עבור לתוכן

נזילה רצינית בדירה - האם אני יכול לעזוב?

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

אני סטודנט ששוכר דירה ביחד עם עוד 2 שותפים.

היום התחילה אצלי בחדר נזילה די רצינית (מים על הרצפה, על שולחן העבודה, על המיטה וכו'). יש לציין שזאת לא הפעם הראשונה שיש בעיות עם החדר ואני פה רק מספטמבר. בפעם האחרונה הייתי בלי חשמל יומיים.

בחוזה שלי כתוב שעל המשכיר לתקן כל תקלה, לרבות נזילות (כתוב את זה חד משמעית) תוך 72 שעות. מכיוון שאני יודע שאין סיכוי שהוא יתקן את זה תוך 72 שעות (הכרות עם הבנאדם + אני יודע כמה זמן לוקח לתקן נזילות במספר מקומות בגג בתנאי מזג אוויר כאלה), אני שוקל לעזוב את הדירה.

מה שרציתי לשאול זה איך לעשות את זה נכון. האם אני יכול פשוט להפסיק לשלם חודש הבא? צריך להודיע לו על כך זמן כלשהו מראש? בקיצור, אני לא יודע איפה אני עומד מבחינה חוקית.

המטרה שלי היא לעזוב את הדירה כי הגיעו מים עד נפש (תרתי משמע).

תודה מראש,

MODY.

פורסם

אתה רוצה לעזוב בגלל הנזילה או שאתה רוצה לעזוב בכללי וזה מה ששבר את גב הגמל מצידך?

פורסם
  • מחבר

אני רוצה לעזוב כי יש עם החדר שלי ספציפית המון בעיות ותמיד יש הפתעות חדשות.

כמו כן, הנזילה עכשיו זה משהו די רציני (אני בספק אם אוכל לישון הלילה בדירה). אני בטח לא רוצה להתעסק עם זה בזמן תקופת הבחינות.

פורסם

כן, אתה יכול להפסיק לשלם, אתה יכול להודיע לו מהיום לאתמול. הדירה לא ראויה למגורים, תצלם תמונות ותבקש פיצוי על הנזקים. וטטען לרשלנות מצדו.

אם אתה יכול תכין תיעוד על כל הבעיות שקרו לך למקרה שתצטרך לתבוע את בעל הבית (שכפי הנראה לא שם עליך ועל יתר השוכרים).

פורסם

כל עוד אתה גר שם ,לא חושב שיתנו לך פיצוי מלא

כמו שאמרו תצלם את הנזילה ,תקליט את השיחה בינך לבין בעל הבית

עם יש לך סמרטפון ,יש תוכנות הקלטה חינמיות בשיחות פנים מול פנים ,כמו רשמקול (לא תוכנה מכשיר)

אז כדי להקליט כל שיחה איתו ,כדי שיהיה לך עדות שהוא ידבר על הנזקים והתיקון

פורסם
  • מחבר

חשוב לציין שאני לא מחפש פיצוי (המיטה של בעל הבית אז תכלס רק התלכלך ונרטב לי סדין).

אני רק רוצה שישחרר אותי מהדירה וזהו.

כרגע הוא אומר שהוא ישחרר אותי כי הוא לא רוצה להחזיק מישהו נגד רצונו אבל נראה מה יהיה מחר.

יש תמונות של הכל.

אני אעדכן מה יקרה. תודה!

פורסם

עם הוא ישחרר ,לא רואה שום בעיה בזה

פשוט תעזוב וזהו

נזילות כאלו נישמע לי גרוע ביותר ,שמשלמים שכירות

זה לא שאתה הומלס שנותנים לך איזה מחסה חינמי

פורסם

שלום רב,

אני סטודנט ששוכר דירה ביחד עם עוד 2 שותפים.

היום התחילה אצלי בחדר נזילה די רצינית (מים על הרצפה, על שולחן העבודה, על המיטה וכו'). יש לציין שזאת לא הפעם הראשונה שיש בעיות עם החדר ואני פה רק מספטמבר. בפעם האחרונה הייתי בלי חשמל יומיים.

בחוזה שלי כתוב שעל המשכיר לתקן כל תקלה, לרבות נזילות (כתוב את זה חד משמעית) תוך 72 שעות. מכיוון שאני יודע שאין סיכוי שהוא יתקן את זה תוך 72 שעות (הכרות עם הבנאדם + אני יודע כמה זמן לוקח לתקן נזילות במספר מקומות בגג בתנאי מזג אוויר כאלה), אני שוקל לעזוב את הדירה.

מה שרציתי לשאול זה איך לעשות את זה נכון. האם אני יכול פשוט להפסיק לשלם חודש הבא? צריך להודיע לו על כך זמן כלשהו מראש? בקיצור, אני לא יודע איפה אני עומד מבחינה חוקית.

המטרה שלי היא לעזוב את הדירה כי הגיעו מים עד נפש (תרתי משמע).

תודה מראש,

MODY.

לעזוב אתה יכול תמיד. העניין הוא שאם תפסיק לשלם, אתה תפר חוזה. הפרת חוזה תגרור אותך למשפט ואז השופט יאמר לך שאתה צריך לשלם בגלל החוזה ועל המשכיר לתקן את הנזילה. קרי, המצב העכשווי שלך. הוא לא יכול לתקן את הנזילה כרגע בגלל תנאי מזג האוויר. כשאתה מודע למצב בעייתי כזה, תתעקש שזה יתוקן מבעוד מועד. כרגע, תתקשר אל בעל הבית ותבדוק מה ניתן לעשות בעניין. אל תחדש חוזה, אבל כרגע, אתה כבול אליו.

פורסם

ברגע שיש בעייה מהותית בדירה שלא מאפשרת מגורים נורמליים, כפי שנראה במקרה זה, החוזה לא תקף והוא יכול לעזוב חד צדדית. אלא אם כן בעל הבית אומר שהוא שולח מיידית שיפוצניק/בעל מקצוע לסדר את הבעיות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים