עבור לתוכן

המלצה לכולם להתנדב בעמותה שהתחלתי להתנדב בה(יד לאחים, נלחמים במיסיונרים)

Featured Replies

פורסם

גברים עם ביצים :lol:

בקטע שהוא אמר ..מסובב וחותך ..אני רוצה לראות אחד שלא כיווץ את רגליו :silly: ..

• תגובות 76
  • צפיות 7.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם לחזור שניה לנושא המקורי, צריך לדעתי לעשות הפרדה ברורה בין הכתות\דתות לא על בסיס האמונה אותה הם מנסים להפיץ, אלא על בסיס שיטות הפעולה. אם הפניה נעשית בצורה ישירה, ללא הסתרת הכוונה, לאנשים מבוגרים שאינם שרויים במצוקה באותו רגע, לדעתי אין מה להאבק, לא בנוצרים ולא במחזירים בתשובה. זכותם של אלו וגם אלו להפיץ את משנתם. מצד שני, אם הפניה נעשית תוך הסתרת הכוונה האמיתית (כלומר, הזמנה לשיעור תורה שהוא למעשה שיעור מהזווית הנוצרית, או הזמנה להרצאה בנושאי שלום-בית שהיא למעשה הרצאה להחזרה בתשובה), או שהיא נעשית תוך ניצול מצוקה של האדם (למשל, בבתי חולים), או תוך פיתוי חומרי, או שהפניה היא לקטינים שקל להשפיע עליהם, לדעתי התופעה פסולה מכל וכל ואין זה משנה האם הפונה הוא יהודי שרוצה להחזיר בתשובה או נוצרי שרוצה להמיר דת לנצרות. בשני המקרים, מדובר הרי בנסיון להפוך את השקפת עולמו של פלוני מהיסוד.

ובלי קשר, שאפו למסרסים.

פורסם

אני מוכן לקבל את המחזירים בתשובה למינהם, אחרי הכל זו מדינה יהודית. להתחיל לייבא דתות אחרות? לא תודה.

פורסם

אני אומר לכל הדתות "לא תודה", אבל יש דבר מה שנקרא "חופש דת", הבא להבטיח שלא תהיה רדיפה של אדם על בסיס אמונתו. כיום רק במדינות מוסלמיות פונדמנטליסטיות יש איסור בחוק על שידול להמרת דת מאסלם לכל דת אחרת. בדיוק כמו שהפתרון למעשי אלימות בשכרות אינו איסור אלכוהול באופן גורף אלא חינוך, והפתרון למעשי אונס אינו "צניעות" אלא חינוך (גם באפגניסטאן יש מעשי אונס, למרות הלבוש הנכפה על הנשים שם), כך גם הפתרון לאותם מטיפים נוצרים הוא חינוך - וליתר דיוק, חיזוק הזיקה בין הפרט לעם היהודי (לא בהכרח הדת היהודית).

פורסם

למה רק במדינות מוסלמיות פונדמנטליסטיות יש איסור על שידול להמרת דת ?

גם בישראל יש וגופים בינלאומיים לא יכולים לפעול כאן מבלי שיתחייבו שלא יפעלו להמרת דת.

פורסם

אני אומר לכל הדתות "לא תודה", אבל יש דבר מה שנקרא "חופש דת"

אני לא חושב שצריך להיות "חופש דת" במדינת ישראל. יש כל כך הרבה גורמים זרים שהמונח הזה נותן להם דריסת רגל במדינה. אין הכוונה כמובן לזכותו של כל אדם להאמין במה שהוא רוצה אלא בהשפעה\שיכנוע\שוחד (=מיסיונריות) להמיר את דתו.

פורסם

חופש הדת אינו אלא הרחבה של חופש הדעה. אם זכותי להחזיק בדעה כלשהי השונה משלך, הרי שזכותי גם לנסות לשכנע אותך שדעתי היא הנכונה. ברגע ששללת זכות זו ממני, לא רק ששללת את החופש הכי בסיסי שיכול להיות (פרט לחופש המחשבה אולי), אלא גם אמרת בכך שדעתך היא כה חלשה עד שהיא נזקקת להגנת החוק בשביל להחשב ל"נכונה". בפועל, אין כך הדבר: אותם מסיונרים לרוב נכשלים במלאכתם, מסיבה פשוטה - או שקורבנם הפוטנציאלי חסין מפני שטויות שכאלו, או שהוא כבר נפל קורבן לאותו סוג של השפעה מטעם רב\מחב"ת זה או אחר, שכן מספרם של אלה רב אלפי מונים ממספר המסיונרים הפעילים.

ועוד דבר קטן: שידול להמרת דת תמורת פיתוי חומרי אסור גם היום במסגרת החוק. לעומת זאת, שידול לחזרה בתשובה תמורת פיתוי חומרי מותר, שכן החזרה בתשובה אינה נחשבת להמרת דת. לא יצא לי לראות פרוספקטים של מסיונרים המציעים פיתוי חומרי, כאמור (ויצא לי לראות לא מעט כאלה בחיי באופן כללי), אבל יצא לי לראות די והותר פרוספקטים המציעים "סמינר לימודי יהדות", לפעמים תחת שם פחות מסגיר, תמורת "מלגה". מיהם, אם כן, המשדלים הפחות ישרים כאן?

פורסם

א. אתה טוען שחופש הדת הוא הרחבה של חופש הדעה, זה לא מעוגן בשום מקום.

ב. הבעיה איתם היא הכסף וההשפעה שהם מביאים. על כל מיסיונר שאתה פוגש ברחוב יש 10 אחרים ששופכים כספים לעמותות, לוביסטים ומוקדי השפעה אחרים.

רק עכשיו ראיתי את העריכה. שים לב שאני אפילו לא מדבר ברמת הדת אלא בהשפעה מבחוץ. ההשוואה שעשית בין המחזירים בתשובה למיסיונרים לא רלוונטי. גם קצת אנטישמי לדעתי.

פורסם

למה? אלה וגם אלה, לפחות הישרים שבהם, מונעים ע"י אותה הסיבה ממש - להביא כמה שיותר אנשים למה שהם מגדירים כדרך הישר. מה לעל הרוחות אנטישמי בזה?

פורסם

אולי השתמשתי במילה חריפה מדי. במדינת ישראל (AKA "המדינה היהודית") יהיה אסור להפיץ יהדות? אגב, הבדל קטן (או שלא) בין 2 הקבוצות - המחזירים בתשובה ישבו בישראל וינסו לקרב אותך לדעתם. הם לא ילכו למדינות אחרות וינסו להפיץ את הרעיונות שלהם שם, בטח לא ע"י השפעה כלכלית ופוליטית. זה חוזר שוב לנקודה שלי על התערבות מבחוץ.

פורסם

אמנם ישנו הבדל גדול בין היהדות לנצרות במובן הזה, אך ההבדל הזה בא לידי ביטוי בכל מקום שאינו ישראל, ואילו אני מדבר על ישראל כרגע... ואילו לגבי "השפעה מבחוץ", שנתחיל לבדוק את מקורות המימון של כל ארגון חרדי כדי לברר האם הם בתחומי ישראל או שמא יהדות ארה"ב טומנת ידה בצלחת?

פורסם

כל עוד מדובר במי שזכאי לעלות לארץ מכח חוק השבות זה פחות מפריע לי.

פורסם

אמנם ישנו הבדל גדול בין היהדות לנצרות במובן הזה, אך ההבדל הזה בא לידי ביטוי בכל מקום שאינו ישראל, ואילו אני מדבר על ישראל כרגע... ואילו לגבי "השפעה מבחוץ", שנתחיל לבדוק את מקורות המימון של כל ארגון חרדי כדי לברר האם הם בתחומי ישראל או שמא יהדות ארה"ב טומנת ידה בצלחת?

חלק גדול מהמממנים שלהם נוצרים, אוונגליסטים בעיקר.

פורסם

ואפילו זו לא הנקודה. לא הייתי רוצה לחיות במקום בו לפלוני אסור לפנות אלי ולנסות לשכנעני בצדקת דרכו, כל עוד אין בכך מרמה, לחץ או ניצול חולשה.

פורסם

חוק חשוב... לכסף אין דת, ריח, לאום...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים