עבור לתוכן

תיקון מוליכים בPCB של ספק, כדאי?

Featured Replies

פורסם

הגיע לידי ספק כוח של HIPRO שהיה תקין עד שחבר שלי החליט לאלתר ולהבריג אותו תוך שימוש בחורי האיוורור, אחרי זה הספק הפסיק לעבוד

בדיקה גילתה שהבורג השתפשף בPCB וגרם לנתק במסילות המוליכים (אם אני זוכר נכון ניתקו שם בערך 3 מוליכים).

האם יש דרך פשוטה לתיקון הדבר? האם כדאי להשקיע? (הספק הגיע עם מחשב מותג עסקי של IBM, אז נראה שהוא אמור להיות איכותי) או לשלוח אותו לסל החלפים?

תודה

פורסם

איזה מוליכים אלו ? לאן הם מחוברים ?

ניראה לי שתמונה תעזור מאוד.

פורסם
  • מחבר

וואו, הוא לא לידי כרגע ולא צילמתי אותו

פתחתי אותו לפני כמה חודשים והנחתי בצד.

שווה להתעסק עם זה?

יש כלי נוח לחידוש מוליכים? שמעתי פעם על עט עם חומר מיוחד לתיקון, זה מתאים? זה ריאלי?

פורסם

התיקון הכי פשוט יהיה להלחים חוט גישור (bodge wire), כמובן שזה תלוי איזה בדיוק עובר המוליך. אם זה מוליך קצר זה באמת לא סיפור לעשות תיקון עם חוט פשוט.

אני די בטוח במצב הכלכלי כיום לא כל כך טורחים לתקן מוליכים, בדרך כלל מחליפים את כל הPCB אם לא כל המוצר.

לפי מה שאני יודע (וזה לא יותר מידי) בעבר תיקנו את זה ידנית ע"י הסרת שכבת הsolder resist עם איזמל והלחמת מוליך במקומו, אם כבר התיקון הזה טוב למקרה שהמוליך יחסית ארוך ולא פרקטי להלחים חוט ישירות לpad.

פורסם

תלחים חוט מעל זה וזהו. אם זה מוליכים של מתח גבוה יתכן שתרצה להלחים חוט אם בידוד בין 2 נקודות רחוקות יותר כדיי של יהיו הלחמות של קווים שונים אחת לייד השניה

ואם ניסיתם להדליק את הספק כשהבורג בפנים תבדוק שלא נשרף משהוא

פורסם
  • מחבר

אני קיבלתי את זה אחרי שזה מת, יתכן שהיה קצר ויתכן שלא, איך מזהים את זה? ריח? סימים? כי לפי מה שאני זוכר בפעם האחרונה שפתחתי את זה לא מצאתי סימנים כאלו

פורסם

אז סתם תנסה ותבדוק

באיזה אזור במעגל זה נמצא ? (תמונה)

פורסם

לא נראה לי שיש בעיה לתקן את המעגל המודפס בעזרת חוט גישור בעל שטח חתך מתאים.

פורסם
  • מחבר

בכל מקרה השלג שיבש לי את התוכניות, לא אראה את הספק השבוע כנראה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים