עבור לתוכן

נפילת תשתית עם HOTBOX

Featured Replies

פורסם

עכשיו דיברתי עם התמיכה של הוט ובטכנאי אמר שלאחר מעקב יתכן ויש לי בעיה במפצל או בכבל של המודם והם ישלחו טכנאי להחליף.., אני כבר באמת מתלבט אם הקנייה של המפצל האיכותי של MONSTER יפתור את הבעיה

אצלי היו בעיות מהירות (100/2) אחרי תקופה ארוכה שהכל עבד מעולה והיה לי שקט.

בא טכנאי, הסתכל על המפצל (היה של 3 כי קודם היה מודם נפרד לטלפון ולאינטרנט), אמר שזה לא טוב שהשאירו יציאה אחת של המפצל פתוחה (המפצל היקר של מונסטר מגיע עם טרמינטור לסגירת יציאות מיותרות), החליף למפצל של 2 מאותה איכות זבל, עשה בדיקת מהירות קצרה והלך.

כבר בערב חזרתי לקבל מהירות נמוכה יותר והרבה שגיאות בהוטבוקס..

המפצל המוזהב של מונסטר שיפר את המצב משמעותית.

אם אתה מתכון להישאר מחובר לתשתית של הוט לתקופה ארוכה זאת השקעה משתלמת אבל אם אתה חושב להתנתק אז חבל על הכסף.

הטכנאי גם החליף את הספק כח של ההוטבוקס וכששאלתי למה, הוא רק ענה שזאת ההוראה שהם קיבלו..כמובן שהם לא יוזמים את זה בעצמם ומחליפים רק ללקוח שממילא מגיעים אליו לשירות.

עד עכשיו לא ברור מה ההחלפה הזאת נותנת, לא ראיתי שום שיפור בפעולה של ההוטבוקס.

• תגובות 47
  • צפיות 9.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש לי גם מודם טלפון נפרד של מוטורולה,

בעצם החיבור שלי היום הוא ככה:

בית פרטי- כבל שחור שמגיע מארון התשתית מחוץ לבית -> מפצל של 2 ->1. הוטבוקס 2.מגבר ->2. מפצל של 8->2. טלויזיות של כל החדשים ומודם טלפון.

ההוטבוקס שלי נמצא בארון תקשורת

ככה שאין לי הרבה גורמים מפריעים, ההוטבוקס מחובר כמעט ישירות לכבל התשתית של הוט - יש בינהם רק מפצל זבל של SmartCom שהם נותנים והכבל - אלו שני האפשרויות היחידות שיכולות לגרום לתקלה - אחרת הבעיה היא בהחלט מחוץ לבית כבר,

פעם מישהוא זרק לי שהמגבר זורק עוצמות אחורנית חזרה לכיוון המפצל בגלל זליגה טבעית וזה הגורם להפרעות, הייתי מעיף לגמרי את המגבר אבל אני לא יודע אם הכבל תשתית יצליח לספק עוצמות טובות לכל הבית ללא המגבר, חוץ מזה שהמגבר מושפע מהפסקות חשמל ואז הטלפון מפסיק גם אם אני מחבר את המודם טלפון לUPS.

פורסם

אצלי היו בעיות מהירות (100/2) אחרי תקופה ארוכה שהכל עבד מעולה והיה לי שקט.

בא טכנאי, הסתכל על המפצל (היה של 3 כי קודם היה מודם נפרד לטלפון ולאינטרנט), אמר שזה לא טוב שהשאירו יציאה אחת של המפצל פתוחה (המפצל היקר של מונסטר מגיע עם טרמינטור לסגירת יציאות מיותרות), החליף למפצל של 2 מאותה איכות זבל, עשה בדיקת מהירות קצרה והלך.

כבר בערב חזרתי לקבל מהירות נמוכה יותר והרבה שגיאות בהוטבוקס..

המפצל המוזהב של מונסטר שיפר את המצב משמעותית.

אם אתה מתכון להישאר מחובר לתשתית של הוט לתקופה ארוכה זאת השקעה משתלמת אבל אם אתה חושב להתנתק אז חבל על הכסף.

הטכנאי גם החליף את הספק כח של ההוטבוקס וכששאלתי למה, הוא רק ענה שזאת ההוראה שהם קיבלו..כמובן שהם לא יוזמים את זה בעצמם ומחליפים רק ללקוח שממילא מגיעים אליו לשירות.

עד עכשיו לא ברור מה ההחלפה הזאת נותנת, לא ראיתי שום שיפור בפעולה של ההוטבוקס.

נ.ב - האם המודם שלך מתחבר בתדרים הגבוהים ? 2GHZ ? אפשר לראות את זה דרך תפריט העוצמות שלו,

כי לפי מה שאני רואה המפצל הישן שלי תומך עד 1GHZ ואם הוט העבירו את השכונה שלי לתדרים הגבוהים המודם שלי עדיין לא יוכל להתחבר בתדרים אלו מיכוון שהמפצל תומך רק בתדרים האלה

והMOSNSTER שיש לך תומך עד ל2GHZ

פורסם

אצלי מחוברים 8 ערוצים כאשר 4 מהם משתמשים בטווח תדרים של 1.7ghz עד 1.9ghz והארבעה הנוספים מעל 2ghz .

האמת שלא ייחסתי לזה חשיבות קודם ולא ממש בדקתי לאיזה תדרים המודם התחבר לפני ההחלפה של המפצל. חשבתי שרק ה Power וה-SNR חשובים.

פורסם

זה מעניין.. כשהטכנאי של הוט יגיע אני אשאל אם יש לו מפצל בעובד ב2GHZ ואם לא אשקול להזמין את הMONSTER

אצלי המודם לא מגיע לתדרים האלו, הוא יותר באיזור של 0.9 - 1.4

פורסם

לך תבין איך הרשת שלהם עובדת (הם בעצמם לא מבינים... ) :kopfpatsch:

חפש טוב באיביי, אולי תצליח למצוא את המתאם במחיר טוב יותר או לפחות משלוח זול יותר.

פורסם

נכון לעכשיו שוב פעם איטיות נוראית -> פינגים בשמיים -> אי קבלת IP -> הפעלה מחדש של המודם -> סנכרון איטי ביותר, לוקח לו לפחות 5 דקות עד שהוא נותן IP -> איטיות.

הבעיה תיפטר לקראת הבוקר ותחזור מחר בערב,

התחושת בטן שלי אומרת שכאשר תקלה מתוזמנת בשעה מסויימת והיא לא קיימת בשאר הזמן זאת תקלה חיצונית אבל אולי המודם שלי נדפק עקב הפסקות החשמל האחרונות.., בשביל לשלול תקלה אצלי אני אגיד לטכנאי גם להחליף מודם, מקווה שהוא יחליף לי.

לאחר הביקור אם התקלה תחזור אני אוכל להתחיל במסע טלפונים להוט ואעבר המון מוקדנים "טיפשים" בשביל להגיע לאחד שיוכל לעזור לי לאתר את התקלה האמיתית(רולטה רוסית) ואז אולי הם יבואו ויחליפו את המגבר בארון תשתית מחוץ לבית שלי או מפצל שייתכן והם עושים את הבעיות או שפשוט לא יבוא להם בטוב לנסות ולסדר את התקלה שלי ואז אני אשקול להחליף לתשתית בזק למרות העלות היותר גבוהה, אעדכן בהמשך.

פורסם

יש לך מזל שלפחות ברור שהתקלה בתשתית והם לא יכולים לזרוק את זה על ספקית האינטרנט (הבלוף הרגיל של "עומס".. ).

או שצריך להתקין אצלך מנחת בכניסה למודם כי הוא מקבל סיגנל חזק מדי, או שזה הסיפור עם הספק כח שהם מחליפים בעיקרון לכולם, או שיש בעיה רצינית של ויסות עומסים בבנין שאתה גר ושכנים אחרים חונקים את הקו (לא אמור לקרות כי כל התשתית עד הכניסה לבניין היא סיבים אופטיים חדישים ולא כבלי נחושת ישנים ומוגבלי פס).

תמיד קיימת אפשרות לא מפתיעה שמשהו דפוק בהוטבוקס ובגלל זה אתה סובל.

וכן , בהחלט תאיים להתנתק ולעבור לבזק... שיתאמצו קצת להשאיר אותך לקוח שלהם.

פורסם

אני גר בביח פרטי - עדיין לא פרסו סיבים אופטיים בשכונה שלי,

כל השכונה אצלנו מחוברים להוט - ובטריפלים עם מהירויות גבוהות, עשרות בתים אבל אני לא יודע אם זה הגורם

אני אעדכן בהמשך השבוע מה קורה עם התקלה המעניינת הזאת :)

פורסם

אני גם לקוח של הוט, חברה על הפנים אני נשאר אצלהם רק בגלל הטריפל הזול שלהם. לא משום סיבה אחרת (לעבור לבזק עם החבילה הנוכחית יעלה עוד 100-150 שקל בחודש)

הם באמת לא יודעים ולא ערוכים לפתור את התקלות שהם יוצרים, כבר שנים וזה לא חדש

היו אצלי אינספור טכנאים בבית והתקלה תמיד חוזרת - האינטרנט עולה ויורד כמו סינוס

פעם אחת טכנאי שהיה פה חיבר את הקואקס של הבית שלי בארון של הקומה (בנין דירות) ממפצל מסויים למפצל אחר שבא קודם והיה יותר קרוב (מבחינת מספר מפצלים) לכבל של הקומה, זה שיפר קצת אבל לא הרבה כלכך

בקיצור אין מה לעשות אני כבר ויתרתי אפילו להתקשר אליהם כשאין אינטרנט כי אני יודע שאין מה לתקן... זה חוזר לבד אחרי יום יומיים שבוע...

הבעיה העיקרית בכבלים היא שככל שמספר יותר גדול של מנויים באזור גיאגרפי מסויים גדל, כל רוחב הפס מתחלק ביותר ולכן יורד בגלל שכולם על אותו כבל קואקס...ובקשר לאופטי זה רק בשכונות חדשות הם לא מחליפים תשתיות קיימות אלא אם כן למישהו יש קשרים שם (לפי מה שאני רואה בעיר שלי)

הבעיה הזו לא קיימת בתשתית של בזק מאחר ואין פקטור למספר המנויים, כל מנוי מקבל זוג חוטים משלו עד המרכזיה הקרובה. הפקטור של ירידה במהירות קשור אך ורק למרחק המרכזיה מהמנוי, וזהו. המהירות לא משתנה אם שכן מגדיל את החבילה

הלוואי ויכולתי לעבור לבזק.... ;) יש להם מרכזיה אימתנית ליד הבית חדשה כזאת שעושה רעש כמו חוות שרתים קטנה...מעניין מה יש שם

פורסם

ggg456 המרכזיה שיש לך ליד הבית זה בעצם ארון שנקרא MSAG שהוא מחובר בסיב אופטי ויש בתוכו הרבה כרטיסי VDSL - אחד לכל לקוח ומהארון מתחברים שני חוטי הנחושת אלייך לדירה במידה ואתה מחובר בVDSL, אתה צודק- בבזק אתה מקבל חיבור פרטי עד שזה מגיע לסיב האופטי אבל שם כבר רוחב פס לא מהווה בעיה כלשהיא..

התשתית הישנה של הוט באמת לא יציבה בכלל, היו חודשים שהאיטרנט היה עובד לי מצויין והיו חודשים שזה עבד על הפנים, אבל התקלה שיש לי עכשיו כבר בלתי נסבלת, לא רק איטיות, אלא איבודי נתונים ואי החזרת פינגים - ניתוק טוטאלי

הקטע המצחיק שאף פעם ל נוגעים במפצלים או בציוד שיש בבית והתקלות ממשיכות לבוא, מעניין מה הגורם לדבר הזה

פורסם

תראה, אי אפשר להגיד שהם לא חכמים

הם עושים דבר פשוט מאוד, ומה אני אגיד לך, גם דיי יהודי.

בסך הכל יש להם תקרת תקלות ובעיות מסויים שמאפשרת ללקוחות שלהם להתלונן ולהתלונן, ככה שלמרות כל הקונצים הלקוחות תמיד יישארו

משחקים על גבול התקלות האפשריות וככה הם חוסכים הון עתק עם תשתיות ישנות. זה לא מאתמול שהם ככה...

אל תשכח שהם לא מהיום עובדים, תאמין לי שהם מצאו שיטות איך להביא לך את המינימום שבמינימום בהכי פחות תקציב. פשוט ככה

לגבי הארון של בזק עשית לי עכשיו חשק עז לעבור אליהם

אז אתה אומר לי שבכל ארון חדש כזה יש חיבור לסיב אופטי לרשת המרכזית שלהם (פר-עיר)?

פורסם

כן, זה בעצם הסיב האופטי הכי קרוב לביתך - השלב הבא והכי מסובך הוא להעביר את הסיב הזה לתוך כל בית\דירה\בניין וזה כבר פרוייקט ארוך, כרגע מה שמשפיע על לקוחות בזק זה בעצם קווי הנחושת הישנים שמגיעים לארון שליד הMSAG - משם והעלאה הכל אמור לזרום,

אצלנו בכבלים זה הרבה יותר מסובך - עניין של עוצמות ומגברים והרבה פיצולים וחיבורים, גם בתוך הבית וגם מחוץ לבית...

פורסם

הוט ממש אסון, יום אחד נאזור סבלנות ונחפש דיל טוב אצל המתחרים.

שמתם לב שבשבוע האחרון הקשר לחו"ל ממש איטי? ככה זה אצלי.

פורסם

לא יודע, אצלי בחודש האחרון כל "הקשר" ממש איטי.. ולא עשיתי שום שינוי..

אני מחכה לסלקום ונטויז'ין שיצאו כבר עם הIPTV שלהם, אז אולי אוכל למצוא מחיר שהוא לא יותר יקר מהוט בשילוב טלויזיה על תשתית האיטרנט ותשתית בזק

כיום YES ובזק זה כבר מאה - מאתיים שקלים מעל מה שאני משלם היום

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים