עבור לתוכן

העברת כבל רשת - ארבעים מטרים

Featured Replies

פורסם

שלום וברכה

יש לי אינטרנט וספק בבית..

עכשיו יש לי עוד יחידת דיור מאחורי הבית.

אני רוצה להעביר לשם שיהיה שם אינטרנט

אני רוצה לחבר מהרואטר שבבית ליחידה שמאחורי הבית את האינטרנט

האם אני יכול לחבר את הכבל רשת במרחק של ארבעים מטרים מהרואטר עד ליחידה שמאחורי הבית?

ואם אני רוצה שיהיה שם WIFI ביחידה..אני יכול לחבר את הכבל רשת לאיזה שהוא מכשיר שיעשה לי WIFI ביחידה שמאחורי הבית?

תודה מראש

פורסם

בעקרון כבל עד 100 מטר אורך לא יהיה בעיה.

ואתה עושה זאת על פי המדריך הבא (למטה - חיבור נתב אלחוטי חדש לנתב אלחוטי קיים באופן קווי) - http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm

פורסם

התשובה הכללית לשתי השאלות היא "כן", אבל -

1. כבל באורך של 40 מטר ידרוש מיסוך סביר כדי להתגבר על הפרעות סביבתיות. כבל מסוכך באורך שכזה יעלה 150-200 שקל.

2. ניתן "לשרשר" ראוטרים, קרי, לחבר ראוטר אחד לראוטר אחר (שמצידו מחובר לשקע הטלפון), אך הדבר אינו טריוויאלי כמו חיבור ראוטר ראשון ודורש הגדרה ידנית של כמה דברים. בנוסף, שים לב שהראוטר שיחלק את הכתובות לכל המכשירים המחוברים יהיה הראוטר הראשון, קרי זה שאצלך בבית, וכדי להשתמש ברשת הדייר ביחידת הדיור צריך לדעת את הסיסמא שלך, ולא יהיה יכול להגדיר רשת "פרטית" משלו. יש לחיבור שכזה מספר השלכות:

- אתה והוא תחלקו משאבי רשת. אם הוא מוריד במלוא רוחב הפס, האינטרנט יזחל גם אצלך.

- תהיה לו גישה ישירה לראוטר שלך. אם הוא ירצה, הוא יוכל לחבר מחשב במקום הראוטר שביחידת הדיור שלו לכבל שהעברת, ולשנות כל דבר שבא לו בהגדרות הרשת, לרבות המחשבים המורשים לגשת או הסיסמה של הWIFI. שינויים שכאלו יתפסו לכלל הרשת, כולל החלק שאצלך בבית.

- מצד שני, במקרה של תקלה, הוא לא יוכל לבצע אתחול מלא של הראוטר או המודם, שכן אלו נעשים באופן פיזי ושני המכשירים נמצאים אצלך בבית. קרה מקרה והראוטר\מודם הפסיקו לעבוד ודורשים ריסט? בעיה של הדייר, אם אתה לא בבית.

- במקרה ונעשית עבירת רשת כלשהי ע"י הדייר, הIP שיירשם עליה הוא הIP שלך שכן לדייר אין כתובת משלו.

פורסם
  • מחבר

אין בעיות של חלוקה, כי זה משפחה, אח שגר ביחידה.

קראתי את השרשור, לא נשמע מסובך.

אשמח להמלצה לראוטר תומך שיהיה ביחידה הרחוקה, שיהיה בו גם WIFI וגם חיבור קווי של כבל רשת (שיהיה מחובר לSMART TV קבוע)

אם אפשר לינק לזאפ

כמו כן לינק לכבל שתומך בצורה טובה במרחק כזה

תודה מראש

נ.ב

לרואטר המרוחק עדיף להתחבר בכבל קווי ולא בתור נקודת Access Point אלחוטית נכון?

מבחינת יציבות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים