשל בסכימה שירח אפל העלה יש פאק קטן - יש סיכוי לשרוף מנוע אם לוחצים בו זמנית למעלה ולמטה על 2 המפסקים ששולטים על החלון הימני ובמנוע עצמו אין הגנה. בסכימה נכונה יותר, אחת מהדרכים לפתור את הבעיה למשל היא שהחוט הוורוד למפסק הימני יצא מהמפסק של הנהג (על ידיי מפסק שיש לו יציאה נוספת) ולא מהפלוס - ובטוח שברכבים מסוימים תהיה סכימה כזאת, ובטוח שיש אפשרויות נוספות

צרכנים בדושל של חלון עדיין יכולים להיות מחוברים ישירות מהמפסק, הם לא לוקחים זרם לזמן ארוך בכל פעם כך שהמפסק לא מספיק להתחמם, וניתן ליצור מפסק לא גדול יחסית שיוכל להחזיק אותו - כמו שיש בחלק מהרכבים הישנים. בגג חשמלי (לוקח זרם גבוה יותר) כן הייתי מצפה לראות ממסר

פורסם

מנסיוני בכול המנועים החשמלים של חלונות החשמלים קיימת הגנה טרמית מובנית במנוע או/גם פיוז טרמי חיצוני בנוסף.

בכול מנגנון מקורי של הרכב לשליטה על חלונות חשמל קיים מעגל המונע הפעלת המנוע החשמלי בו זמנית על-ידי שני מפסקים (למטה ולמעלה). הגנה היא במבנה של המפסקים או חשמלית.

גם בשרטוט החשמלי שצירף ירח אפל קיים Circuit breaker על קו הפלוס המונע שריפת המנוע החשמלי במידה ומחזיקים את המפסק מעבר לזמן מסויים (10-20 שניות) וכפי שכתבתי קודם לכן קיים גם פיוז טרמי במנוע החשמלי שלא מראים אותו בשרטוט החשמלי.

בכול מקרה הדברים שרשמתי נכונים לרוב הרכבים משני העשורים האחרונים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים