עבור לתוכן

מפלצות בע"מ - דיון בנושא הבנייה בארץ

Featured Replies

פורסם

נכון, הסיכוי שהשכן יראה אותי הוא גדול. העניין הוא, שהוא רואה ישר את חדר השינה שלי, אז לי אישית לא נראה שמישהו יכול לראות את חדר המיטות שלי. שים את כל הווילונות שבעולם, זה לא בדיוק משמח אותי להתחבא בבית שלי. מצד שני, אני מדבר על מרפסות משותפות. כאלו עם חומה אחת שמפרידה ביניהם. לי זה מרגיש לא טוב לשוחח כשמישהו ליד מאזין. נכון, זה לא בית פרטי, אבל אישית, לי זה לא מספיק.

נראה כאילו התעלמת לגמרי מהתגובה שציטטת, וענית שוב לתגובה הקודמת או משהו. לא כתבתי בכלל על וילונות, אלא הסברתי שאין קשר בין מה שהתלוננת עליו (שימוש בבנייני ענק ובניינים בכלל) לבין פרטיות, כי זה פונקציה של מרחק בין מבנים, לא של גודל וגובה המבנים עצמם. בבתים פרטיים שסמוכים זה לזה (ולכביש) יהיה הרבה יותר חוסר פרטיות מאשר בבנייני ענק שבנויים במרחקים סבירים ושהחלונות שלהם ממוקמים בצורה חכמה מספיק. וגם אם למשל לבית הפרטי יש חצר מספיק גדולה, אני מניח שתרצה לשבת בכל מקום בחצר שלך ולדבר בלי שיראו וישמעו אותך מהכביש? וכמובן שאתה יכול לשים גדר לבית כדי שלא יראו אותך מהרחוב, אבל אז למי יהיה יותר 'אוויר', מרווח נשימה ונוף, לך או לאותו אחד שיושב בקומה עשירית?. בקיצור, עד כמה שזה נוגע לפרטיות, האופציה היחידה היא לעבור לגור במושב, עם 10 דונם מסביב לבית. אם אתה חושב שיש אופציה לפרטיות בתוך העיר, אתה מוזמן להסביר איך זה יבוצע במקום להתלונן על מה שיש ש"זה לא טוב".

אין מקום? תפסיק עם בנייה צמודת קרקע ותבנה לגובה. יש פתרונות אבל אני לא בטוח שמישהו רוצה ליישם.

כאן איבדתי אותך לגמרי. קודם דיברת בלי סוף על כמה שבניינים גדולים זה רע, וכולם צריכים לרצות בית פרטי, ופתאום אתה טוען שצריך להפסיק לבנות בתים פרטיים ולהתחיל לבנות לגובה? נראה לי שיש כאן מקרה קלאסי של רצון לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

בעניין טבע ונוף, בפוסט צירפתי תמונות של מבנים כדוגמת הולילנד. אתה מכיר את ירושלים ואת טיב הבנייה בה. זה נראה לך בניין מתאים לעיר?

אין קשר בין טבע או נוף למה שאתה מתאר. האם בנייה (באמצע העיר) של בניינים לא יפים לטעמך נקראת פגיעה בטבע? אז מה ההגדרה של טבע לפי זה? ואני מבין גם שבתים יכולים להחשב ל"נוף" אם הם בסגנון הבניה הנכון לטעמך?

בקיצור, נראה שאתה לוקח נושא שתלוי בטעם אישי, ומנסה לעורר הסכמה באמצעות ביטויים (כמו 'פגיעה בטבע') שנשמעים חשובים אבל לא באמת קשורים לעניין.

מה אתה מחפש בבניין? או שהכי חשוב לך זה בית ותו לא?

כרגע הכי חשוב לי זה שיהיה למשפחה שלי מקום (בגודל סביר) לגור בו, במחיר שאני יכול איכשהו לשלם. גם ככה אני מתפשר על מליון דברים בבחירת הבית, כך שה'נוף' וסגנון הבניה המועדף עליך זה הדבר האחרון שיזיז לי מספיק כדי לשלם יותר על הבית שלי.
פורסם
  • מחבר

בנייה קבועה וסטנדרטית (משעממת, וניתן לאמר מדכאת) - ניתן לבנות אותם בצורה יותר מעורבבת. פרוייקט לדוגמה שנבנה במונטריאל על ידיי מהנדס ישראלי : http://en.wikipedia.org/wiki/Habitat_67

אין שטח פתוח לדירות - גם כאן, כשהדירות הם "קוביות מעורבבות" יש מרפסות גדולות יחסית לכל דירה + "מבוך מעברים"

אין מקום לדיירים שרוצים חדרי עבודה בבית - זה לא בית פרטי שבו יש גינה, חדר גדול או גג שניתן לנצל לחדר עבודה, מחסן וכדומה. כל אלה חסרים לחלוטין בדירות בדרך כלל

פגיעה בטבע - יש כמה דברים אחרים שפוגעים וניתן לצמצם אותם או לוותר עליהם :

שדות לגידול זרעים וכדומה, שמשמשים להאכלת חיות, שמשמשות לבשר/חלב/וכו. תפסיקו לאכול אוכל מהחי, לא יהיה צורך בשדות האלה (גידול אוכל צמחי שמיועד ישירות לצריכה על ידי בני אדם יקח הרבה פחות שטח) - ניתן יהיה לבנות שם במקום להרוס שטחים פתוחים. בנוסף על זה, הקטנת פליטת גזי חממה וצריכת מים, דלק חשמל

בתי קברות. אנחנו צריכים שכונות לאנשים חיים לא לאנשים מתים. להביא בולדוזר ולסדר את זה אחת ולתמיד

פרוייקטי קניונים וכדומה (מרכזי מסחר). בשנים האחרונות לא בונים קניונים (בניין שבו דחוסות הרבה חנויות), בונים מרכזי קניות ענקיים שיש בהם חניה פתוחה וחנויות בקומה אחת. וזה כשמרכזי קניות ישנים במרכזי ערים "מתייבשים". להפסיק לבנות את אלה ולהתחיל לשפץ קניונים קיימים במרכזי ערים, שיהיו בהם חנויות כמו סופרמרקטים

בזבוז של בניינים קיימים מעולים. מה קורה למשל אם בת גלים בחיפה ? קרוב לרכבת, קרוב לקווי אוטובוס והמון שטח חניה (זה היתה תחנה מרכזית בעבר). לסמן מחדש את החנייה, לשפץ את הבניין, "בת גלים סנטר" חדש ומוכן

אז יש פתרונות, בא לך אולי להיות גם יזם על הדרך? :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים