עבור לתוכן

שלום לכולם

Featured Replies

פורסם

אז בשעה טובה התחדשתי בארדואינו אונו... הגעתי אליו דרך האתר hwzone וכבר הספקתי לקרוא לא מעט בפורום זה ככה שהמעבר לפה דיי טבעי.

אמנם זהו הארדואינו הראשון שלי אבל יש לי כבר ניסיון עם מיקרו בקרים, אם זה עם ה80x86 אשר עבדתי איתו בפרויקט ההנדסאי או ה pic מהלימודים

יש לי גם ניסיון בתכנות ככה שעקומת הלמידה שלי אמורה להיות די גבוהה, מה שאומר שאני אצליח לעזור מהר יותר.

בעקרון יש לי כבר פרויקט רציני שאני שואף אליו - בניית מערכת בית חכם עם כל מיניי פיצ'רים שאני אתאים עם הזמן כמו שליטה קולית ומערכת גילויי מיקום... זאת שאיפה דיי רצינית אבל אני מקווה להשתמש בזה לפרויקט גמר שלי בהנדסה בשנה הבאה

אני מקווה שאני אצליח לעזור לתרום ולהירתם כמה שיותר, ולקבל עזרה בחזרה :xyxthumbs:

יום טוב. יבגני.

פורסם

בהצלחה! למרות שלפי דעתי קצת גדול על Arduino בית שלם. אני וחבר עובדים עכשיו על משהו כזה עם ה-raspberry pi, שהיא פלטפורמה קצת יותר רצינית. בכל אופן תתחדש!

פורסם

הי rija

אתה יכול להגיד קצת לגבי החלק של ה"מערכת גילויי מיקום"?

פורסם
  • מחבר

בעיקרון את המערכת לגילויי מיקום אני מתכוון כנראה להשאיר לפרויקט בהנדסה (לשנה הבאה) ולכן קשה לי להגיד בדיוק איך זה יעבוד אבל הרעיון הכללי יהיה גילויי מיקום על ידי גלים אלקרו-מגנטיים, זאת אומרת לפי אנטנות שימוקמו במקומות "אסטרטגיים" ולפי הקלט של האנטנה ביחס לאנטנות האחרות ולפי חישוב הזמן\אורך גל\פאזה ניתן יהיה למקם את האדם באופן דיי מדויק בבית - השאיפה שלי שהמערכות בבית החכם יתקשרו כמה שיותר בצורה אלחוטית, מה שיתן לי הרבה אנטנות (מקלטים) שאפשר יהיה לעבוד איתם מבלי להוסיף אנטנות נוספות, אשר יעודיות רק למערכת.

אלון, הרעיון של הבית החכם הגיעה אחרי שקניתי את הארדואינו, לא רציתי להתעסק בכל מיניי פרויקטים "סתם בשביל הכיף" אלא שתהיה תכנית ומטרה שאליה אני אשאף - ככה יהיה לי משהו ממוקד ואני לא אתפזר סתם לכל מיני כיוונים (ככה גם חומר הלמידה שלי יהיה ממוקד יותר)

בכללי הרעיון עצמו עלה כי הוא מסכם הרבה מאוד ידע בסיסי כמו שימוש במגוון רב של חיישנים, ומשם אפשר לשלב אתגרים יותר מעניינים (ובבית חכם ניתן לשלב הרבבהה דברים).

לגבי כוח העיבוד של הבקר אני מסכים איתך, אבל חלקית. מהרקע שיש לי בתיכנות אני יודע שהדבר הכי חשוב זה אופטימיזציה, אפשר לחשב כמה זמן לוקח לבקר לחשב שורה או מספר שורות לכל שניה, להציב יעד ברור (כמו מהירות תגובה מקסימלית של חציא\רבע שניה) ואז לתכנת בהתאם.

* תמיד אפשר לקחת את הטיסה הראשונה לחלל בתור השראה שכן אותו הטיל עבד על מחשב עם עוצמת עיבוד דומה ועדיין הצליח להטיס ולהחזיר את

כולם בשלום. ;)

למזלי המיקרו בקר נותן, בנוסף, לעבוד ישירות עם אסמבלי ככה שתמיד יש דרך לעשות את קוד התוכנה יותר חכם, יעיל ומהיר לביצוע.

כמובן שאם בשלבים היותר מתקדמים אני עדיין אצטרך כוח עיבוד רציני יותר - אז נחפש תחליף לארדואינו (ועכשיו אני כבר סקרן לגביי הרספברי אז אני בטוח הולך לקרוא עליו, לידע כללי)

פורסם

תתכונן להרבה עבודה על מערכת גילוי המיקום הזו... ;) האינטואיציה שלי אומרת שזיהוי מיקום ותנועה באמצעות גלי רדיו זה ממש לא הכיוון שאתה רוצה ללכת אליו - מצד שני, מה אני יודע.

אני מסכים איתך בתפיסה שעם תכנות נכון אפשר להוציא ממיקרו-מעבד כמו זה של הארדואינו הרבה יותר ממה שנראה במבט ראשון. עם זאת, ובלי לפגוע חלילה, אני חייב לשתף אותך בקטע הבא על תכנות מיקרו-בקרים באסמבלי:

http://youtu.be/iHFm-kVTXW8?t=12m51s

פורסם
  • מחבר

עידו, הסמסטר הבא הולך לענות לי על השאלה הזו בדיוק וייתן לי מספיק ידע כדי להוציא את זה לפועל... או שיתברר לי שאני אופטימי מידיי והאתגר גדוליי :-\

ולא נפגעתי (בחור מצחיק דווקא) ואני ממש לא התכוונתי לרשום את כלל הקוד באסמבלי, גם אני רואה בזה בזבוז של זמן, אבל תמיד אפשר לשלב בין השניים... בכללי כרגע זה תחביב נטו ככה שאם אני יעבוד תחת המגבלות עיבוד זה לא יהיה כזה נורא - אני לא ארוץ ואתכנן ישר ווילה ואז אשב על כל שורת באסמבלי במחשבה של "איפה ניתן לגנוב עוד מילי שניה", נתחיל מהסלון.

אלון, קראתי על הרספברי. אין ספק שהוא מכונה הרבה יותר רצינית ביחס לארדואינו, עם בעיה אחת בשבילי, זה לינוקס! ואין לי ניסיון איתה וגם לא זמן כדי ללמוד אותה... אם כח העיבוד יהפוך למועקה - תמיד אפשר להחליף בקר (;

פורסם

אלון, קראתי על הרספברי. אין ספק שהוא מכונה הרבה יותר רצינית ביחס לארדואינו, עם בעיה אחת בשבילי, זה לינוקס! ואין לי ניסיון איתה וגם לא זמן כדי ללמוד אותה... אם כח העיבוד יהפוך למועקה - תמיד אפשר להחליף בקר (;

הרספברי הוא אמנם לינוקס אבל התכנות עליו הוא פייתון רגיל, כך שהמעבר מC לדוגמא אמור להיות חלק (אתה לומד אקלטרוניקה או תכנות?).

הסיבה שאני מזכיר זאת היא שאני בשלבים מתקדמים של בית חכם, מערכת שכבר פועלת ומשלבת בין רספברי כשרת ויחידות קצה של ארדוינו עם בקר רשת (W5100).

בצורה זו פתרתי גם את בעיית כוח ע"י כך שהארדוינו מבצע רק חלקיק של העיבוד ומצד שני הפריסה האלחוטית/חוטית רחבה ומאפשרת מגוון גלאים.

את עניין המיקום, חלקית (עוד צריך לבדוק את הנושא לאורך זמן) ביצעתי עם חיישני תנועה פשוטים ב2$.

כך שאם אתה זקוק לעזרה, בכייף.

פורסם

הי Runny

הרספברי הוא אמנם לינוקס אבל התכנות עליו הוא פייתון רגיל

על לינוקס אפשר להריץ אפילו NET.

כך שאין צורך להיות מוגבל לשפה אחת מסוימת דווקא..

את עניין המיקום, חלקית (עוד צריך לבדוק את הנושא לאורך זמן) ביצעתי עם חיישני תנועה פשוטים ב2$.

איך אפשר לקבל מיקום מחיישני תנועה?

ויש לך לינק לחיישן תנועה כזה ב-2$?

פורסם

אני מניח שמדובר בחיישן PIR.

צר לי לנפץ את הבועה rija אבל אני די בטוח שלא יתאפשר לך לבנות מערכת עקיבת מיקום בסגנון הGPS שרצית.

מה שכן יתאפשר זה לעשות שימוש חכם בחיישני IR (או PIR), מצלמות רשת וניתוח תמונה (שניתן לבצע ע"ג הraspberry pi) כדי לקבוע באיזה חדר נמצאים אנשים, אולי עם מיקום חכם של חיישנים אפשר לוותר אפילו על המצלמות.

פורסם

הי Runny

על לינוקס אפשר להריץ אפילו NET.

כך שאין צורך להיות מוגבל לשפה אחת מסוימת דווקא..

הPython הוא "native" ולכן ציינתי אותו.

חוץ מזה שלי אישית יש נסיון טוב איתו, אני מתכנת על הWindows ורק מעביר את הקבצים. אין צורך בקימפול (interpreter)

איך אפשר לקבל מיקום מחיישני תנועה?

ויש לך לינק לחיישן תנועה כזה ב-2$?

נכון, זה PIR

http://www.ebay.com/itm/Mini-Pyroelectric-Infrared-PIR-Motion-Sensor-Detector-Module-White-/220987660719?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3373e419af

פורסם
  • מחבר

Runny

אני לומד הנדסת תקשורת.

אני אנסה להסביר לך את ההסתייגות שלי מלינוקס: קודם כל אני מכיר שני שפות, C ואסמבלי (פיק ו8086) ולפני הרבה שנים למדתי גם VB. עם לינוקס היה לי ניסיון חד פעמי, זאת אומרת, אחרי שהתקנתי אובונטו, נתקעתי במשך חציא יום כדי להבין איך אני מתקין דרייבר לכ.מסך (דווקא היה מעניין ללמוד משהו חדש) העניין הוא שאין לי ממש זמן להתחיל להתקין וללמוד לעבוד עם לינוקס, או ללמוד פייתון (מה זה ביכלל?). אני מדבר על כרגע, כי עכשיו יש לי מספיק מה ללמוד גם בלי הלינוקס (כמו עבודה עם חיישנים). בעתיד תמיד אפשר להשתדרג (;

ומה זאת אומרת שאתה מתכנת בווינדוס ואז "רק" מעביר את הקבצים?

אגב, אין בקרים חזקים לווינדוס?

בשלב היותר מתקדם גם אני חשבתי לעשות יחידת אם ויחידות בת בכל חדר, אבל אז זה לא אמור להוריד את הצורך ביחידת אם חזקה? זאת אמרת, שאז תפקיד יחידת האם זה בסך הכל לבדוק מצב עבודה בכל חדר ואז רק לעדכן ולשלוח פקודות לפי בחירת המשתמש? או שיחידת אם כשרת מבצעת הרבה מעבר למה שאני מתאר לעצמי?

אני חושב שאפשר גם לגלות מיקום חלקי לפי חיישן ir רגיל שנציב במשקוף הדלת, או משהו בסגנון כמו במעליות, ככה אפשר לבדוק אם יש מישהו בחדר (לפי מספר כניסות ויציאות מהחדר), עשיתי משהו בסגנון בפרוייקט הנדסאי שלי, עם מונה פשוט ואז רק נשאר לבדוק מה מצבו.

Mike

דווקא אין בועה, אני (ועוד חבר) כבר עובדים על זה במרץ (טוב, יחסית לידע שיש לנו כרגע), מה גם שהצלחנו לרתום פה איזה מהנדס למשימה :) ברדיו יש יתרון על פני חיישנים וזה שניתן ליצור "חתימה" (תדר - מתנדים וכו') מה שיאפשר למערכת לגלות לא רק מיקום של אדם אלא גם את האדם עצמו, וזה כבר יותר מגניב ופותח דלתות לרעיונות יותר מתוחכמים.

אני מצטער אם אני נישמע "אטום" לגבי ההערכות של העבודה עם גלי רדיו, זה לא שאני לא מנסה להקשיב לכם, זה פשוט באופי שלי - אני אוהב אתגרים שגדולים, כי ככל שהאתגר גדול יותר - הפוטנציאל שלו גדול יותר (ככה הוא גם מעניין יותר) ואם אני אגיע למה שאני מצפה, זה יהיה שווה את זה. במקרה הכי "גרוע" (אם זה לא יצליח) אני אלמד משהו חדש בדרך.

פורסם

Runny

אני לומד הנדסת תקשורת.

אני אנסה להסביר לך את ההסתייגות שלי מלינוקס: קודם כל אני מכיר שני שפות, C ואסמבלי (פיק ו8086) ולפני הרבה שנים למדתי גם VB. עם לינוקס היה לי ניסיון חד פעמי, זאת אומרת, אחרי שהתקנתי אובונטו, נתקעתי במשך חציא יום כדי להבין איך אני מתקין דרייבר לכ.מסך (דווקא היה מעניין ללמוד משהו חדש) העניין הוא שאין לי ממש זמן להתחיל להתקין וללמוד לעבוד עם לינוקס, או ללמוד פייתון (מה זה ביכלל?). אני מדבר על כרגע, כי עכשיו יש לי מספיק מה ללמוד גם בלי הלינוקס (כמו עבודה עם חיישנים). בעתיד תמיד אפשר להשתדרג (;

ומה זאת אומרת שאתה מתכנת בווינדוס ואז "רק" מעביר את הקבצים?

פייתון זו שפת תכנות, דומה לC++.

היתרון בה הוא שאין צורך לבצע קומפילציה (המרה של הקוד ל0 ו1) ,היא רצה ברמת מערכת ההפעלה ולכן ניתן לתכנת על ממשק אחד (Windows) ולהריץ בממשק אחר (Linux)

בשלב היותר מתקדם גם אני חשבתי לעשות יחידת אם ויחידות בת בכל חדר, אבל אז זה לא אמור להוריד את הצורך ביחידת אם חזקה? זאת אמרת, שאז תפקיד יחידת האם זה בסך הכל לבדוק מצב עבודה בכל חדר ואז רק לעדכן ולשלוח פקודות לפי בחירת המשתמש? או שיחידת אם כשרת מבצעת הרבה מעבר למה שאני מתאר לעצמי?

השאלה מה זה "חזקה".

אני משתמש בRaspberry כממשק Web המשוחח עם יחידות הקצה, ממשק כזה עם תמונות לא יזוז בארדוינו.

הוא גם עובד בMultitasking, שזה רחוק מהיכולות של הארדוינו.

אני חושב שאפשר גם לגלות מיקום חלקי לפי חיישן ir רגיל שנציב במשקוף הדלת, או משהו בסגנון כמו במעליות, ככה אפשר לבדוק אם יש מישהו בחדר (לפי מספר כניסות ויציאות מהחדר), עשיתי משהו בסגנון בפרוייקט הנדסאי שלי, עם מונה פשוט ואז רק נשאר לבדוק מה מצבו.

לאחרונה התחלתי לשחק עם גלאי נפח אלחוטיים (ב10 דולר), עובד לא רע. פתרון לזיהוי ספציפי של הדיירים לא מצאתי.

גם המערכת לחלוטין מפספסת את הארנבים שלי ומכבה להם את האור כשלא צריך (גמדים זה בעיה).

שים לב שלא כל חיישן תופס היות ולא תמתח חוטים בכל הבית. חפש בכיוון האלחוטי.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

תתחדש :xyxthumbs: :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים