עבור לתוכן

מורה פרטי - שני הכנסות

Featured Replies

פורסם

אם אני רוצה ללמד שיעורים פרטיים ויש לי כבר עבודה, צריך להוציא קבלות על כל שיעור או שתיאום מס מספיק?

פורסם

אפילו יותר פשוט. אם תרוויח עד משהו כמו 67000 (הסכות מתעדכן כל שנה, תברר) אתה יכול להיות רשום כעוסק פטור.

אתה חייב רק לתת קבלה ושיהיה לך חותמת. לי זה עלה בערך 200 ש"ח והייתי חוקי למהדרין.

פורסם
  • מחבר

זה לא בירוקרטיה עצבנית להרשם כעוסק פטור? צריך לפתוח תיקים במע"מ, במס הכנסה, ביטוח לאומי...

נשמע כמו כאב ראש מהסרטים

פורסם

עוסק פטור זה רק לצרכי מע"מ

מס הכנסה עדיין תצטרך לשלם

פורסם

עוסק פטור זה רק לצרכי מע"מ

מס הכנסה עדיין תצטרך לשלם

מס הכנסה בוודאות לא צריך לשלם. זאת המשמעות של "פטור" בעוסק פטור.

מע"מ לא צריך להירשם ולשלם. ביטוח לאומי לא צריך לשלם אם אתה כבר שכיר. בכל מקרה תלך לפה ותבדוק:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%D7%95%D7%A1%D7%A7_%D7%A4%D7%98%D7%95%D7%A8

פורסם

גם לא

עוסק פטור זה פטור מלהוציא חשבוניות מס וכתוצאה מכך לא לדווח למעמ אבל הוראות ניהול ספרים מחייבות אותך לנהל ספר הזמנות או משהו דומה.

בנוסף אם תיתן שרותים למלכ"ר הם עשויים לקזז לך מעמ

פורסם

מה גם לא? זה מה שכתבתי

פשוט בקיצור

בכל מקרה לבחור "החוקי" פה

ממליץ לך להגיש דוחות שנתיים למס הכנסה בהקדם, לפני שיתחילו קנסות וריביות.

פורסם
  • מחבר

עוד לא התחלתי ללמד , בדיוק בגלל על העניין הזה

מה גם שאלה שאלמד רוצים שאעבוד עם קבלות

בקיצור אני רואה שאין מנוס מעוסק פטור, ולפתוח תיקים במס הכנסה,מעמ וביטוח לאומי

ולהתחיל להתנהל כמו עסק קטן, על כל המשתמע מכך

פורסם

רק שלהבדיל מהבחור השני פה, תדאג לשלם מקדמות מס הכנסה ולהגיש דוח מס בסוף השנה (בצירוף 106 אם אתה גם שכיר)

לא כדאי להסתבך בגלל סכומים כאלו :)

פורסם

אני רשום כעוסק פטור עוד מימי היותי סטודנט. בחיים לא שילמתי מקדמות וגם לא הייתי צריך. דואג להוציא קבלה על כל עסקה וזהו.

הדו"ח שצריך להגיש כל שנה זה משהו שאפשר להגיש באינטרנט. סוכמים את סך ההכנסות, ממלאים במקום המתאים וזהו. זה לא ממש קשה מסובך ולא צריך להגיש את ה 106 ביחד איתו. אין צורך לעשות תיאום מס. ההכנסות נפרדות של עוסק פטור ושל שכיר.

אין לי כוח יותר לנושא, אני ממליץ לך לעשות מה שאני עשיתי, לך לפקיד מס הכנסה עם כל השאלות שלך ותעשה מה שהוא יאמר לך.

פורסם

אתה חושב שאתה לא צריך, אתה כמובן טועה. כנ"ל לגבי תשלום מס וצירוף ה106. למעשה כל מה שכתבת עד עכשיו בת'רד לא נכון, ואני אומר את זה בתור מישהו שהמקצוע שלו הוא רו"ח..

פורסם

זה מה שכתבתי בהודעה הראשונה - לא מדווחים עסקות למע"מ (ולא דורשים תשומות)

מע"מ זה בכלל לא מס בעיניים של עוסק - העוסק הוא בסה"כ הצינור בין הצרכן והמדינה.

כל הדיון היה על מס הכנסה, משהו שאין עליו פטור ויש לשלם בצורה שוטפת (מקדמות) ושנתי (לאחר הגשת דוח מס שנתי)

זה לא לפתוח תיק, להוציא קבלות וזהו כמו שתיארת...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים