עבור לתוכן

עזרה - סליל שרוף ממעגל של מכשיר משולב HP Officejet

Featured Replies

פורסם

המכשיר הפסיק לעבוד, פתחתי אותו ומצאתי סליל שרוף

יש עוד סליל עם ליבה לבנה לידו שנראה תקין . הכיתוב על שניהם זהה

מה לבקש בבואי לחנות רכיבים?

איפה מוצאים את הערך של הסליל (אוהם ?)

אפשר למדוד לפי הסליל התקין?

תודה רבה

פורסם

לא תמצא סליל כזה בארץ גם אם תמדוד את כול הפרמטרים הנחוצים כגון: השראות הסליל, התנגדות בזרם DC, שטח חתך של המוליך החשמלי ועוד פרמטרים.

לפעמים לפי המספר המוטבע על החלק העליון של הסליל אפשר לנחש שערך הסליל הינו 15 מיקרוהנרי.

נסה למצוא באינטרנט את הסרוויס מניואל של המדפסת עם רשימת החלקים בכדי לזהות את הסליל.

פורסם

כמה זה נפוץ קלקול של מכשיר אלקטרוני כתוצאה משריפת סליל?

פורסם

לא נפוץ. לדעתי זה רק סימפטום ולא התקלה עצמה. יתכן גם שהסליל תקין.

פורסם

על-מנת לבדוק שהסליל תקין פשוט בדוק באמצעות מד-התנגדות את התנגדות הסליל.

התנגדות נפוצה של סלילים לזרם גבוה עבור ממירים מסוג DC-DC היא פחות מ-1 אוהם.

אם ההתנגדות שמדדת היא אין סופית אזי קיים נתק בסליל.

פורסם

לא מדוייק. אם הסליל נראה כמו בתמונה, יכול להיות שנשרף לו הבידוד עד לרמה כזו שחלק ממנו מקוצר, ואז בדיקת התנגדות לא תוכיח דבר.

פורסם

אם יש ברשותך את דף הנתונים של הסליל אז בהחלט ניתן לבדוק את התנגדות הסליל לזרם יישר.

ההתנגדות בסלילים איכותיים עשוייה להיות בטווח של 10-15 אחוז מהערך הנקוב בדף הנתונים.

כפי שכתבתי בהודעה הראשונה רצוי למדוד גם את השראות הסליל.

פורסם

אני מאוד מסופק ביכולת שלו להשיג דפי נתונים לסליל הזה, ועוד יותר מסופק ביכולת למדוד השראות או התנגדות ברזולוציה מספקת עם ציוד ביתי שלא שילמו עליו אלפי שקלים.

פורסם
  • מחבר

מה לגבי האפשרות לבדוק ערכים של הסליל התקין(הלבן)?

ניסיתי לחפש סרוויס מניואל של המכשיר ולא מצאתי.

עד כמה חשוב הערך המדויק של הסליל?

פורסם

זה כולה סליל, אתה יכול לתקן אותו לבד. תפרק אותו, תספור כמה סיבובים של החוט היה על הליבה, קח חוט אם בידוד לכה חדש בעובי זהה, תגלגל אותו על הליבה באותה צורה ואותה כמות סיבובים

הסליל לא נשרף לבד - משהוא אחר שרף אותו. אם למשל זה סליל של DC-DC, כנראה הממתג נפרץ והעביר זרם קבוע בסליל וכדומה

צריך לראות מה החלק של המעגל שבו הסליל עמד כדיי לאמר יותר מזה - יכול להיות שהוא חלק ממייצב מתח למעגל כלשהוא, ממיר לתאורה בסורק וכו. אוליי צריךלהחליף עוד הרבה דברים

פורסם

תמדוד את קוטר החוט של הסליל בעזרת קליבר או מיקרומטר ואני אבדוק אם יש ברשותיי חוט בעל קוטר דומה.

פורסם
  • מחבר

לפי מה שאמרתם, אני צריך קודם למצוא מה הבעיה שגרמה לסליל להשרף ואח"כ לטפל בסליל.

האם תמונה תעזור? או אולי תוכלו לתת כיוון איפה ומה לחפש.

אגב המכשיר לא עבד אז לא נראה לי שזה שייך למעגל תאורה של הסורק או משהו כזה.

בנוסף צריך לציין בכל פעם שחיברתי את הספק למכשיר, חלק מהנורות הבהבו לשבריר שניה. זה יכול לתת כיוון כלשהו?

פורסם

נתת מתח, המתח הגיע למעגל והדליק אותו לשניה, רכיב שרוף כלשהוא שמקצר הפיל את ההגנות והכול נכבה. צפוי לגמרי אבל לא בדיוק אומר מה קרה ואיפה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים