עבור לתוכן

אזהרה! Asus K8V Deluxe + TwinMOS == צרות!

Featured Replies

פורסם

רציתי לחסוך זמן ותבכול למי שחושב להרכיב בקרוב מחשב עם מעבד Athlon 64:

אם חשבת להשקיע בזכרון DDR 400 CAS2, וגילית שה- TwinMOS TwiSTER הוא הזכרון הזול ביותר, ראה הוזהרת!

קניתי לוח Asus K8V Deluxe, אחד מהלוחות הדי מומלצים, שאפילו קיבל ציונים לא רעים מ- Tom's בנושא תאימות לזכרונות. בנוסף קניתי את הזכרון הנ"ל בגלל מחירו הזול יחסית (פחות מ- 700 ש"ח ל- 512MB - כמעט הזול ביותר עבור CAS2).

בקיצור - הזכרון הנ"ל תוקע את המחשב בצורה יסודית, כך שאפילו ה- VGA לא מתעורר! קיבלתי הודעות ב- POST המדבר של ASUS בסגנון "System failed due to CPU overclocking error", שזו כמובן שטות, מכיוון שאי אפשר לעשות אוברקלוקינג בלוח זה לא דרך ה- BIOS, אבל מה לעשות שבכלל לא הגעתי לשלב שהמחשב עלה כדי שאוכל להכנס ל-BIOS!

לאחר לילה ארוך, הלכתי לישון מיואש ב- 4 לפנות בוקר. למחרת לקחתי את המחשב לעבודה, שם גיליתי שהוא עובד מצוין עם זכרון SAMSUNG DDR400, ולאחר מכן גם עם זכרון GEIL Golden Dragon DDR 400.

נסעתי עם המחשב לזיגזג 2000, מהם קניתי את הזכרון.

החברה שם היו מאד נחמדים, וניסו לעזור. גילינו ששום זכרון של TWINMOS לא עובד עם הלוח הזה, אבל זכרונות אחרים עובדים גם עובדים (כולל סטיק של GEIL עם אותם ציפים בדיוק).

לזכותם של זיגזג הם החזירו לי את כספי ללא שום ויכוח, ובסה"כ הוכיחו את עצמם כחנות הגונה עם שרות טוב.

היעד הבא הוא OCZ DDR400 Performance R2 שעולה בערך אותו מחיר אבל לא במלאי כרגע. אני לוקח את המחשב לחנות ולא זז משם עד שאני רואה את הזכרון עובד, ועובר MEMTEST86.

בינתים אני עובד עם סטיק GEIL GOLDEN DRAGON DDR400 שפירקתי ממחשב ה- HTPC שלי (שעובד בינתים ב- 1x256 במקום 2x256).

כתוצאת לואי גיליתי שאחד מהסטיקים הנ"ל לא עובר MEMTEST86 חלק ב- DDR400 ואני עומד להחליף אותו עוד כמה ימים. ב- DDR333 הוא 100%.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים