עבור לתוכן

הרכבתי מחשב חדש אך כעת הוא לא עולה כלל. מה הבעיה?

Featured Replies

פורסם

היי,

הרכבתי היום מחשב חדש עם כוננים קשיחים מהמחשב הישן (WIN 7 ULTIMATE 64 BIT) אך כעת הוא לא עולה. אני סבור שהכול מחובר כראוי והדבר בוא אני בטוח הוא ששכחתי למחוק את הדרייברים של לוח-האם הישן טרם הרכבתי את החדש. האם יכול להיות שזו הסיבה שהוא לא עולה כלל?

בתודה מראש

• תגובות 45
  • צפיות 4.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ה-WIN לא עולה או שהוא לא מגיע ל-POST?

פורסם
  • מחבר

כלום לא עולה. הוא נדלק, המאווררים עובדים על מהירות מקסימלית ואחרי כמה שניות מאטים למהירות נמוכה יותר. בזה זה נגבר, לא מגיע לביוס או משהו, בטח שלא לווינדוס.

פורסם

אז זה לא קשור ל-WIN.

תבדוק שהזיכרונות יושבים טוב (תנסה להדק אותם כמו שצריך).

תבדוק שכרטיס המסך יושב כמו שצריך.

תחליף פורט SATA ו-כבל SATA (עשה לי את אותה הבעיה).

פורסם
  • מחבר

קודם כל - תודה רבה על המענה המהיר

מה זה פורט?

האם זה יכול לנבוע גם מבעיה במעבד?

פורסם

יציאת SATA בלוח.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי להחליף כבל ופורט ולהדק חיבורים. עדיין לא עובד. שווה להעלות תמונה של הפנים למקרה שאולי לא חיברתי משהו?

פורסם

תעלה (אבל שתהייה באיכות טובה ואל תעלה אותה לאתר אלא לאתר אחר וברזולוציה של 800x600).

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אני יודע שמקור הבעיה בכ.מסך. בלעדיו הכול עולה כרגיל ומגיע לWIN. הבעיה היא שיש לו שני חיבורים 6 ו-8 פינים. ל-6 אני משתמש בכבל חשמל PCI-E רגיל, אבל ל-8 אני עושה שימוש ביציאה אחרת בספק (520HX מודולורי של קורסאייר) עם כבל שמתפצל לשניים בעליי ארבע פינים ומשם בכבל שסופק עם כרטיס המסך שמאחד אותם חזרה ל-8-פינים אחד. כבר אעלה תמונה של הכבלים.

http://s2.postimage.org/cloylc55l/IMG_2348.jpg

http://s9.postimage.org/paqh3ue9b/IMG_2349.jpg

בתמונה השנייה. אני משתמש באחת היציאות שלמעלה (PCI-E) ואחת למטה שמתפצלת ומתאחדת חזרה. אולי אני אמור ששתי יציאות יתאחדו לאחת?

פורסם

תבדוק שכרטיס המסך עובד על מחשב אחר, בשביל לשלול את הבעיה.

פורסם
  • מחבר

איך אני יכול לבדוק? אני עדיין לא בטוח שהבנתי איך אני אמור לחבר אותו ואני פוחד שבסוף אני אעשה משהו מפגר ושהוא יישרף...

פורסם

מכניסים למקום מחברים את החשמל וזהו...

פורסם
  • מחבר

אבל כפי שציינתי, זה לא חיבור רגיל. זה 6+8 שאין לו יציאות 'טבעיות' מהספק...

פורסם

למרות שזה פחות טוב (ואני נגד שימוש בזה), זה מה יש. יש לך ספק אחר? תנסה.

פורסם
  • מחבר

האם הסיבה יכולה להיות שהספק פשוט לא מספיק חזק עבור כרטיס המסך? (הספק אמנם בן 5, אך הוא מעולם לא עשה לי בעיות)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים