עבור לתוכן

מספר שאלות בנוגע לשיתוף רשת ביתית

Featured Replies

פורסם

שאלה ראשונה היא בנושא חומרה: אני רוצה להעביר כבל 20 מטר לחדר אחר ממחשב השרת, ולהעביר אותו דרך הבוידעם. השאלה היא - כשקונים כבל כזה, הרי הוא מגיע עם קצוות לא? כלומר עם חיבורים מוכנים - שגדולים מהכבל עצמו. ולכן השאלה היא איך אעביר אותם דרך החורים בקיר (זה אל יפה לחורר גדול מדיי...) למישהו יש רעיון? נתקל בזה? האם אפשר לחתוך ולחבר שוב איכשהוא...?

ושאלה דומה - אם אני קונה כבל לפי מטר רץ, כיצד אחבר קצוות?

שאלה נוספת היא - במחשב השרת, האם עדיף לי לוותר על חיבור המודם לכרטיס הרשת (וכך לפנות את החיבור לרשת הביתית) ולהעברי אותו לUSB? או שעדיף להשאיר את המודם על הרשת ולקנות כרטיס רשת נוסף?

תודה לכל העונה!!

פורסם

אנשים הפסיקו לחשוב היום?

קודם אתה מעביר את הכבל, אחר כך מחבר את הפלאג בצורה מוצלבת (אם אתה רוצה שיתוף בין המחשבים)

במחשב השרת:

אתה צריך מודם 56K? אם לא, אז תחליף אותו בכרטיס רשת נוסף ואת הכרטיס רשת תחבר למודם חיצוני (ADSL, כבלים, וכ'ו)

אל תחבר מודם לUSB, זה לא יעיל (לפחות ככה טוענים, אני לא הרגשתי בשום בעיה)

פורסם

מניסיון אישי - עדיף לחבר את המודם דרך הרשת בעיקר מכיוון שזה יותר יציב, לא מתנתק. גם לי יש מודם כבלים שתומך גם בUSB וגם בLAN עבדתי איתו לפני כן תמיד עם כרטיס רשת אבל אחרי שסידרתי לאחים שלי את המחשב הייתי צריך לחבר רשת ולא היה לי כרטיס רשת נוסף אז חיברתי את המודם דרך USB וגיליתי שזה נוטה להתנתק לעיתים - בסוף קניתי כרטיס רשת איכותי יותר העברתי את האיכותי למחשב של האחים שלי ולקחתי את הפשוט בשביל המודם.

המלצה: לך תמצא כרטיס רשת הכי פשוט שיש ותשתמש בו בשביל המודם.

פורסם

1. כשאתה מעביר כבל, תבדוק שאתה לא מעביר אותו ליד מקורות שפולטית קרינה א"מ חזקה (מנועים, נורות פלורסנט וכד'). רשמית, אתה מסוגל להעביר כבל רשת עד 100 מטר בלי מגבר כלשהו בדרך (Hub, Switch).

2. קיים לוחץ, שעולה בסביבות ה-100 ש"ח, שמחבר את הראשים לכבלים. אם אתה עושה את הרשת שלך בשיטה הזו - אתה צריך לדעת לסדר את החוטים בכבל בסדר מסויים ולפי דרישות הכבל (מוצלב או לא-מוצלב). כמו כן אתה צריך לקנות את הראשים עצמם (RJ45), שהם דיי זולים.

3. בקשר לצורת החיבור - אני ממליץ על חיבור דרך כרטיס רשת. USB דורש עוד דרייברים - דורש עוד משאבים (מעבד, זיכרון) וזה גם, כידוע, מקור לעוד צרות.

פורסם
  • מחבר

אז זהו - שלא כל כך הבנתי מספר דברים ; אם אני קונה כבל מוכן - אין לי מצב בתכלס להעביר את הכבל מבלי לנתק את הראשים לא?

ודבר שני, משהו ששכחתי לשאול - מה ההבדל בין כבל מוצלב ללא מוצלב? ומה ההבדל עבורי?

ואם אני קונה כבל לפי מטר אז אני צריך לקנות גם ראשים אבל - איך אני מחבר אותם? - אין לי מנוס מלדעת איך לחבר באופן מוצלב או משהו כזה? ואין מנוס מלהשיג מכשיר שמחבר אותם בתחלס?

תודה לעונים.

פורסם

תראה אולי זה לא הכי פשוט אבל זה הכי אסטטי

תיקנה קופסה ותחבר אותה על הקיר

הכי נוח

לא צריך לוחץ

רק קצת כוח בידים

לא משנה סידור החוטים כל עוד הוא שווה בשני הצדדים(יש מספרים על השקע לעזרה!) ;D

ובקשר לכבל מוצלב

אז אתה פשוט קונה שני כבלים קצרים

אחד מוצלב

ואחד רגיל 8)

בלי לוחץ ובלי כלום

פורסם
  • מחבר

גללה - לא הבנתי כלום....

אם תוכל בבקשה לפרט זה יהיה נחמד...

פורסם

לא משנה סידור החוטים כל עוד הוא שווה בשני הצדדים(יש מספרים על השקע לעזרה!) ;D

לא מדוייק

ב-100mbpsזה אומנם לא משנה אבל ב-1gbps (שיש היום כבר על רוב הלוחות) זה מאד משנה.

ה-100 משתמש רק ב-4 חוטים מתוך ה-8 בעוד ה-1gbps משתמש בכל ה-8 כאשר כל זוג חוטים בצבע זהה מלופים אחד בשני לאורך כל הכבל כדי לתת סיכוך, לכן ב-1gbps הסדר מאד חשוב.

פורסם
אם אני קונה כבל מוכן - אין לי מצב בתכלס להעביר את הכבל מבלי לנתק את הראשים לא?

אתה תמיד יכול לעשות חורים גדולים בקיר, להעביר את הכבל ואז לסתום את החורים.

תראה אולי זה לא הכי פשוט אבל זה הכי אסטטי

תיקנה קופסה ותחבר אותה על הקיר

הכי נוח

לא צריך לוחץ

רק קצת כוח בידים

למעשה קיים כלי שלוחץ את החוטים לקופסה. עדיף להשתמש בו.

הצעה לא אסטטית ולא מומלצת במיוחד: תקנה כבל מוצלב, תחתוך באמצע, תחבר למחשבים, תעביר דרך הקיר (אין בעיה כי אין ראשים בצד אחד) ואז תחבר את החוטים חזרה (לכל חוט יש צבע אחר, אז אין בעיה). שוב - לא מומלץ, החוטים דיי דקים וקיים סיכוי שסתם תהרוס כבל טוב.

מה ההבדל בין כבל מוצלב ללא מוצלב? ומה ההבדל עבורי?

כבל מוצלב מאפשר לחבר בין 2 מחשבים ישירות. כבל לא-מוצלב בד"כ משמש לחיבור מחשבים לHUB או Switch. אי אפשר לחבר 2 מחשבים ישירות בכבל לא מוצלב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים