עבור לתוכן

מבקש חוות דעת על הISP "טריפל סי - מהיר" (=גלישת אינטרנט מתועדפת לעומת לקוח פרטי)

Featured Replies

פורסם

ממה שהצלחתי לדלות, כיום טריפל סי במסלול הרגיל (של לקוח פרטי) היא לא כל כך אטרקטיבית מבחינת ביצועים.

לא הצלחתי למצוא ביקורות על אספקת האינטרנט מהסוג ה"מהיר" (=לקוח מתועדף) שהיא מציעה.

במהירות 20 מגה ומעלה, במסלול המהיר, היא יותר יקרה מהספקיות הגדולות. אבל האם יש תמורה למחיר הגבוה? כדאי לשלם יותר? או שהם יקרים רק בגלל שכח הקנייה שלהם+כושר המיקוח שלהם מול ספקיות התשתית הם קטנים?

איך היא בהשוואה לבזק בינלאומי? ל018? לנטוויז'ן? ובכלל אשמח לשמוע פירוט עדכני לגביהן.

חשובים לי ביצועים טובים בכל שעות היממה:

- סטרימינג של וידאו/טלויזיה FULL HD מחו"ל

- תגובות מהירות בעת ביצוע פעולות אונליין באתרי מסחר עם ערכים בזמן אמת בבורסות ניו יורק ואירופה (שם כל עיכוב הוא קריטי), ובמשחקים אונליין

- הורדות במלוא רוחב הפס, ללא חסימות למיניהן או כל מיני מניפולציות.

האם כמו הספקיות הגדולות היא "עוזרת" להורדות ע"י כך שהיא תמיד דואגת לכך שיהיה לה CACHE גדול בתוך ישראל של רוב התכנים הפופולריים והחדשים בסצינת ההורדות? או שהיא לא מתעסקת ברמה כזאת?

גם יש לשים לב האם כל זה עקבי, או שכשהלקוח חדש הוא מקבל רוחב פס טוב, אבל אחר כך (למשל שבועיים) מתחילות המניפולציות?

ואיך התמיכה הטכנית שלהם, במיוחד בזמנים כמו שבתות ולילות?

פורסם

אני חושב שה"מהיר" זו ברירת המחדל שלהם. או שאולי זה היה כך בעבר. או שהם כשהם פיצלו מסלולים, אז כל הלקוחות הקיימים הועברו למסלול ה"מהיר". בכל אופן אני איתם כבר מעל שנה (אולי קרוב לשנתיים) בשתי חבילות ובשתיהן אני במסלול ה"מהיר" בלי שביקשתי. אחת של 5Mbit ואחת של 12Mbit.

הביצועים שלהם סבירים. יש מידי פעם איטיות בסטרימינג, אבל לא שמתי לב למניפולציות מכוונות. לא שמתי לב גם לתיעדוף לקוחות חדשים.

התמיכה הטכנית שלהם נותנת מענה מהיר ואדיב (אפילו טורחים לחזור אליך ביוזמתם), אבל זה לא שהם יכולים לעשות ניסים ונפלאות. אם לפעמים יש איטיות לחו"ל בגלל מגבלות רוחב פס, אז זה המצב.

כאמור, אני לא משתמש במהירויות הגבוהות, אז אני לא יודע עד כמה חוות הדעת הספציפית שלי לביצועים רלוונטית לגביך.

לגבי המחיר המעט גבוה יותר - אני חושב שזה עניין של מדיניות חברה. הם נותנים מחיר אחיד לכולם. לא מתמקחים, אין "דילים", אין "תאיים בהתנתקות ומחלקת השימור תוריד את המכנסיים ותתכופף בשבילך", וגם אין הפתעות כמו מחיר שקופץ אחרי שנה כששכחת. יותר מזה - כשיש עדכון תעריפים שמוריד מחירים - הלקוח מקבל אותו אוטומטית - לא "שוכחים" אותו במחיר היקר יותר.

אישית אני מברך על גישהו כזו יוצאת דופן בקרב חברות התקשורת בישראל, ומוכן לשלם מספר שקלים יותר בחודש לחברה שפועלת ככה. יש לזכור שCCC הייתה הראשונה שפרצה את "קרטל" החברות הגדולות ונתנה מחירים הוגנים ללא התחייבויות, הרבה לפני הרפורומות של משרד התקשורת שביטלו את עניין ההתחייבות לחלוטין. מבחינתי - מדובר בחברה טובה, וכמה שיהיו לה יותר לקוחות - יותר טוב.

פורסם
  • מחבר

היום יש להם מסלול "אינטרנט פרטי בענן" ומסלול "אינטרנט מהיר בענן". ככה שהמהיר הוא בהחלט לא ברירת המחדל.

https://store.ccccloud.com/index.php

ומבדיקה כאן בפורום, הסתבר לי שהם הציעו (ואולי עדיין מציעים למי שמבקש באופן מפורש) אפילו מסלול "למקצוענים" (אבל הוא לא מאוזכר באתר שלהם):

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=530553.msg4527072#msg4527072

השרשור הנ"ל מהאתר כאן לא סיפק לי תשובה מספקת, והוא גם לא עדכני לסטטוס הנוכחי ולזמן הנוכחי.

גם אני מאוד מעריך את טריפל סי על השקיפות - הן במחירים והן על ההודאה על התיעדוף, את זה שהם לא משחקים מישחקים ולא מתחכמים עם הלקוחות, ואפילו מעריך אותה על זה שיש אנטי וירוס ואנטי ספאם (בחינם) בתיבת הדוא"ל שלה (אפילו שאני משתמש רק בשירותי דוא"ל כמו ג'ימייל ולא רוצה להשתמש בתיבה של הISP). אני גם מאוד מעריך את זה שאפשר להתחבר אל שירותיה (וגם להתנתק) באופן עצמאי לחלוטין - ישירות דרך האתר, בלי צורך באף שיחה עם נציגה טלפונית.

אין ספק שעבור לקוח ללא דרישות בנוגע לביצועים, ובמהירויות נמוכות (לגביהן היא תחרותית גם במחיר), עדיף להתחבר דרכה.

השאלה היא האם היא מספקת ביצועים טובים גם למשתמשים יותר כבדים ועם יותר דרישות.

אני שוב תוהה האם היא יקרה יותר במהירויות הגבוהות בעיקר מפני שיש לה כח קניה וכושר מיקוח קטנים יותר בגלל שהיא קטנה, וגם רוצה לציין שהיא נמצאת בעמדת נחיתות מול קבוצת בזק ומול הוט מכיוון שאין לה תשתית - ככה שהיא נתונה לסחטנות מצד בזק והוט בנוגע לתעבורה בתשתית - זאת הסוגיה הידועה בשם "הסכם הג'יגות" בין הספקיות לבין חברות התשתית (מי שמעורה בעניין בוודאי נתקל במושג הזה כבר). לבזק והוט יש תשתיות, ולכן הן יכולות לקזז את עלויות הISP מול עלויות אספקת התשתית, ואילו אלה שהן רק ISP אין להן מאיפה לקזז, והבעיה מתעצמת עבור ISP קטנה. בעיה דומה היא לגבי הבעלות על הכבל הימי הבינלאומי.

אבל בשורה התחתונה - אני פשוט מעוניין לדעת לגבי הביצועים בפועל של טריפל סי במסלול המהיר- עד כמה הם טובים, ועד כמה זה שווה את ההפרש במחיר.

כמו כן אשמח לשמוע התייחסות מפורטת ועדכנית לגבי 014, 013 ו-018. (אני יודע שהיו הרבה שרשורים בנושא, אבל דרוש מידע עדכני וכמו כן גם מידע השוואתי).

פורסם

מעקב

פורסם

הדרך הכי טובה לדעת זה פשוט להתחבר אליהם ולנסות בעצמך, לא מרוצה? תתנתק.

מה שאהבתי בCCC זה את היכולת לעבור בין חבילות ולשנות מנוי ישר מהממשק ניהול בדף האינטרנט מבלי לדבר איתם כלל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים