עבור לתוכן

המלצה לכולם להתנדב בעמותה שהתחלתי להתנדב בה(יד לאחים, נלחמים במיסיונרים)

Featured Replies

פורסם

לא נמאס מכל דתי שבא ושואל אותך אם בא לך להניח תפילין, לתת צדקה ולקבל "ספר" מתנה (אני מת על זה... לא תיתן תרומה לא תקבל) וכו'...

נו, אז אם אתה מוכן לקבל את הפעילות של המסיון תקבל גם את הפעילות של הפצת יהדות.

דרך אגב, לגבי הספרים שמחלקים, אני מודה שהם לא כל כך מעניינים אותי, אבל בעבר לפעמים הייתי לוקח ולפחות פעם אחת קיבלתי ספר בלי שהיה לי כסף לתרום, אז אל תמהר כל כך למות...

כל דת מנסה להגדיל את כמות המאמינים בה, הרי זה המטרה שלה

זה ממש לא נכון לגבי היהדות.

אין עניין מיוחד להיות הדת בעלת מספר המאמינים הגדול ביותר.

הנה למשל ציטוט מספר דברים פרק ז' - "לא מרובכם מכל העמים חשק ה' בכם ויבחר בכם, כי אתם המעט מכל העמים".

נאמר גם (ואני לא זוכר את המקור המדויק) "קשים גרים לישראל כספחת". אין מאמץ מיוחד לגייר אנשים, להיפך. גיור זה לא דבר פשוט.

קודם כל שהיהדות הנוכחית (לא הדת היהודית! אלא היהדות) תפסיק להיות גזענית בצורה מזעזעת (תראו תשדיר בחירות של ש"ס והם עוד המיינסטרים) ולחלק את היהודים לקבוצות קטנות (אני מצדיע לנצרות בנושא הזה שמקבלת את כל הזרמים של הנצרות... חוץ מבעיות קטנות פה ושם.. אצלנו בארץ זה מלחמה 24/7)

אני לא מתמצא ביחסים בין הזרמים בתוך הנצרות, אבל אני כן יודע מה היה היחס של הנצרות לדתות אחרות במהלך ההסטוריה.

אז אל תמהר להצדיע להם.

• תגובות 76
  • צפיות 7.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא נכון, היהדות לא דוגלת במיסיון של אינם יהודים וזה אף ההפך -היא מקשה.

היהדות רוצה שאני אחזור בתשובה... כל עוד אני לא יהודי כפי שהם מצפים שאני אהיה

מותר לאדם להפעיל את שכלו ואף זאת חובה.. אך אין קשר לכתות כאן בארץ המנסות בכל כוח להמיר יהודים וכן בהסוואה ועל ידי מתנות גשמיות (גם עוברים על חוקי המדינה) .

מה זה להמיר בכוח? מכריחים אותם לטבול ולהתנצר? מצמידים אקדח לרקה?

מתנות גשמיות הן מושג רחב, גם בלהיות "יהודי" יש בונוסים כלכליים, אבל זה דיון אחר

אתה מצדיע לנצרות ? שמקבלת בקלות כל אחד וקבוצות/כתות בנצרות? תקשיב לעצמך. איך יתכן שיהדות תקבל כתות שקוראות לעצמן גם יהדות אם עוברות על המסורת ואיסורי תורה שקל להציג אותן. לא יתכן שיקום לו איזה מישהו משום מקום עם קרחת ויפתח כת ויקרא לעצמו זרם ביהדות . אני יותר מעריך דת השמורת על כבודה כי היא יהלום יקר מאשר דת המנסה להגדיל את כוחה כמה שיותר .

כן... לנצרות יש די בעיות אבל לא צריך להילחם בשביל להיות נוצרי

בשביל להיות יהודי צריך לעבור את שבעת מדורי גהנום ואז להגיע גם למעגל התשיעי שנקרא בית הדין הרבני

דת שמונעת מאזרח להתחתן כי הוא לא מספיק יהודי (דוד שלי אישית היה צריך להילחם 3 חודשים בשביל להוכיח שהוא יהודי כשר כמה דורות אחורה וגם בדרך איכשהו חשדו שאולי הוא בכלל כהן)

הדת היהודית היא דת יפה כמו כל דת אחרת, היהדות לעומת זאת זה דבר נוראי, כאשר הממסד האורתודוכסי החליט כי הוא הפרשנות המוחלטת...

כל עוד האדם יכול לחשוב הפרשנות לעולם לא תהיה חד משמעית, אבל חשיבה זה משהו קשה מדי לדתות וליהדות במיוחד

בניגוד למערכת בארץ אני מחשיב גם את הקונסרבטיביים והרפורמיים ליהודים, אני לא מבדיל בין יהודי ליהודי.... היהדות לעומת זאת תחצה אותך לחלקים קטנים, איזה חצר, איזה ישיבה, איזה אילן יוחסין, איזה כובע אתה לובש...

הייתי אומר מה זה מזכיר לי אבל זה ישמע נוראי מדי

נו, אז אם אתה מוכן לקבל את הפעילות של המסיון תקבל גם את הפעילות של הפצת יהדות.

אני מקבל... כל עוד שניהם יהיו חוקיים...

מצא ביחסים בין הזרמים בתוך הנצרות, אבל אני כן יודע מה היה היחס של הנצרות לדתות אחרות במהלך ההסטוריה.

אז אל תמהר להצדיע להם.

הדת היא הגורם מס' אחת למלחמות... לא שולל את זה, אבל עברנו את תקופת מסעות הצלב בכמה מאות שנים לא?

פורסם

מעקב לגמרי. ;D

אני חושב שכל עוד דת ואמונה לא הופכות אותך לאדם טוב יותר, הן מביאות רק נזק.

פורסם

כן... לנצרות יש די בעיות אבל לא צריך להילחם בשביל להיות נוצרי

בשביל להיות יהודי צריך לעבור את שבעת מדורי גהנום ואז להגיע גם למעגל התשיעי שנקרא בית הדין הרבני

דת שמונעת מאזרח להתחתן כי הוא לא מספיק יהודי (דוד שלי אישית היה צריך להילחם 3 חודשים בשביל להוכיח שהוא יהודי כשר כמה דורות אחורה וגם בדרך איכשהו חשדו שאולי הוא בכלל כהן)

אז מי שלא רוצה להתגייר, שלא יתגייר. מה הבעיה?

הדת היהודית היא דת יפה כמו כל דת אחרת, היהדות לעומת זאת זה דבר נוראי, כאשר הממסד האורתודוכסי החליט כי הוא הפרשנות המוחלטת...

כל עוד האדם יכול לחשוב הפרשנות לעולם לא תהיה חד משמעית, אבל חשיבה זה משהו קשה מדי לדתות וליהדות במיוחד

תאמין לי, חשיבה זה דבר קשה, גם לאנשים שמשתייכים ליהדות וגם לאנשים ששייכים לדת שלך.

דרך אגב, מה ההבדל בין הדת היהודית ליהדות?

בניגוד למערכת בארץ אני מחשיב גם את הקונסרבטיביים והרפורמיים ליהודים, אני לא מבדיל בין יהודי ליהודי.... היהדות לעומת זאת תחצה אותך לחלקים קטנים, איזה חצר, איזה ישיבה, איזה אילן יוחסין, איזה כובע אתה לובש...

ואני, גם את הכלב שאין לי אני מחשיב כיהודי.

הדת היא הגורם מס' אחת למלחמות... לא שולל את זה, אבל עברנו את תקופת מסעות הצלב בכמה מאות שנים לא?

הדת היא הגורם מספר אחת למלחמות? דווקא מאבקי כוחות, שליטה, הבדלי אידיאולוגיות.

וגם דת (ולפעמים תירוץ דתי).

עברנו את מסעי הצלב בכמה מאות שנים. אבל אל תשכח את האינקוויזיציה, עלילות דם, גירושים, שריפות התלמוד. בטח יש עוד דברים מעניינים שאני לא זוכר/לא יודע.

חוץ מזה, אין סיבה לשכוח, כמו שאני לא שוכח את תשעה באב וחורבן המקדש לפני 2000 שנה, ואת השואה לפני עשרות שנים.

