עבור לתוכן

חיבור מרוחק -מה כדאי ???

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני רוצה להתחבר למחשב שלי במשרד מהבית (העסק הוא שלי)

שתהייה לי שליטה מלאה על המחשב מרחוק כולל העברת קבצים בחינם

האם כדאי להשתמש בRDP של ויינדוס או בתוכנה אחרת ?(שמתי לב ש TEAM VIEWER לעסק היא בתשלום)

אם אפשר גם לינק למדריכים איך להגדיר את הRDP??

תודה מראש לעונים.

פורסם

משרד קטן נחשב בית.

זה לא בניין משרדים שכולם משתמשים בTEAM VIEWER.

יש גם תוכנה קטנה שלא מחייבת התקנה ואישית אני מאוד אוהב - AMMYY ADMIN בAMMYY.COM

ובאשר לRDP המובנה של מיקרוסופט, אתה צריך 4 דברים:

1. לבדוק שRDP בכלל מאופשר אצלך בבית - לך ל"עבודה מרחוק">בדוק ש"אפשר למשתמשים להתחבר מרחוק למחשב זה" מסומן בV.

2. אתה חייב להגדיר סיסמה למשתמש הWINDOWS שלך במחשב בבית במידה ולא הגדרת, אחרת RDP לא תסכים להתחבר.

3. אתה חייב לדעת את כתובת הIP החיצונית של חיבור האינטרנט שלך אצלך בבית (שספק האינטרנט נותן, לא כתובת IP של המחשב בLAN),

בכדי לדעת לאיפה להתחבר כשאתה במשרד (www.whatismyip.com).

אם הכתובת לא קבועה, אפשר להשתמש בשירות חינמי שנקרא DYNAMIC DNS והחברות המומלצות שמספקות את זה הן NO-IP.COM וDYNDNS.COM ובצורה כזאת תקיש שם קבוע במקום כתובת IP משתנה או קבועה.

4.לפתוח פורט חיצוני 3389 ולהפנות אותו לפורט פנימי למחשב הספציפי בLAN בבית שלך גם 3389.

(פורט 3389 במערכת WINDOWS, הוא הפורט שתוכנת הRDP של מיקרוסופט מאזינה לו לחיבורים נכנסים - לידע כללי)

אם אתה רוצה לעשות RDP ליותר ממחשב אחד בLAN אצלך בבית, תצטרך לפתוח פורט חיצוני עם מספר אחר לדוגמא:

פורט חיצוני 91 מפנה לפורט פנימי 3389 במחשב 192.168.0.33 בLAN בבית

ופורט חיצוני 92 מפנה לפורט פנימי 3389 במחשב 192.168.0.45 ||

במצב כזה, אתה חייב לציין בתוכנת הRDP במשרד את הפורט שקבעת בהתאמה, כי פורט ברירת מחדל להתחברות הוא 3389

ובגלל שציינת פורט חיצוני אחר לפי הדוגמא למעלה, אתה חייב לרשום אותו עם נקודותיים אחרי הכתובת לדוגמא:

פתחת פורט חיצוני 3389 - 202.133.16.17 (כתובת לדוגמא אצלך בבית להתחברות)

פתחת פורט חיצוני 91 - 202.133.16.17:91 ( || )

פתחת פורט חיצוני 92 - 202.133.16.17:92 ( || )

ובאמת אפשר לעשות RDP לשני מחשבים במקביל (אני אפילו הצלחתי עם 3).

בהצלחה!

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תוגבה על ההסבר המפורט

רק נראה לי שהתבלבלת במשהו אחד אני צריך להתחבר מהבית למשרד

לכן אני צריך לעשות את סעיפים 1,2,3 למחשב במשרד - אני צודק???? ולא אצלי בבית

והאם הפורט 3389 לא נפתח אוטומאטית כשאני מאפשר גישה מרחוק??

פורסם

אם זה להתחבר מהבית למשרד, אז תעשה אותו דבר במשרד במקום בבית עם סעיפים 1 2 3 וגם 4 -

כי לא בכל נתב ביתי/משרדי, פורט 3389 נפתח אוטומטי.

עריכה:

אם ישנה תוכנת FIREWALL אלטרנטיבית (לא של WINDOWS) שמותקנת במחשב הספציפי כמו למשל ESET SMART SECURITY,

אז גם בתוכנה (במחשב) צריך לפתוח את הפורט ולא רק בנתב - אני מקודם התייחסתי רק לנתב כי הערכתי שיש לך נתב בבית או במשרד.

מהבית למשרד - תשמש ב VPN.

OK, עכשיו תורך להסביר. :cool2:

פורסם

יש תוכנות RD שמתקינות דרייבר ייעודי כדי להאיץ את העסק (אני יודע שULTRAVNC עושה את זה)

חוץ מזה רובן דיי זהות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים