פורסם 2013 בינואר 1312 שנים אני רוצה לקנות מחשב חדש, ואחרי בדיקה רצינית אני אשמח לשמוע את הדעות של חברי הפורום בנוגע לשאלה בכותרת.האם יש היגיון להשקיע 1200 שקל בקירור למערכת - שכולל בין היתר קירור מים סביר (H100I) ועוד מספר רכיבים נוספים כולל קירור יעודי לכרטיס המסך.לשקט יש משמעות חשובה כמו גם לאמינות.האם נכון יותר להשקיע את הסכום בשדרוג רכיבי המערכת?נ.ב. כדי לכסות את השאלה לפני שתעלה,המערכת עליה מדובר תבוסס מעבד iv i7 3770k וכרטיס מסך amd 7950 ותשמש לפיתוח בסביבות מרובות (windows, לינוקס ומק) ולמשחקים במידה והזמן יאפשר.
פורסם 2013 בינואר 1312 שנים לכל אחד ההיגיון שלו.האם מתוכנן OC?בכל מקרה תוכל למצוא קירורי אוויר שיהיו טובים ושקטים מאוד.
פורסם 2013 בינואר 1312 שנים מחבר דיי ברור שאם משקיעים 1200 שקל הרעיון הוא OC לא קטן.אני אחדד את השאלה, יש הגיון להעדיף קירור טוב ו-OC על חשבון שדרוג רכיבים?
פורסם 2013 בינואר 1312 שנים הכל תלוי תקציב, מה יש ברשותך ושימושים.אם יש לך כבר 3770K והעבודה שלך במחשב לא כוללת עבודה מסיבית לצורכי פרנסה, אז OC זו אפשרות נהדרת.אחרת זה לא משתלם, 3770K הוא מהמעבדים החזקים בשוק הפרטי.
פורסם 2013 בינואר 1412 שנים השאלה מה אתה מחפש, אתה לא חייב לרכוש קירור יעודי לכל רכיב, זאת אומרת ללוח האם כמובן שלא, מארז וסירקולציה את זה תכניס בתקציב. לגבי קירור יעודי לכרטיס מסך, תבדוק דגמים שכן היום באותו מחיר או קצת יותר אתה מקבל גירסה עם קירור יעודי שחוסכת את כל ההתעסקות. לגבי המעבד פה אין יותר מדי ברירות או קירור אוויר חזק או מים
פורסם 2013 בינואר 1412 שנים חד וחלק - השקעה בקירור סך של 1,200 ש"ח היא לא משתלמתהתוספת השולית שתקבל (לעומת קירור ב300 ש"ח למשל) היא קטנה משמעותיתאנשים משקיעים סכומים כאלו (ויותר) כי זה תחביב, כי זה "עושה להם את זה"לא בגלל שיש בזה הגיון כלכלי כלשהו.אם ניקח את המפרט שכתבת - כמה אתה חושב תשיג יותר עם הH100 לעומת (נניח) קירור אוויר HIGH END כמו הNH-D14?
פורסם 2013 בינואר 1412 שנים מחבר רציתי להשיג שקט וביצועים בלי להתפשר על אחד מהם.אני חושב ברצינות לחכות קצת ל-H220 החדש שהוכרז ב-CEShttp://www.swiftech.com/pr-1-3-13-h220.aspxאם מה שסרטונים ביוטיוב מראים נכון, הוא יהיה חרישי ויציג ביצועים מעולים במחיר של כ-500 שח (בחול)נ.ב. הסיבה למחיר הגבוה היא בעיקר עקב המחשב להוסיף קירור מים גם לכרטיס המסך.
פורסם 2013 בינואר 1412 שנים חד וחלק - השקעה בקירור סך של 1,200 ש"ח היא לא משתלמתהתוספת השולית שתקבל (לעומת קירור ב300 ש"ח למשל) היא קטנה משמעותיתאנשים משקיעים סכומים כאלו (ויותר) כי זה תחביב, כי זה "עושה להם את זה"לא בגלל שיש בזה הגיון כלכלי כלשהו.בדיוק.
פורסם 2013 בינואר 1412 שנים בוא נשים דברים בפרופרוציה.נניח שיש לך *** קטן, רק 8 ס"מ.אז אתה עושה ניתוח ומגדיל את ה*** ל18 ס"מ(מעל הממוצע) ב20 אלף שקל.המנתחים אומרים לך שאי אפשר להגדיל את ה*** יותר.אבל מנתח מומחה ביפן יכול להגדיל לך את ה*** ל19 ס"מ בעוד 70 אלף שקל או ל20 ס"מ ב150 אלף שקל.תגדיל או לא תגדיל?אותו דבר בדיוק עם קירור מים.
פורסם 2013 בינואר 1412 שנים אני חושב שיהיה הפרש ביצועים לא קטן באותה רמת שקט. אני טועה?באותה רמת שקט? תקבל 5 מעלות? 7 מעלות? (גם אני נדיב, כי בכל זאת תצטרך 2 מאווררים בשביל הרדיאטור)עוד 200 מגה הרץ באוברקלוק למעבד?החלפה של מעבד עוד שנה/שנתיים תתן לך הרבה יותר.
פורסם 2013 בינואר 1412 שנים הקטע שגם יש הרבה יותר סיכון בניתוח להגדלת *** ל19 או 20 ס"מ.צריך מזל, ויתכנו סיבוכים.זאת אומרת שכדי באמת להגיע לקצה אתה צריך מעבד מוצלח במיוחד.וOC קיצוני עם מתח גבוה מעלה משמעותית את הסיכון שהמעבד יתקלקל באופן כזה או אחר.באמת שעדיף להישאר עם 18 ס"מ.*** לא עובד... זה ****.
פורסם 2013 בינואר 1412 שנים מחבר באותה רמת שקט? תקבל 5 מעלות? 7 מעלות? (גם אני נדיב, כי בכל זאת תצטרך 2 מאווררים בשביל הרדיאטור)עוד 200 מגה הרץ באוברקלוק למעבד?החלפה של מעבד עוד שנה/שנתיים תתן לך הרבה יותר.אני יודע שכולם יקפצו עלי, אבל אני מאלו שמחליפים מחשב פעם ב-5-6 שנים (רק נייח. ניידים מחליפים מהר יותר בגלל סוללות מניסיוני)לגבי הרדיאטור, אפשר לשים לו 4 מאוורים במקום 2, ולקבל ביצועים עדיפים ברמת שקט נמוכה משימוש ב-2 מאוורים, זה לא יתרון?אם נעזור רגע בצד את הקירור לכרטיס מסך, ההבדל הוא כ-300 שקלים בין קירור אוויר יקר מאוד וקירור מים בסיסי.השקעה הגיונית בשביל שקט? או שזה עדיין תוספת שולית זניחה ביחס לתשלום מיותר.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.