פורסם

ההבדל בין היהדות ליהודים קל

היהדות היא הדת עצמה, מכבד אותה כמו כל דת אחרת

היהודים הם האנשים שמאמינים ביהדות, איש איש לפי הבנתו

הבעיה מתחילה כשאת הדת אתה מפרש בX דרכים וכל אחד חושב ששלו היא הנכונה

הבעיה מתחילה כשהדת הופכת למדפסת כספים (עבדתי בתור מאבטח ברבי מאיר בעל הנס בטבריה... קדושה אין הרבה במקום, רק שחיתות)

אני עושה אותה הבדלה גם בשאר הדתות

אין לי בעיה עם הדת המוסלמית

יש לי בעיה עם המוסלמים הקיצוניים שרוצים להשמיד אותי ואת המדינה בה היא חי

אני לא מאשים את הדת שנוצרו קיצוניים, אני מאשים קיצוניים שמקדשים את המטרות שלהם באמצעות הדת

פורסם

אתה לא מודע לכמות האירגונים המנסים לפתות ולקנותך וכל כל יהודי על ידי מתנות גשמיים .

איזה מתנות גשמיות?

אוכל לנזקקים?

קצבאות לתלמידי ישיבה?

תרומת בגדים למעוטי יכולת?

גמח"ים?

גלידה ביום חם?(אוי וואי איך הם מעיזים)

נתנו לי פע"ם בחו"ל גלידה ביום חם ולא ביקשו דבר בתמורה חוץ מלדבר איתי על אלוהים.

כשאמרתי שאני לא מאמין באלוהים ולא מעוניין להתווכח על עצמם קיומו, קיבלתי את הגלידה בכל זאת.

אחלה יום היה לי.

חשבתי לעצמי, יש אנשים טובים שמאמינים בישו, הלוואי והיו יותר כאלו בעולם.

בהחלט הייתי מחליף כמה כאלו ביהודים דתיים רעי לב.

ואווווווווי כמה רעי לב יש בין חובשי הכיפות.

משליחים את רשעותם על אחרים ומעוררים שנאה.

רואים הם בך(השונה) קוטביות לתכונותם הטובות(במוחם המכאני חסר הרגש), וליבם מתמלא ברוע שהם מדמיינים שנמצא בך.

ואתה שליבך היה מלא בטוב, יודע באיזה לב הרוע נולד, גם אם חלקו מצא את דרכו אליך אחרי זמן מה.

וזוהי כוונתם, לשדוד ממך את טובך, כי זו אינה מותרת להתקיים בעולמם.

אני אוהב אנשים שמשליחים אהבתם על אחרים, ולא את רשעותם.

ולא איכפת לי באיזה אשליות לא מזיקות הם מאמינים.

מהתרשמות הדברים של פותח הדיון, לי נראה שאירגון "יד לאחים" ראוי יותר לשם "רגל לכופרים".

פורסם

כל מי שמצפה שכל החובש כיפה מיד הופך לשה תמים-אינו אלא טועה.

כל אדם נולד עם חסרונות.

אבל.

על כל יהודי מוטלת חובה לעבוד על זה, קוראים לזה "עבודה על המידות".

הפתרון האוניברסלי כיום* מתבטא ע"י שמירת התורה.

לפני כל אדם יש חופש בחירה-לעשות או לא לעשות, וחופש הבחירה הוא דבר יקר הערך, כי רק אודות לו יש מושג "זכויות".

פורסם

מילים ריקות.

טקסי פולחן קפדניים וחזרה סיזיפית על טקסטים, משפרים בעיקר אובססיות וחרדות.

חופש הבחירה לעשות או לא לעשות אינו באמת חופשי אל מול המציאות המשפחתית והחברתית, לה יש משקל רב והשלכות כבדות על בחירתו של האדם בכל שלב בחיים.

הדוקטורינה האורטודוקסית מעוורת את המידתיות ע"י הקצנה סרטנית ממארת של כל אספקט דתי, והתמקדות במתווה אחיד וחסר פשרות בו יש מעט מאוד מקום לצמיחה אישית ועצמאות מחשבה.

לא קשה להבין איך אטימות ורוע לב מוצאים את דרכם לכל מי שאינו קופורמיסט למכלול ההזיות הקולקטיביות מנת חלקם של תאי הקהילה.

במציאות בה יש אנשים שחושבים שנטילת ידיים יותר חשובה מרחיצת ידיים עם סבון.

שתפילת שחרית יותר חשובה מארוחת בוקר.

שהנחת תפילין יותר חשובה מהתעמלות.

וששעת לימוד תורה יותר חשובה מלדעת קרוא וכתוב בשפת ספרי כל הידע המודרני.

איך אפשר לצפות למידות טובות?

אפשר לצפות לבורות, אטימות, זילזול, וכתוצאה מזה גם תוקפנות.

רוחבו ועומקו של הקיים גדול מהדת אלפי מונים.

ככל שהדת מנסה למלא את חייהם של בני אדם ולהכתיבם, כך תשאיר אותם חסרים ועניים.

פורסם

הדת היא בוודאות הגורם מספר אחד למלחמות

בכל מקום בעולם שיש בו סיכסוכים מעורבת דת או זרם שונה.

תבדוק את מפת הסיכסוכים העכשויים. אלה שמעורבת בהם דת, בלתי פתירים לחלוטין.

פורסם

אני אישית מתנגד לכל סוג של השפעה מבחוץ על מדינת ישראל, במיוחד על ידי כסף. יהיה זה מיסיונרים, האיחוד האירופי, נוצרים "אוהבי ישראל", רפורמים וקונסרבטיבים אמריקאים, (השלם את החסר). המיסיונרים האלו הם רק חלק קטן ממערך עמותות, ארגונים ומה לא שמטרתם לפרק את מדינת ישראל מבפנים. אני מציע לך לקרוא קצת על מה שהנוצרים עשו ליהודים ולעולם בכלל במהלך הדורות. נקודה למחשבה על הנצרות המוערכת שלך - היבשת המלאת דמים ביותר בהיסטוריה היא אירופה שם שכנה "דת החסד". רוב הדמים האלו נשפכו במלחמות בין מדינות נוצריות אחיות.

פורסם

בדיוק צפיתי בפקיסטנית מוסלמית שהיגרה לגרמניה והתנצרה, בראיון בערוץ גרמני לכבוד חג המולד.

היא אמרה שם משהו מעניין, שיש בו הרבה אמת.

ההבדל בין הנצרות לאיסלם הוא שכשנוצרים פוגעים באחרים, אפשר להצביע על דמות המופת של הדת(ישו) ולהראות איך צריך להתנהג.

ואצל המוסלמים זה הפוך, כי הדוגמה של מוחמד אין בה טיפת אהבה וחמלה, ויש בה המון לוחמנות, חוסר שוויון, ניצול, ואכזריות.

ישו הגן על נואפת ואמר מי מכם שלעולם לא חטא יזרוק את האבן הראשונה.

מוחמד אמר תסקלו את הנואפת וזרק את האבן הראשונה.

לכן לא משנה מה הנצרות עוללה במהלך ההיסטוריה כחלק מקונפליקטים גאו-פוליטים, תמצית הנצרות היתה ועדיין מנסה להיות חייו של ישו ואהבתו לכל אדם, גם לאלו שחטאו.

ולא משנה איך המוסלמים המתונים מתנהגים, תמצית האיסלם היתה ומנסה להיות חייו של מוחמד הכובש המשעבד האכזר שונא הנשים.

אני לא רואה איך התנצרות של מעטים במדינת ישראל שנמשכים לנצרות תפרק את מדינת ישראל מבפנים.

כמובן שעדיף אם לא היו דתות כלל.

אבל אם אנשים מוכרחים להאמין בדת, יש דברים יותר גרועים מהנצרות בעולם כרגע(וגם בישראל).

בפקיסטן מי שממיר את דתו מאיסלם לנצרות נידון למוות.

מי שאומר משהו נגד האיסלם ומוחמד(גם אם זה שני מילים שיצאו מהפה ברגע הלא נכון), נידון למוות.

מה דעתכם שניתן לאנשים להחליט בעצמם מה הם רוצים להאמין.

וננסה לצמצם את השנאה לאלו שממירים את דתם, או מפיצים אותה בדרכי נועם.

אם יהודים בארץ ישראל מחליטים להתנצר.

לי נראה שהאשמה היא קודם כל ביהדות.

אדם לא עובר ממה שטוב לו, למה שרע לו.

אדם עובר ממה שרע לו, למה שטוב לו.

אז לפני שאתם רצים להתנדב ב"שימו רגל לנוצרים", אולי כדאי שתפנימו שלא לכולם טוב ביהדות.

ותשאלו את עצמיכם, למה?

ואחר כך תשאלו את עצמכם, למה לא לאפשר לאנשים לבחור במה שטוב להם?

אני אגלה לכם כבר עכשיו, התשובות לשתי השאלות, לא נעימות.

פורסם

הטעות הגדולה שלנו זה שהנחנו לחרדים לנכס לעצמם את המדינה ועכשיו בתמימותנו אנחנו מסייעים להם לבסס את שלטונם.

פורסם

הנצרות מדברת גבוהה-גבוהה ולא מקיימת כלום. היא לוקחת אנשים שמהות חייהם היא אדם לאדם זאב ומספרת להם שהם מלאי חסד. זה מחזיק מעמד כמה שנים, פורצת מלחמה שבה פורקים את כל השנאה והכעס שלהם וחוזר חלילה. המוסלמים לעומת זאת הם מאוד פרקטיים - הם חיות טרף והם יודעים את זה (בניגוד לנוצרים). יש להם בעיה של ממזרים? מכסים את הנשים עד שלא יראו כלום. יש רציחות? דואגים שעל כל רצח החמולה תנקום כך שיהיה "מאזן אימה" שיפחית אותן.

אני לא טוען שההנגות והפעולות המוסלמיות מקובלות עלי, אני טוען שבמבחן התוצאה האומות המוסלמיות שפכו הרבה פחות דם במהלך ההיסטוריה מהנוצריות. אני בכוונה מתעלם מ50-100 השנה האחרונות שבהן האיסלאם עבר שינוי רדיקלי (אתם מוזמנים לחפש בגוגל על ה"איסלאם החדש").

פורסם
  • מחבר

לצערי הרב, ישראל בתור מדינה שהדת מכופפת אותה מחשיבה כל ניסיון המרה של דת למסיונריות... מלבד ניסיון המרה להיהדות, חתיכת אפליה לא?

עד כמה שידוע לי, לנסות לעודד נוצרי להתגייר זה אסור לפי היהדות. (ככה אמרו לי פעם).

מי שרוצה להתגייר, ברוך הבא, אבל אסור לנסות לשכנע בשביל כל מיני טובות הנאה וכו..

בקיצור צריך לזכור שזה איום ממשי למדינה, יותר מידי נוצרים, ועוד במדינה היהודית היחידה בעולם, עלול לקרות מה שקרה בגרמניה לפני כמה שנים.

אני מכיר אישית, נוצרים גרמנים מיסיונרים שבאו לפה, התנחלו פה, קנו דירות, הכל בשביל להשתלט על המדינה בדרך של הגדלת כמות הנוצרים שחיים פה.

יש להם קרוב ל-20 ילדים. וכל ילד מביא עוד 20, אפילו הדוסים קטנים לידם. מה יהיה פה עוד כמה שנים? כמעט כל הילדים שלהם בנות, הם גדלים בקצב מסחרר. אפילו אותי, כמו כל אחד אחר בסביבה שלהם, הסבירו לי שהשואה קרתה בשביל להגן על היהודים, הגרמנים הם לא באמת נאצים, הנצרות זאת הדת הכי טובה בעולם ומה שהם אמרו עלינו היהודים יותר טוב שאני לא אכתוב.

יש אלפים שמבינים את הבעיה, בדיוק כמוני. חלקם מתנדבים בעמותה שהמלצתי עליה.

פורסם

נראה לי שצריך לאחד את הדיון הזה עם הדיון על הסרטון הגזעני של ש"ס.

מתארים בעיה שאין לה שום כלום עם המציאות, חוץ מחרדה חסרת פרופורציות של חולי שליטה בגורלם הדתי של אחרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים