עבור לתוכן

לחבר מודם חיצוני לנתב אלחוטי DSL 2650U

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

ניסיתי לחפש על זה מידע גם פה וגם באינטרנט ולא ממש הצלחתי.

יש לי ראוטר/מודם אלחוטי DSL2650U (DLINK) אבל שידרגתי את מהירות האינטרנט שלי ובזק נתנו לי מודם חדש. כשאני מתחבר באמצעות המודם הפנימי של הראוטר אני מקבל ביצועים טיפה פחות טובים מאשר כשאני מתחבר באמצעות המודם.

המודם אגב, גם הוא ראוטר/מודם DSL2500U אבל הוא לא אלחוטי, ובגלל אני רוצה להשתמש גם בראוטר האלחוטי?

מה שעשיתי בינתיים זה ככה:

הראוטר האלחוטי מוגדר עם DHCP וזיהוי אוטומטי של DNS וgateway. כאשר מכשיר מתחבר לרשת הוא מקבל את הכתובת של האוטר 10.0.0.138 גם ככתובת של הGW וגם ככתובת של הDNS.

הגדרתי את המודם (2500U) עם כתובת IP של 10.0.0.139 וביטלתי לו את שרת הDHCP (וכמובן הגדרתי במודם את הגדרות החיבור שלי עם השם והסיסמה). חיברתי אותו בכבל רשת לראוטר האלחוטי.

חזרתי לראוטר האלחוטי והגדרתי לו שהGW הוא (באופן ידני) 10.0.0.139 וכך גם הDNS.

שמח וטוב לב ניסיתי להתחבר לאינטרנט - ולא ממש הצלחתי. מסתבר, שמאיזושהי סיבה לא הצלחתי להגיע לשרת DNS. כשהגדרתי ידנית *במחשב* את הכתובת של המודם כDNS (הכתובת היא 10.0.0.139) אז הצלחתי להתחבר לאינטרנט. הבעיה היא שזה לא יכול להיות פתרון קבוע, כי כל מי שיגיע אלי הביתה וירצה אינטרנט אני אצטרך לשנות לו את הגדרות הGW וזה לא ריאלי (כך גם בלפטופ שלי שמלווה אותי ברשתות וויפי שונות).

נשאלת השאלה, איך אני אמור לקנפג את כדי שיעבוד כמו שצריך?

האם מה שאני מנסה לעשות זה בכלל הכיוון?

או שאולי מי שצריך להיות מוגדר כראוטר זה המודם החיצוני, ואז להשתמש בראוטר האלחוטי כ Access point בלבד? (ואז, האם עדיין אני אוכל לחבר מחשבים עם כבל רשת לראוטר וזה עדיין יעבוד? כי יש לי רק חיבור ethernet אחד במודם החיצוני ולכן אצטרך להשתמש בראוטר)

או שאולי להגדיר את המודם בתצורת bridging ואיכשהו לקנפג את הראוטר שהוא ממש יעשה את החיוג?

תודה על העזרה!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים