עבור לתוכן

מעגל מעורב - עזרה

Featured Replies

פורסם

שלום.

רציתי לקבל עזרה בתרגיל הבא:

42935263.png

חשבו את:

א. ההתנגדות השקולה במעגל (RT)

ב. הזרם בכל נגד.

ג. ההספק על כל נגד.

ד. ההספק הכולל במעגל (PT)

תודה רבה,

אשמח אם תוכלו להסביר לי את הדרך לפתרונות!

פורסם

א. תמיד תתחיל לפתור הכי רחוק שאפשר ממקור המתח. במקרה הזה, תחבר את 3 הנגדים הימניים לפי חיבור בטור- קיבלת נגד שקול של 75 אוהם. אותו אתה מחבר במקביל לנגד R5 ומקבל שקול של 37.5 אום. מחבר בטור את מה שנשאר וקיבלת.

ב. תמצא את הזרם מהסוללה עפ"י חוק אוהם על הנגד השקול למעגל. תמצא את המתח על R1 עפ חוק אוהם, כנ"ל על R6. על R5 פועל אותו המתח שפועל R4,3,2 ביחד. תמצא מהו המתח הזה ע"י חוק אוהם. ועוד פעם עם חוק אוהם תמצא את הזרם על R2,3,4, ומשם את המתח על כל אחד מהם.

ג. יש לך את הזרם של כל נגד- אתה הולך לנוסחה של P=I^2*R ומציב שם מה שצריך- קיבלת הספק לכל נגד.

ד. יש לך נגד שקול של המעגל- עכשיו תציב אותו באותה הנוסחה מקודם ויש לך הספק.

מחר תקשיב בשיעור ותעשה את שיעורי הבית לבד :nono:

פורסם
  • מחבר

אבל איך אני בעצם מוצא את המתח על R5? הרי אני לא יכול להשתמש ב-I הכולל של המעגל כי זה לא נכון.

פורסם

אז תעשה מחלק מתח

למדת את החומר? זאת שאלה ממש בסיסית

פורסם

המתח על R5 הוא אותו מתח שפועל על R2,3,4. למה? בגלל שמתח מודדים בין שתי נקודות, ויש שתי נקודות על המעגל שמשותפות להם. משמע- פועל עליהם אותו מתח. כשיש לך את המתח על הנגד, ואת ההתנגדות שלו, אתה יודע ע"פ חוק אוהם מה הזרם בו.

אם אתה מתקשה בחומר הזה אתה חייב לפנות למי שמלמד אותך, או אם אתה לומד מספרים- לחזור על החומר או ממקור אחר. זה חומר בסיסי ביותר, אם אתה לא מסוגל לו כעת אתה מוכרח ללמוד שוב ולהפנים.

פורסם

אותנו לימדו בזמנו להסתכל על מקרים של מעגלים מעורבים כעל "קופסאות" נפרדות ולחשב כל מעגל קטן בנפרד ואז להסתכל על הקופסה הכוללת.

זאת אומרת-

R1 ו-R6, חיבור במקביל (מעתה יקרא נגד R7)

R2 ו-R4, חיבור במקביל (מעתה יקרא נגד R8)

ועכשיו אתה מחבר את R7, R5,R8, R3 בטור וסיימת עניין.

את הנוסחאות וכל זה אני בטוח שאתה יודע. חוק אום ושינוי נושא-נוסחה. לא נגעתי בזה הרבה זמן, אך את הבסיס אני זוכר כי זה משהו חשוב ואלמנטרי להבנת מעגלים חשמליים. ממליץ לך לשנן את זה טוב כי זה חומר חשוב.

פורסם

ERL, הנגדים שדיברתה עליהם לא! מחוברים במקביל, יש ביניהם עומס.

פורסם

הם לא במקביל, הם בטור

באותה מידה R2/3/4 הם בטור

פורסם

וואי זה החזיר אותי איזה 12 שנה אחורה..... איזו נוסטלגיה לבית ספר... :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים