עבור לתוכן

מה ללבוש כשרצים בחורף?

Featured Replies

פורסם

האם חולצה טרמית בלבד מספיקה? או שאתם שמים מעל עוד איזה חולצה?

בנוסף אני לא כ"כ מבין בחולצות טרמיות אז אני אשמח אם תמליצו לי על אחת טובה...

תודה מראש!

• תגובות 48
  • צפיות 14.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שונה לכל אחד. אני למשל הולך בחורף בכללי אם קצר (יכול להיות ב 2 שכבות קצר) אז זה לא שונה. לדעתי מה שאתה מרגיש בסדר איתו (קצת קר, אבל שלא יציק)

פורסם

הכי חשוב זה לא להחשף לקור לאחר האימון. זה באמת מה שגורם לשרירים תפוסים ולבעיות בסחוס, בגב ומה לא...

אתה יכול בתכלס גם לרוץ בקצר קל כמו שאמרו לפני, אבל חשוב להתלבש בצורה חמה או להכנס למקום חם בתום האימון.

פורסם

תגן בעיקר על הלב והריאות.

כל השאר לפי ההרגשה.

כל עוד אתה במאמץ אתה מייצר חום.

גם שרוולים ומכנסיים קצרים לא ישנו הרבה בדרך כלל.

אם אתה יודע שתעצור באמצע האימון ליותר מכמה דקות בודדות או אתה לא בטוח לגבי הטמפרטורה, כדאי שתיקח איתך פריט נוסף ללבוש, כמו סוודר קשור מסביב למתניים.

פורסם

אם אתה מתכוון לרוץ ברוח חזקה, אתה יכול לקנות וסט ללא שרוולים שיגן עליך מפני הרוח.

כובע לראש/מחממי אוזניים אם אתה רגיש. (אם אני רוכב בזמן שקר בלי אוזניים מכוסות,האוזניים שלי מתחילות לקפוא ואני מתחיל להצטנן ולפלוט ליחה.)

זה מה שאני הזמנתי בשביל לרכב על האופניים בחורף:

http://www.ebay.com/itm/261131800533?var=560171150947&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

http://www.ebay.com/itm/190766786516?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

http://www.ebay.com/itm/290807385402?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

בנוסף הזמנתי טייץ רכיבה צמוד + חולצה.

פורסם

כובע גרב, סווטשרט עם כובע... וחולצה טרמית כמו שכתבת. המכנס לא ממש משנה.

פורסם

חולצת דרייפיכס שרוול ארוך עם גופייה מתחת, כובע גרב ומכנס ארוך או קצר לפי הטמפרוטורה בחוץ

בגשם אני קושר לעצמי מעיל ניילון קל על הצוואר לשים בסוף הריצה

לא רוצה לגנוב את הדיון, אבל מה הרעיון מאחרוי החולצות הטרמיות האלה?

וזה באמת שומר על החום?

פורסם

לריצה הייתי ממליץ מכנס טריניג ארוך+ חולצה תרמית/חולצת דרייפיט. אם יש לך בעיות בקור באצבעות או באוזניים אני ממליץ על כובע, למרות שבמהלך הריצה מתחממים לרוב וזה פג.

חשוב מאוד כמו שציינו לפניי בסוף הפעילות הספורטיבית להתעטף חם/להכנס למקום חם, אחרת זה גורם לגוף להתכווץ ולעיוותים עתידיים שמתפרשים בשרירים תפוסים וכאביי ספורט שונים ומשונים.

אם אתה רץ אחריי גשם/בזמן גשם תשים לב שיש לך נעליי ריצה טובות עם גריפ מתאים שלא תחליק חלילה. לא סימפטי.

חולצות תרמיות זה דבר נהדר!

הן מנדפות זיעה ושומרות על החום. קיימים שתי סוגים עיקריים:

1)חולצה דינאמית- מתאימה לפעילות דינאמיות. ריצה, הליכה, כל דבר שאומר שאתם אקטיבים. החולצה הזו דקה ומנדפת זיעה בצורה מצוינת.

2)חולצה סטטית- מתאימה לפעילויות סטטיות. שמירה במגדל בצבא, ישיבה במקום וכו'. החולצה הזו יחסית עבה והיא יעילה לתפקידים שבהם אתם רוב הזמן במקום. היא לרוב יותר יקרה ועבה יותר.

ככל שמשקיעים יותר= מקבלים יותר והטיב אייכות עולה (הסיב יותר דק וצפוף והוא יותר נעים, קל ושומר טוב על חום הלובש).

חולצה ממוצעות עולה סביב ה-100~150 ש"ח.

חשוב מאוד בתחום הזה שהחולצה תשב צמוד והדוק לעור ולא רפוי. אני אישית אוהב את הבגדים שלי גדולים ורפויים, ועד שלא העירו לי על כך בחנויות המטיילים לא הבנתי מה כל "הטררם" בתחום הביגוד התרמי. לאחר מכן- מבינים על מה מדובר כשיוצאים החוצה! :xyxthumbs:

*בגלל שהחולצה נושמת היא בקושי מסריחה ואפשר ללבוש אותה יום לאחר יום ובמידת הצורך עושים לה כביסה ידנית בשביל לא לשחוק את הסיבים העדינים או שתתכווץ מהחום.

מנסיוני עם חולצה זולה וחולצה יותר יקרה יש הבדל רב ברמות המחיר (כמובן שצריך לעשות סקר שוק וכד'...)וכמו שציינתי, עליה במחיר מביאה כאן למוצר יותר טוב.

אישית אני ממליץ לכל אחד להחזיק חולצה/שתיים בארון. זה דבר שמחזיק שנים ומאוד יעיל לימים קרים/לאנשים שלא אוהבים לבוש בצל כמוני.

פורסם

את החום מהביגוד הטרמי מרגישים לאורך זמן?

כי מדדתי בחנות חולצת דרייפיט עם שרוול ארוך, ואז חולצה טרמית שרוול ארוך (אקטיבית)

ולא הרגשתי שום הבדל :\

פורסם

החולצה הזאת *שומרת* חום, היא לא מייצרת אותו. אין לה מפזר חום בלתי נראה שמחובר אליה.

פורסם

ממליץ לך לבדוק עוד סוגים. כעיקרון כשהחולצה מטיב גרוע, היא לא שומרת על החום טוב בגלל שהסיבים שממנה עשויה החולצה לא אייכותיים=> לא ישמרו טוב על חום הגוף.

סיבים של חולצה תרמית זה חומר מרוכב לכל דבר כמו בטון מזוין- מכיל מלט ותמיכת מוטות. ככה גם בחולצה תרמית- היא מכילה שילוב של סיבים שמקנים יחד תרומה חדשה ומשופרת לסוג האריג.

ככל שהתקציב עולה- הטכנולוגיות משתפרות והביצועים עולים.

סה"כ דרייפיט וחולצה תרמית מעט חופפים בנק' ששניהם מנדפים זיעה. חולצה תרמית טובה, שיושבת צמוד לגוף כמו שצריך, תשמור על חום הגוף ברמה הרבה יותר טובה. אני ממליץ ללכת לבדוק בשביל התרשמות בריקושט ולמטייל. עד כה יצא לי להתקל במוכרים שסה"כ יודעים את העבודה ויעזרו לך בשמחה אפילו אם לא תרכוש שם (מה שאני גם לא ממליץ אם אין לך הנחה- יקר להחריד).

פורסם

אני ממש לא מבין למה השאלה הזאת, צא החוצה ותרוץ-קר לך? תלבש משהו יותר מחמם פעם הבאה, חם לך? תלבש פחות פעם הבאה.

סתם כדי לא להיות טרול אני אישית רץ עם החולצת רכיבה שלי(של אופניים) ומכנסיים קצרים, כל החורף פרט אולי לשבוע שעבר זה יותר ממספיק.

פורסם

הוא שאל שאלה לגיטימית ביותר; אם הוא היה רץ עם מכנס וחולצה 100% כותנה?

פורסם

אז הוא היה חוטף התקף לב ומת?

והמכנסיים שאני רץ איתם הם כנראה מכותנה, לא ממש הפריע לי.

כל הציוד הזה במאות שקלים הוא ממש מוגזם בישראל, מספיק חולצה סינטתית כלשהי ומכנס כלשהו ונעליים כל מה שחשוב זה שיהיה למי שרץ נוח ואת זה אי אפשר לברר בדיון.

פורסם

חורף זה בכלל תירוץ למה לא לרוץ! אפילו יצא חרוז..

אבל אם כבר לרוץ בחורף..כל הסטייל זה עם מכנס קצר בגשם ועדיף עם החולצה מהיום גיבוש סיירות. מה לא כולם פה יוצאי סיירות..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים